Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

Zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji urejeno tako, da mora biti vsaka oseba obvezno zdravstveno zavarovana. Obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, otroci in dijaki pa so zavarovani preko svojih staršev. Iz naslova obveznega zdravstvenega zavarovanja je kritih 70 % zdravstvenih storitev.

 

Vendar pa obvezno zdravstveno zavarovanje ni dovolj, če se želimo izogniti doplačilu zdravstvenih storitev. Ker so te izjemno visoke, potem moramo skleniti še dodatno zdravstveno zavarovanje. Pred sklepanjem se je pametno pozanimati, kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje, zagotovo pa velja, da vam v tem primeru ob obisku zdravnika ne bo potrebno doplačevati ničesar.

 

Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

 

Mnogi se ob sklepanju različnih vrst zavarovanj sprašujejo, ali se jim to splača. Če se porajajo dvomi tudi v primeru dodatnega zdravstvenega zavarovanja, potem je to zagotovo eno tistih zavarovanj, ki bi ga moral imeti vsak posameznik, ne glede na to ali je študent, dijak, zaposlen, brezposeln ali pa je v pokoju.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Odgovor na vprašanje, kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje, je zelo preprost. Krije približno 30 % zdravstvenih storitev, medtem ko preostalih 70 % krije obvezno zdravstveno zavarovanje. To pomeni, da vam razliko do polne cene zdravstvenih storitev krije dodatno zdravstveno zavarovanje, zaradi česar ne boste doplačevali za zdravila na recept, medicinsko-tehnične pripomočke, nujne reševalne prevoze, obiske pri osebnem zdravniku in drugih zdravnikih specialistih ter še mnogo drugega.

 

Kritje dodatnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh zavarovalnicah enako

 

Ob sklepanju dodatnega zdravstvenega zavarovanja se je potrebno pozanimati, kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje. Kot smo že omenili, boste z njim upravičeni različnih doplačil zdravstvenih storitev, bolj pomembno pa je to, da je to kritje pri vseh zavarovalnicah enako. Danes tovrstno zavarovanje ponujajo tri zavarovalnice, in sicer Generali, Vzajemna ter Triglav.

 

Zaradi enakega kritja dodatnega zdravstvenega zavarovanja, je tudi višina mesečne premije zelo podobna. Odstopanja so minimalna, saj komercialni popusti niso dovoljeni. Zavarovalnice lahko ponudijo maksimalno zakonsko dovoljen popust v višini 3 %, seveda pa ste lahko deležni drugih ugodnosti, če imate pri isti zavarovalnici sklenjenih več vrst zavarovanj hkrati. Ne glede na to, kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje, je pomembno predvsem to, da ga sklenete pravočasno.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.