Kaj zmorejo sodobni telefoni?

Še pred desetletjem smo ob omembi telefonov pomislili na stacionarne

sprejemnike, ki so bili nameščeni v praktično vsaki hiši. Danes pa le redkokdo še pomisli na to, saj so postali mobilniki vseprisotni v naših življenjih, medtem ko stacionarni sprejemniki iz običajnih gospodinjstev vse bolj izginjajo. Razlog za to tiči v vsestranski uporabnosti in presenetljivi zmogljivosti sodobnih mobilnih telefonov. Gre pravzaprav za žepne računalnike, ki so v nekaterih primerih po zmogljivosti že primerljivi z običajnimi prenosniki in celo namiznimi računalniki, čeprav so seveda namenjeni drugačni uporabi in nimajo enakih funkcionalnosti.

 

So pa na enem področju mobilniki s svojimi zmogljivostmi in funkcionalnostmi že prevzeli vlogo računalnikov – to je brskanje po spletu, saj se je delež mobilnih obiskovalcev priljubljenih spletnih strani v zadnjih letih drastično povišal in celo presegel delež uporabnikov na računalnikih! Razlog za to je gotovo v tem, da so mobilni telefoni nadvse priročni in omogočajo hiter ogled spletnih vsebin. Dodajmo še vedno večje zaslone in boljšo pokritost s signalom, ki omogoča hiter prenos podatkov. Sodobni mobilniki so postali tudi vsestranske komunikacijske naprave, ki ne omogočajo le klicanja, temveč podpirajo še mnoge druge načine komunikacije, za kar se gre spet v veliki meri zahvaliti internetu.

Sodobni telefoni zmorejo veliko.

Napredne zmogljivosti

Nekatere zmogljivosti, ki bi jim pred desetletjem le težko verjeli, so danes že povsem običajne. Skoraj vsak mobilnik omogoča uporabo GPS sistema, prav tako niso nič posebnega vrhunske kamere, ki se vgrajujejo v dražje modele. Najnovejši mobilni telefoni so na mnogih tehnoloških področjih glavno gonilo napredka, tako pa ponujajo funkcionalnosti navidezne in obogatene resničnosti, zelo dovršena je tudi umetna inteligenca, poleg tega se sodobni mobilniki povezujejo z drugimi izdelki in z okoljem. Omogočajo plačevanje in identifikacijo, lahko pa jih povežemo v večje sisteme in uporabljamo za nadzor in upravljanje drugih naprav. So še mnogo več kot le telefoni! Preglejte najnovešo ponudbo tukaj.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.