Ice Cream Sandwich (ICS) in CyanogenMod

Ker še zaenkrat Google ni izdal uradne verzije ICS (Ice Cream Sandwich), Android 4.0 verzije, sem si danes zjutraj, ker nisem mogel spati, vzel čas in naložil (flashal) zadevo na svoj Samsung Galaxy S2 (na katerem laufa CyanogenMod) in pokukal v nastavitve ter se malo sprehodil po zares čudovitem novem uporabniškem vmesniku.

Flash-al sem s programom CWM (ClockWorkMod) v recovery mode in sicer ROM IML74K CyanogenMod 9 experimental build. Na linku najdete dotični rom, modeme ter GApps (Google Apps) in FaceUnlock.

Android Ice Cream Sandwich

Naj še omenim, da v kolikor bi kdo želel namestiti ta “custom” ROM na android napravo mora najprej naložiti ROOT, s tem pa žal tudi gre garancija, ok delno – namig: Kupi na eBay USB JIG, kateri ponastavi števec nalaganj oziroma, če ste mobitelov uporabnik preprosto le namestite mobitelov kernel, katerega najdete na samfirmware (v kolikor imate Samsung napravo) in vam v bistvu ta kernel avtomatsko resetira števec nalaganj.

Seveda pa za vse to potrebujete ali ODIN ali pa Rom Manager aplikacijo, katero najdete na marketu in pa na PCju nameščene USB Driverje za svoj mobilnik, saj je potrebno v primeru flashanja preko Odina telefon povezati preko USBja.

Bi pa vam priporočal, da zaenkrat še počakate z nalaganjem Android ICSja, saj še nima vseh funkcij podprtih. Predvsem tisti, ki živijo blizu meje imajo težave, saj jim nenehno preklaplja omrežje, katerega pa žal še ni možno ročno spremeniti, ker še le-to ni omogočeno (zaenkrat so to še vse DEVELOPMENT ONLY verzije).

Naj še le opozorim, da vse to počnete na lastno odgovornost in sam ne prevzemam nobene odgovornosti v primeru okvar zato, če še niste tega počeli ne počnite oziroma se prej posvetujte na slovenskem forumu Slo-Android.

2 replies on “Ice Cream Sandwich (ICS) in CyanogenMod”

  1. No čeprav pri nas je serviser za Samsung naprave RAM2, kjer sploh ne komplicirajo v primeru rootanja in nalaganja custom ROM-ov. V kolikor zaradi tega ni poškodovana strojna oprema popravlajo vse… Se pravi če ne navijamo procesorja se nimamo kaj sekirat 😉

    1. Uuu hvala za to! To pa nisem vedel, ker še nisem slišal za njih oziroma sploh nisem preverjal, ker ni potrebe po tem 🙂 Če pa bo kdaj (upam da ne) narobe s telefonom pa sedaj vem kje se lahko oglasim 🙂

Comments are closed.