Računalniške igre na prenosnem računalniku ne bodo dobro tekle, če se ne opremimo z res vrhunsko napravo, ki je povsem prilagojena temu namenu. Na trgu imamo na voljo precej pestro ponudbo igričarskih prenosnikov, a med vsemi znamkami gotovo izstopata predvsem dve: ASUS in Razer.

ASUS

Najbolj znan je ASUS po svoji igričarski seriji ROG, ki cilja prav na najzahtevnejše ljubitelje računalniških iger. Pod oznako ASUS ROG najdemo številne izdelke, prilagojene tovrstni uporabi, med drugim tudi prenosnike. Prav ASUS ROG prenosniki so najbolj priznani in cenjeni, saj ne sklepajo nikakršnih kompromisov pri zagotavljanju edinstvene igričarske izkušnje. Po zmogljivosti vgrajenih komponent se močno približajo vrhunskim namiznim računalnikom, pravzaprav so mnoge komponente kar enake, torej je tudi zmogljivost enaka. Najboljši igričarski prenosniki ASUS se enakovredno kosajo tudi z najboljšimi namiznimi računalniki in bodo povsem brez težav poganjali najnovejše in najzahtevnejše igre. Na srečo manj zahtevnih uporabnikov pa najdemo v zbirki ASUS ROG prenosnikov tudi kanček manj impresivne modele, ki še vedno zagotavljajo brezhibno igričarsko izkušnjo, a za nekaj manj denarja.

Razer

Kaj lahko igričarjem ponudi Razer prenosnik? Znamka je bolj kot po samih računalnikih znana po perifernih napravah, predvsem po tipkovnicah in miškah, torej gre pričakovati zelo dovršene prenosnike, ki zagotovijo celovito igričarsko izkušnjo pri uporabi. In prav to bomo dobili, če se res odločimo za Razer prenosnik. Pri tej znamki je izbire sicer nekoliko manj kot pri znamki ASUS, a izdelki niso nič manj impresivni. Tudi naprednejši modeli proizvajalca Razer bodo zadoščali za potrebe zahtevnejših igričarjev, in tudi pri tej znamki imamo na voljo nekaj dostopnejših modelov za tiste, ki nimajo potreb po ravno največjih trenutno razpoložljivih zmogljivostih. Vsekakor pa bo Razer prenosnik navdušil še z bogato zbirko impresivne dodatne opreme, nenazadnje pa tudi z atraktivnim dizajnom, elegantno obliko in presenetljivo nizko težo za vrhunski igričarski prenosnik.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.