TOP10 Free Android aplikacije

Android OS velja že nekaj časa za enega izmed najbolj popularnih operacijskih sistemov za pametne telefone (smart phones). O tem priča tudi android tržnica (Android Market), kjer najdemo preko 150.000 brezplačnih in plačljivih aplikacij. Ker sem pred dnevi tudi sam zamenjal telefon in tako preklopil na popularen android sem takoj začel iskati aplikacije in tako zaenkrat sprobal nekaj več kot 20 aplikacij (ja vem, le 20 aplikacij sem preizkusil od 150.000 :)) in tako sem se sedaj nekako navadil na cca. 10-15 aplikacij, ki jih redno uporabljam in zato sem se tudi odločil, da bom napisal tistih 10 mojih najbolj priljubljenih aplikacij, ki jih sedaj skorajda dnevno uporabljam.

  1. Facebook for Android – vsem znano socialno omrežje Facebook – aplikacija omogoča pisanje na zid, sporočila, chat itd. – skratka vse glavne stvari.
  2. Opera Mobile  web browser – Večini poznan spletni brskalnik Opera
  3. JuiceDefender – “Battery Saver” aplikacija, ki vam ob neuporabi izklopi npr. wi-fi, gps, itd. in s tem baterija dlje časa zdrži
  4. Lockout Security & Antivirus – zame zaenkrat najboljši antivirusni programi za android os – omogoča scan telefona kot tudi backup in še kaj druga.
  5. Foursquare – vedno bolj popularna neke vrste “spletna igra” s katero se lahko kjerkoli ste označite in večkrat, kot se označite na istem mestu več možnosti imate, da postanete navidezni “župan” tega objekta,kraja, itn.
  6. Twitter – Uradna aplikacija še enega izmed socialnih omrežij
  7. File Expert – “file manager” aplikacija, omogoča različne načine nalaganja  različnih datotek na telefon
  8. Endomondo – aplikacija namenjena za slednje pri športnih aktivnosti. Aplikacija sledi vaši poti preko GPS ter beleži čas, razdaljo in porabljene kalorije ter vam na koncu vse to shrani na vaš profil na endomondo strani.
  9. Evernote – aplikacija omogoča prijavo na evernote stran, kjer si lahko shranjujete vaše ideje, misli, …
  10. Tiny Flashlight + LED – zelo priročna aplikacija katera vam bo pomagala, kadar boste kje v poznih urah in boste kaj izgubili.