Filter goriva temeljito očisti gorivo pred dovodom v motor

Vsa vozila z notranjim izgorevanjem za svoje delovanje potrebujejo ustrezno gorivo. Ker pa dotok goriva iz rezervoarja do motorja ni popolnoma zaprt sistem, vedno obstaja nevarnost, da nečistoča prizadene dele motorja. Zato je med rezervoarjem in motorjem nameščen filter goriva, ki preprečuje nečistim delcem v gorivu, da bi prišli v sestavne dele motorja.

 

Največji sovražniki goriva so običajno usedline in umazanija, voda in tudi organski onesnaževalci, ki lahko na motorju naredijo več škode kot pa koristi. Da se vsem tem neprijetnim posledicam izognemo, je nujno potreben kakovosten filter za gorivo, ki preprečuje najmanjšim delcem, da bi preko dotoka goriva prišli do motorja. V najslabšem možnem primeru le ti lahko ustavijo pretok goriva, lahko pa celo zamašijo šobe.

Izbira kakovostnega filtra goriva naj bo na prvem mestu

 

Kadar imamo pri vožnji občutek, da vozilo cuka, ali pa je neučinkovito pospeševanje, je ena od možnosti tudi zamašenost filtra goriva. Interval, ko je potrebno filter goriva zamenjati, običajno ni določen, strokovnjaki pa vendarle priporočajo menjavo vsaj na vsaki dve leti. Bolj kot to, je pomembno, da izbiramo kakovosten filter goriva, ki omogoča učinkovito filtracijo vseh morebitnih nečistoč v gorivu.

 

Učinkovita filtracija pomeni, da ima filter goriva visoko stopnjo ločevanja, pri čemer je sposoben zadrževati najmanjše možne delce, ki bi lahko spravili v nevarnost motor vozila. Pri nakupu je pomemben podatek tudi o kapaciteti filtra goriva, na podlagi katerega se predvidi njegova življenjska doba predno ga bo potrebno zopet menjati. Menjavo naj opravi izključno strokovnjak na tem področju.

 

 

 

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.