Za visoko udobje v domu je pomembna tudi zvočna izolacija vhodnih vrat

Po dolgem in napornem dnevu se pred svetom najrajši umaknete v svoj dom, ki v tistem trenutku za vas predstavlja pravo oazo miru in tišine. Za visoko udobje v domu ni pomembna le toplotna, ampak tudi zvočna izolacija. Pomembno vlogo pri tem opravljajo kakovostna okna in vrata.

 

Če je zvočna izolacija vhodnih vrat in ostalih oken visoko kakovostna, potem ni bojazni, da bi kdo motil vaš počitek. Neustrezna izolacija v vašem domu oziroma nadležen hrup lahko počasi načenja vaše zdravje, povzroča bolezni srca in ožilja, razdražljivost in slabo koncentracijo.

Dolgotrajna izpostavljenost zvokom je škodljiva za zdravje

 

V arhitekturi in gradbeništvu se nagibajo k temu, da se v prostoru zadušijo zunanji zvoki, medtem ko sta govor in glasba tu še vedno dovolj razločna. Kljub temu, da največ zvokov v prostor prehaja skozi okna, ne smemo pozabiti, da tudi kakovostna zvočna izolacija vhodnih vrat pripomore k neslišnosti okolja ter k mirnemu in tihemu zavetju.

 

Kako ugotovite, da je zvočna izolacija vhodnih vrat slaba? Verjetno se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste na počitnicah preko vrat in oken slišali vse kar se pri sosedih dogaja. Zato se danes proizvajalci vrat in oken nadvse trudijo v izdelke vključiti vrhunske materiale, ki v prostoru zagotavljajo takšno raven vrednosti hrupa, ki zdravju ni škodljiv.

Kvalitetna zvočna izolacija vhodnih vrat je odvisna od materiala

 

Si želite resnično dobra in zvočno izolirana vrata? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem mora vaša zvočna izolacija vhodnih vrat vsebovati kakovostne izolatorje. Med njimi so najboljša pena, poliuretanska pena, mineralna volna in valovita lepenka. Eden od ključnih dejavnikov prenašanja zvoka je tudi material. Vibracije se bolje prenašajo skozi lahke in elastične materiale. Manj kot je material elastičen, bolj bo absorbiral zvok.

izolacija vhodnih vrat

 

Številni proizvajalci ponujajo vhodna vratna krila nadpovprečno debela. Vzrok za to je umestitev izolativnih stekel, termično prekinjen prag in trojna zatesnitev, kar pomeni dobro garancijo za odlično izoliran dom. Učinkovita zvočna izolacija vhodnih vrat je med drugim odvisna od debeline in slojnosti stekla, od tesnjenja vratnega krila na podboj, namestitve okovja in ključavnice in kar je na koncu najpomembnejše, od same montaže.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.