Pomemben del vrtnega pohištva je tudi vrtni žar. Vaš vrt boste koristili veliko pogosteje in tudi dalj časa, če se boste lahko na vrtu zadrževali tudi za obroke, ki jih boste tam tudi pripravili. In vrtni žar je najboljša oblika takšne priprave hrane, ki je v veliki večini primerov tudi zelo zdrava, saj na žaru meso izgubi velik del maščobe, kar pomeni, da je bolj zdravo.

Seveda obstajajo različne vrste vrtnih žarov, marsikdaj pa želimo zagotoviti tudi, da se žar ujema s stilom vrtnega pohištva, ki ga imamo na vrtu, zato ga izbiramo tudi na takšen način. Seveda pa se morate najprej odločiti, na kakšno gorivo želite imeti vrtni žar. Plinski vrtni žari so veliko enostavnejši za uporabo, saj ga le vključite in že dela, ima pa to prednost pred električnim, da ga lahko postavite kjerkoli, saj ne potrebuje priklopa na elektriko, ampak na mobilno plinsko bombo. Kar manjka plinskemu žaru je okus in vonj po dimu, ki daje hrani, pečeni na klasičnem žaru na drva in oglje dodatno prednost. Seveda pa takšen žar zahteva najprej nekaj znanja, kako pripraviti oglje in morebitna drva, in kako vzdrževati temperaturo, da se hrana hitro in pravilno speče in se na žaru ne samo izsuši.

Obstajajo pa tudi žari, ki jim lahko rečemo romantični žari in so namenjeni le temu, da v njih zakurite ogenj in tako poskrbite za prijetno vzdušje na vaši terasi. Takšni žari niso namenjeni za pripravo hrane, so pa nekateri narejeni tako, da vam zagotovijo dolgoročno gorenje, brez poseganja. Enkrat ga naložite in nato lahko dolgo časa uživate v prsketanju gorečega lesa.

http://www.vrtno-pohistvo.si/