Vrtne Garniture

Vrtno pohištvo za urejen vrt

Za odlično počutje in lep ambient na vrtu je bistveno, da izberete vrtno pohištvo, ki se vašemu vrtu najbolje podaja. Tako kot v stanovanju, si lahko tudi na vrtu pripravite bivanjsko okolje, ki vam ga bodo zavidali sosedi in vsi gosti, ki jih boste povabili, da bodo z vami preživeli kakšno lepo sončno popoldne ob kavi ali čaju.

Ko izbirate pravo vrtno pohištvo, morate pripraviti načrt celote. Veliko ljudi se zmoti prav pri tem, ker kupujejo razno vrtno pohištvo, ki ni med seboj usklajeno. Vendar če želite, da bo estetski učinek na vašem vrtu popoln, morajo biti elementi, ki sestavljajo vrtno pohištvo med seboj usklajeni. Še pred tem pa je pomembno, da določite, kje se bo vrtno pohištvo nahajalo.

Vaš vrt razdelite na različne lokacije in pričnite s planiranjem. Načrt bo odvisen predvsem od tega, ali želite popolnoma prenoviti celoten vrt, ali pa želite nanj postavite le novo vrtno pohištvo. V primeru, da greste v popolno prenovo, potem je smiselno najprej določiti, kje bodo gredice, kje boste posadili kakšno sadno ali okrasno drevje, grmičevje in druge rastline, ki krasijo vrtove. Nato pa glede na te postavitve določite, kje bo stalo vaše vrtno pohištvo.

Osredni elementi, ki sestavljajo vrtno pohištvo, so miza in pripadajoči stoli. Postavite jih na tisto lokacijo vašega vrta, ki vam je najljubša, ki odpira pred seboj najlepši in najbolj sproščujoč razgled. Najbolj pogosto se ljudje odločajo, da to vrtno pohištvo postavijo pod kakšno košato drevo, ki ponuja senco.

Pomemben je tudi material, iz katerega je izdelano vrtno pohištvo. Umetni materiali so cenejši od lesa in kovine. Njihova prednost je predvsem v tem, da vrtno pohištvo ne zahteva veliko vzdrževalnih del in ga lahko čez zimo tudi pustite na vrtu, kjer mu zunanji vplivi ne tako škodijo. To pa seveda ne velja za les, ki ga je potrebno redno vzdrževati.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja