smučanje v franciji, chamonix

Z bordom lahko obvladate različne discipline!

 

Deskanje na snegu je šport, pri katerem se deskarji vozijo po snegu na deski oziroma bordu.  Razvoj deskanja na snegu so navdihnili rolkanje, smučanje in deskanje na vodi. Ste vedeli, da obstajajo različne discipline v bordanju? Podučite se o različnih disciplinah bordanja, kako lahko vaš način vpliva na izbiro opreme in o priljubljenih krajih.

 

Prosti slog

V tej disciplini se deskarji napogosteje zabavajo v snežnih parkih, v snežnih kanalih, kjer predstavijo svoje trike. Pogosto se s svojimi bordi odpravijo kar na ulice, kjer si poiščejo primerno podlago in pokažejo svoje znanje.

 

Bordanje po gorah

To pomeni, da deskarji izkoristijo vso površino na gori za svojo vožnjo. Z bordom se podajo po očiščenem ali neočiščenem terenu, grbinah, zamrznjenih površinah, tudi v snežnih kanalih. Pogosto se deskarji odločijo, na kakšni površini bodo deskali, glede na vremenske razmere. Na primer lep spomladanski dan je kot nalašč, da bord vzameš kar v park.

 

Tekmovanja

Deskarji tekmujejo proti ostalim in imajo omejen čas. Obstajajo različne discipline, na primer deskarski kros, prosti slog, slalom in ostale. Vrata na prizorišču tekmovanja so podobna tistim pri smučanju, vendar se razlikujejo v obliki, saj so ta trikotna. Deskarjem s tem omogočijo lažji dostop na smučišče.

 

Izbira opreme

Različne discipline zahtevajo različne tipe opreme. Deskarji prostega sloga ponavadi uporabljajo krajše, mehkejše borde, ki jim omogočajo lažje obračanje. Tekmovalci v bordanju pa bodo izbrali dolg bord  in trdne škornje, ki so podobni smučarskim. Tisti, ki se vozijo po gorah, uporabljajo dolge borde, vendar pa ostajajo pri mehkejših škornjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja