Peč na drva je ekološka in ekonomična rešitev

Peč na drva je za uporabo zelo preprosta, poleg tega pa nudi učinkovito gretje vašega doma v mrzlih zimskih mesecih. Takšna peč vam bo omogočila, da boste prihranili veliko več, kot če bi izbrali peč na olje. Začetna investicija sploh ni velika in povrnila se vam bo zelo hitro. Peč na drva ne potrebuje gorilnika, zato boste za njeno vzdrževanje potrebovali le malo časa. Vse, kar boste morali storiti, je to, da boste poskrbeli za redno čiščenje dimnika.

Peč na drva oddaja toploto na podoben način kot sonce

Zato je takšen način ogrevanja najprijetnejši ter tudi zelo zdrav. Peč na drva pa ima še številne druge prednosti, ki si jih bomo ogledali v nadaljevanju:

  • Omenili smo že, da peč na drva potrebuje zelo malo vzdrževanja.
  • Kurjenje na drva predstavlja precejšen prihranek denarja.
  • Peč na drva kot gorivo uporablja les, ki je obnovljiv vir energije/strong>.
  • Slovenija ima veliko lesa in prava škoda bi bila, da bi obležal v gozdu in povzročil morebitno gospodarsko škodo.
  • Sodobna peč na drva je zelo ekonomična, potrebno je le eno ali dve kurjenji na dan.
  • Pri ogrevanju se ne ustvarjajo škodljiva elektromagnetna valovanja ter hrup.
  • Peč na drva ne izsuši zraka tako kot to stori centralno ogrevanje.

Peč na drva sodi med okolju zelo prijazne načine ogrevanja z obnovljivimi viri. Takšna peč okolje onesnažuje minimalno, poleg tega pa lahko zaprosite tudi za nepovratna sredstva iz Eko sklada. Ta sredstva je država namenila vsem, ki bodo svoj dom ogrevali z obnovljivimi viri energije in poskrbeli za odgovoren odnos do narave.
Če je včasih veljalo, da je peč na drva nepraktična rešitev, saj je bilo potrebno zakuriti prav vsako jutro, čez dan pa večkrat dodajati drva, je danes zaradi sodobne tehnologije vse skupaj povsem drugače. Peči na drva ni potrebno polniti ves čas, pohvali pa se lahko tudi z odličnim izkoristkom ter zalogovnikom. Zaradi tega se toplota shrani in prostor se še dolgo ogreva, vi pa brezskrbno uživate v toplem in prijetnem domu.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.