Vhodna vrata so vizitka vašega doma

Predstavljajo namreč prvi vtis, ki ga obiskovalec dobi z vašim domom. Zato je še kako pomembno, da so estetskega videza, saj tako zelo prispevajo k celotnemu videzu doma. Vhodna vrata naj bodo zato lepa, privlačna in opazna, tako da jih vsak opazi takoj. Barvo in obliko vrat izberite tako, da se bosta prilagajali fasadi in celotnemu stilu stavbe. Poleg tega se morajo ujemati tudi z barvo in materialom, iz katerih so izdelana okna.

Aluminijasta vhodna vrata

Dandanes je ponudba vrat na tržišču zelo pestra. Vhodna vrata lahko izberete glede na različne dizajne, lahko jih kombinirate tudi z inox dodatki, takšnimi in drugačnimi ročaji – vse samo zato, da bodo še bolj estetska. Kot zanimivost naj napišemo, da so zadnje čase priljubljena prav aluminijasta vhodna vrata. Kako tudi ne, saj se lahko aluminij pohvali s tem, da je zelo trpežen material, lahko bi rekli, da je praktično neuničljiv.

Poleg tega so aluminijasta vhodna vrata zelo nezahtevna za vzdrževanje ter odporna na takšne ali drugačne deformacije, s katerimi se srečamo pri drugih materialih. Pri tem mislimo na spremembo barve, zvijanje vrat, povešanje in podobno. Aluminijasta vhodna vrata zagotavljajo tudi dobro toplotno izolacijo. Lahko se kombinirajo tudi z lesom – le taka zagotovo sodijo v višji cenovni razred.

Najboljša so vhodna vrata, ki so izdelana po meri

Zato vam priporočamo, da se obrnete na kakšnega dobrega mizarja. Le-ta vam bo izdelal vhodna vrata, ki se bodo v popolnosti skladala z vašimi željami in potrebami.  Seveda lahko vhodna vrata kupite tudi tako, da za ponudniki pobrskate po spletu, izbira je res ogromna. Pri tem upoštevajte tudi to, da morajo biti vrata kakovostna, lepa, vzdržljiva, poleg tega pa odporna tudi na vreme in obrabo. Nuditi morajo tudi dobro zvočno in toplotno izolacijo. Le tako bodo še dolgo opravljala svojo pomembno nalogo. Ste v precesu nakupa novih vhodnih vrat? Preverite ponudbo na pirnar.si.

Kakšne so razlike med notranjimi in vhodnimi vrati?

Na prvi pogled se notranja in vodna vrata dosti ne razlikujejo, še posebej to velja za nova vrata. Verjetno velikokrat iz tega tudi izhaja da preveč poudarka dajemo na videz, kot pa na kakovost. Vendar je že po prvih letih uporabe, kakovost očitno vidna.

Z globalizacijo trga in večjo konkurenčnostjo domačih proizvajalcev, je danes na trgu izredno velika ponudba različnih modelov vrat. Največji razliki med vhodnimi in notranjimi vrati sta prav gotovo cena in pa material uporabljen za izgradnjo. Najpomembnejša lastnost notranjih vrat je prav gotovo estetski izgled, saj s pravilno izbiro modela vrat, lahko zelo dobro izpopolnimo celoten stil hiše, lahko pa se zgodi tudi nasprotno. Največkrat so notranja vrata narejena iz lesa, saj je les naraven material in relativno lahek za obdelavo. Najbolj pogosta so furnirana vrata, razlog je preprostost in cenovna ugodnost, prav tako pa je ponudba furnirjev zelo bogata. Kvaliteta v notranjih vratih igra vlogo predvsem v vlogi zvočne in toplotne izolacije.

Pri vhodnih vratih pa je prav gotovo najpomembnejša kakovost, sledi ji cena. Vhodna vrata so izpostavljena različnim vremenskim razmeram, različni vlagi, temperaturi, svetlobi, vetru itd. V glavnem jih je možno dobit v treh materialih to pa so: les, PVC in aluminij, vsak material ima svoje prednosti in slabosti. Pri vhodnih vratih pomembno vlogo igra tudi protivlomna zaščita. Kaj pomeni protivlomna zaščita? Protivlomna zaščita pomeni, da so vrat izdelana iz masivnega lesa in kovine, prav tako imajo dodatne funkcije v smislu dodatne pločevine, krilo takšnih vrat je trdnejše in debelejše, zaradi tega morajo ležaji biti močnejši in nastavljivi, vrata se morajo zaklepati na več različnih točkah, prav tako morajo biti odporna proti vrtanju.

Dandanes je težko razlikovati med vhodnimi in notranjimi vrati, pri enih je bolj pomembna kvaliteta pri drugih pa bolj cena in videz.