Kaj je tečaj CPP?

Če želite opraviti vozniški izpit, potem boste morali dobro poznati prav vse cestno prometne predpise, ki jim krajše pravimo kar CPP. Z novo zakonodajo so zato določili, da boste morali biti obvezno prisotni tako na splošnem kot tudi na dodatnem delu predavanj iz CPP. Po novem tudi ni več pisanja testov ob zaključku predavanj iz CPP. Teste boste reševali samo še pred republiško izpitno komisijo.

S predavanji iz CPP boste pridobili vse potrebno znanje za vožnjo motornega vozila določene kategorije. Tako boste lahko uspešno opravili teoretični del izpita za pridobitev vozniškega dovoljenja. Tečaj CPP zajema 20 pedagoških ur ali več. Na tečaju se boste učili o prometnih znakih in njihovi postavitvi, o križiščih in različnih prometnih situacijah, o vplivu alkohola na sposobnost vožnje, o omejitvah hitrosti, znakih policista in še bi lahko naštevali. Cena CPP tečaja je seveda odvisna od tega, za katero kategorijo boste opravljali vozniški izpit. Opravljen tečaj je pogoj za opravljanje teoretičnega dela izpita. Svoje znanje boste lahko preverili tudi s pomočjo on-line tečajev iz CPP, ki jih najdete na spletu. Zagotovo vam bodo v veliko pomoč!

 

Kaj vse zajema tečaj CPP?

  • Tečaj CPP govori o pravilih cestnega prometa ter o pomenu prometnih znakov ter znakov, ki jih dajejo policisti. Opisuje tudi nevarnosti, do katerih lahko pride, če ne upoštevate omenjenih predpisov.
  • Predavanja iz CPP opisujejo tudi izvedbo operacij z motornim vozilom. Njihov namen je uspešna in varna vožnja, ki je v skladu z vsemi prometnimi predpisi.
  • Izvedeli boste tudi vse potrebno o delovanju naprav na motornem vozilu, ki so pomembne za varen promet.
  • Na tečaju CPP se boste dotaknili še posledic nezadostnega znanja in spretnosti za vožnjo vozila. Govorili boste o vplivu alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil na vožnjo.
  • Del tečaja CPP predstavljajo tudi teme, ki razvijajo medčloveške odnose ter odnose spoštovanja med udeleženci prometa.

Preverite termine Avto šole BB.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.