Zaposlitveni portal je učinkovito spletno orodje, ki služi temu, da na čim bolj optimalen način združi delodajalce in iskalce zaposlitve. Na trg dela je vedno potrebno gledati iz obeh zornih kotov. Na eni strani so delodajalci, ki želijo pridobiti čim bolj usposobljen in kvalificiran kader za svoje delovne naloge, na drugi strani pa iskalci zaposlitve želijo najti delovna mesta, ki bodo uresničevala njihove želje. Prav takšen most pa lahko uspešno zgradi kakovosten in predvsem ažuren zaposlitveni portal. Zavedati se morate, da ni vsak zaposlitveni portal kakovosten. Če ste iskalec ali iskalka zaposlitve, potem ni dovolj, da uporabljate en sam zaposlitveni portal, ampak jih morate za uspešno iskanje dela uporabljati več istočasno.

Delodajalci morajo običajno za objavo oglasa za prosto delovno mesto, ki se namesti na zaposlitveni portal, plačati. Jasno je, da zaposlitveni portal lahko funkcionira, če prodaja svoj oglasni prostor. Nekatera podjetja se zaradi tega odločijo, da bodo zaposlitvene oglase objavljali le na enem mestu, ker nočejo imeti s tem veliko stroškov. Prav zato je pomembno, da se iskanje zaposlitve ne reducira na en sam zaposlitveni portal, saj ta ne more vsebovati oglasov za vsa prosta delovna mesta, ki bi vas utegnila zanimati.

Običajno zaposlitveni portal za iskalce zaposlitve omogoča brezplačno registracijo. Postopek registracije je preprost in skoraj vedno vas bo pri tem vodil razumljiv vmesnik. Ena izmed ključnih prednosti, ki jih ponuja zaposlitveni portal za iskalce zaposlitve, je prilagodljivost iskanja. Iskalniki po oglasih omogočajo filtriranje vseh tistih ponudb dela, ki ne ustrezajo izbranim kriterijem. Uporabniki lahko določijo iskalni niz za prosta delovna mesta tako, da iskalnik ponudi zadetke, ki so filtrirani po kraju, zahtevani stopnji izobrazbe, področju dela itn. Skorajda nesmiselno bi bilo izgubljati besede glede tega, kako lahko iskalci zaposlitve povečajo svojo učinkovitost pri iskanju, predvsem kar se tiče prihranka na času. Preglednost, ki jo zagotavlja zaposlitveni portal, pa običajno dopolnjuje tudi prijavljanje na sprotno obveščanje prek elektronskih medijev ali SMS-ov.

http://www.mojazaposlitev.si/

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.