Pospešimo svoj računalnik z novo grafično kartico

Med vsemi bolj zahtevnimi uporabniki računalnikov je morda Geforce najbolj poznano ime. To je serija grafičnih kartic, ki jih je podjetje NVidia začelo proizvajati skoraj 20 let nazaj in so predvsem mišljene za igranje iger. Danes lahko najdemo njihove grafične kartice v mnogih napravah, kot so telefoni, prenosniki, tablice in seveda računalniki. Poleg podjetja AMD stoji NVidia, kot še edini konkurent na področju visoko-zmogljivih grafičnih rešitev za računalnike.

Segmentacija grafičnih kartic

Grafične kartice GeForce so bile sprva mišljene za visoko-zmogljive sisteme in zahtevno 3D uporabo. Kmalu smo videli tudi izvedbe za HTPC (domači kino), saj je popularnost teh kartic vedno bolj naraščala. Danes obstajajo posebni modeli kartic podjetja NVidia za igranje iger, video obdelavo in miniranje kripto valut.

Za zahtevne uporabnike je grafična kartica GeForce z oznako GTX, ki označuje serijo najbolj priljubljeno med igračarji. Tako imamo oznake GTX 1080, ki je mišljena za najbolj zahtevne uporabnike, na drugi strani pa GT 1030, ki je osnovni model in je primerna za vsakodnevno uporabo računalnika.

GeForce grafična kartica za najboljšo izkušnjo

Grafična kartica GeForce z oznako GTX 1050 in 1050 Ti je v tem trenutku najboljša izbira, saj lahko z njo igramo najnovejše igre, editiramo videe in še mnogo več, ne da bi zanjo plačali preveč. Večino iger pri visokih detajlih in 1080p resolucijo bodo delovale od 30 do 60 sličic na sekundo, kar je zelo primerljivo z današnjimi konzolami.

Grafična kartica GeForce GTX

Če želimo igrati najnovejše iger, potem ni dovolj 2GB video pomnilnika. Naša grafična kartica geforce mora imeti vsak 4GB ali več, saj večina današnjih 3D aplikacij zahtevne veliko več kot nekoč.

NVidia GeForce Now

Za igranje najnovejših iger ne potrebujemo hitre grafične kartice. Lahko uporabljamo storitev, ki jo koristijo lastniki Nvidia Shield konzole. Tako se lahko povežemo preko spleta na strežnike, kjer nam močni računalniki poganjajo igro, ki jo želimo igrati. Naša konzola nam jo preko interneta prenaša na naš tv. Seveda je za to potrebo imeti zelo hiter internet (5MB+). Izkušnja je enaka, kot če bi imeli doma računalnik in bi nam igro poganjala grafična kartica GeForce.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.