Težave na tehničnem pregledu

Kot vsako leto, me v mesecu decembru poleg prazničnih daril čaka tudi registracija avtomobila. In ker moj avto ni med najnovejšimi letniki, moram vsako leto opraviti tudi tehnični pregled. Običajno pošljem na tehnični pregled kakšnega moškega predstavnika naše družine, recimo brata, očeta ali moža. Tokrat pa pač ni šlo. Vsi so bili zasedeni, meni pa se je mudilo. Mudilo pa se mi je zato, ker sem do zadnjega oklevala. No v redu, sem si rekla in avto sama odpeljala do najbližjega ponudnika tehničnih pregledov.

Tako sem prišla na vrsto. Ko je bil avto na stezi, mi kontrolor z mrkim obrazom naznani, da zavorni sistem na avtomobilu ni v redu. Tako moj avto ni pozitivno prestal tehničnega pregleda in morala sem do najbližjega mehanika. Avto sem pustila kar pri mehaniku in poklicala moža, naj se pride sam dogovorit.

Avto pri mehaniku

Kot sem uspela slišati telefonski pogovor med možem in mehanikom, sta govorila o zavornem sistemu. Slišala sem, da so zavorne ploščice in zavorni diski preveč obrabljeni. Govorila pa sta tudi o zavorni tekočini. Potem pa sem slišala moža: »V redu popravite zavorni sistem na avtomobilu, hočem, da dela kot je treba.« Čez dva dni sva šla do mehanika po avtomobil.

Po daljši obrazložitvi, ki je sicer nisem ravno najbolje razumela, je mehanik izdal račun. 200 evrov za zamenjavo zavornih ploščic in diskov. Kar drago naju je prišel ta zavorni sistem. Ampak, kar je treba, je treba. Seveda je varnost pa prvem mestu. Ne predstavljam si, da vsakodnevno vozim avto, ki mu ne delujejo zavore pravilno. Lahko bi prišlo do katastrofe na cesti. Tega pa si res ne želim.

Odpovedano nakupovanje in skromnejša praznična darila

Naslednji dan, sem morala razložiti še prijateljici, zakaj tokrat ne morem it po nakupih z njo. Že dolgo sva se dogovarjale, da greva po nove čevlje in plašč. Ampak, tokrat je imel zavorni sistem na mojem avtomobilu pač prednost pred oblačili in obutvijo.

Ponovno sem odpeljala avto na tehnični pregled. Tokrat je šlo kot po maslu. Plačala sem za pregled, zavarovanje in registracijo ter se odpeljala domov. Letošnji Božiček bo pač moral biti malo skromnejši zaradi zavornega sistema v mojem avtu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja