Podočnjaki, estetska težava

Podočnjaki so estetska težava mnogih oseb. Od osebe do osebe, so podočnjaki različen osebni problem ali težava. Pri vsaki osebi so drugače izraženi, od primera do primera različni so tudi dejavniki za njihov nastanek. Nekatere podočnjaki ne motijo, ter se posledično z njimi ne ubadajo. Drugi iščejo naravne rešitve, kot so spremembe v spanju, prehranjevanju ter v spremembah na drugih področjih. Nekaterim pomaga že jutranje umivanje z mrzlo vodo ali polaganje hladne žlice iz hladilnika na oči. S podočnjaki pa se ukvarjajo tudi dermatološke ambulante.

Podočnjake lahko ublažijo posebne terapije

Posebne terapije za podočnjake uporabljajo dermalna polnila ali filerje s hialuronsko kislino. Hialuronska kislina je sladkorna molekula, ki je naravno prisotna v človeškem telesu. Z terapijo bodo podočnjaki zmanjšani zaradi sami lastnosti hilauronske kisline. Hialuronska kislina ima sposobnost vezanja vode, odpornost proti pritisku, spodbuja celične migracije ter je visoko viskozna. Na ta način se podočnjaki zmanjšajo po skrajšani poti, na daljši rok pa lahko koristijo tudi drugi ukrepi.

Posebne terapije za podočnjake uporabljajo dermalna polnila ali filerje s hialuronsko kislino

Med najpomembnejše štejemo izogibanje stresu, več spanja, sprememba položaja spanja, izogibanje kajenju, uživanju zdravju koristni živil, zdravljenje z enostavnimi in naravnimi zdravili ter gibanje na svežem zraku. Spanje ima pomemben vpliv na nastanek podočnjakov. V prvi vrsti se lahko podočnjaki zmanjšajo z optimalnim časom spanja, pomagata pa tudi razmislek o pravilni legi med spanjem ter po potrebi sprememba lege med spanjem.

Strokovnjaki priporočajo spanje na ležišču z višjim vzglavjem ter položajem spanja na hrbtu. S tema dvema ukrepoma, se lahko krvni obtok prerazporedi. Krvni otok se bo med spanjem manj očitno prerazporedil v zgornje dele organizma, zato ne bodo nastali tako očitni podočnjaki ali bodo celo izginili. Če spimo na trebuhu ali boku, se obratno krvni obtok občutneje prerazporedi v zgornje dele organizma. Prav tako na spremembo v prerazporeditvi krvnega obtoka v zgornje dele organizma vpliva višje zglavje. Prav tako se podočnjaki zmanjšajo, če se uporabljajo hladni obkladki kamilice ali fiziološke raztopine.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.