Veliko ljudi se odloči za nakup in namestitev toplotne črpalke zrak voda, saj je cenovno najbolj ugodna izmed vseh toplotnih črpalk, ki so na trgu in se tudi izredno dobro obnese. Toplotna črpalka zrak voda se enostavno namesti v skorajda vsak tip hiše in ne potrebuje nobenih posebnih pogojev, kot jih na primer potrebujejo druge toplotne črpalke, ki koristijo toploto kamnin ali podtalnice.

Vsekakor imajo toplotne črpalke, ki za ogrevanje koristijo moč zraka, ogromno prednosti, ki jih lahko izkoristite. Če se še niste imeli priložnosti spoznati z temi kakovostnimi modeli toplotnih črpalk, si preberite naslednja priporočila.

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda so ekološke in varčne

Toplotne črpalke z zračnim virom so oblika nizkoogljičnega ogrevanja, saj uporabljajo zunanji zrak za ogrevanje ali hlajenje vašega doma. Če preklopite iz ogrevalnega sistema na premog ali elektriko, lahko znatno zmanjšate emisije ogljika. To je v današnjih časih zelo pomembno, saj je zrak, ki ga dihamo, vse bolj onesnažen.

Toplotna črpalka zrak voda vam bo dolgoročno gledano privarčevala veliko denarja.  S preklopom na toplotne črpalke z virom zraka lahko zmanjšate račune za energijo, saj boste zunanji zrak uporabljali za ogrevanje in hlajenje. Obratovalni stroški toplotnih črpalk so odvisni od nekaj dejavnikov, od učinkovitosti, do količine potrebne toplote in temperature vira toplote.

Toplotne črpalke se lahko uporabljajo za ogrevanje in hlajenje

Toplotne črpalke z virom zraka se lahko uporabljajo za ogrevanje in hlajenje. Glede na model lahko zagotovijo hlajenje poleti in ogrevanje pozimi. Poleg tega toplotna črpalka zrak voda zelo dobro deluje s talnim ogrevanjem. Če želite kar najbolje izkoristiti svoj sistem, bi morali razmisliti o namestitvi talnega ogrevanja.

Lahko se uporablja za ogrevanje prostorov in sanitarno vodo Glede na toplotno črpalko vira zraka jo lahko uporabite tudi za ogrevanje vode. Če želite ogrevati vodo, pa mora biti temperatura dovoda približno 55 ° C.