Posamezniki lahko v Sloveniji izbirajo med več tipi zdravstvenih zavarovanj, glavna pa sta obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje za razliko od dodatnega krije le nekatere stroške zdravstvenih storitev, medtem, ko za kritje ostalih stroškov poskrbi dodatno oz. dopolnilno zavarovanje. Nekateri posamezniki kot so študenti do dopolnjenega 26. leta ali mladostniki do 18. leta so plačila zavarovalnin upravičeni, predlagam pa vam, da si celotne pogoje preberete na spletu.

Na voljo imate dve izbiri, če ste zavarovani samo obvezno, vam bo potrebno delež stroškov zdravstvenih storitev kriti iz svojega žepa, vzemite pa v zakup, da ta delež ni vedno majhen in se razlikuje od storitve do storitve. Če pa imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa vam razen redkih izjem ne bo potrebno plačati nobenih zdravstvenih storitev. Dodatno zavarovanje boste v Sloveniji pod drugimi besedami srečali tudi kot dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali pa neobvezni. Čeprav to zavarovanje, kot vam že ime pove res ni obvezno, vam močno svetujem, da si ga uredite, saj so lahko stroški ob večjih poškodbah gromozanski. Dodatno zdravstveno zavarovanje pokriva nekatere izmed storitev kot so naprimer specialistični pregledi, prevozi z rešilnim vozilom, nekatere zobozdravstvene storitve, zdravila in še kaj.

Dodatno zavarovanje lahko sklenete tudi prek spleta, kar je na našem trgu novost. Sklenitev zavarovanja prek spleta se vam mogoče sprva ne zdi kredibilna vendar lahko postopku popolnoma zaupate. Pri nekaterih ponudnikih boste deležni celo popustov kot naprimer če sklenete plačilo na trajnik in podobno. Strošek zavarovanja se giblje okoli 27€ na mesec in je bolj ali manj enak pri vseh zavarovalnicah.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.