Velika Britanija je globalna turistična destinacija

Velika Britanija je globalna destinacija, obiskujejo jo turisti, poslovneži, glasbeniki ter številni drugi obiskovalci. Ime Velika Britanija se pogosto nadomešča z Anglijo. V dnevnih pogovorih zato večkrat slišimo izraz Anglija, dejansko pa gre za Veliko Britanijo. Slovenski turist se mora zavedati, da je zamenjava pojmov na Otoku vsaj neprijetna. Otok Velika Britanija si delijo Anglija, Škotska in Walles. Obkrožata ga Severno morje in Atlantik, s staro celino je povezan preko Rokavskega kanala. Na zahodni strani otok obliva Irsko ter Keltsko morje, na nasprotnem bregu leži otok Irska. Otok Man sredi Irskega morja je skoraj enako oddaljen od Anglije, Irske, Škotske in Walesa. Spada pod britansko krono, vendar ni del združenega kraljestva. Zato pa se pohvali z najstarejšim nepretrgoma demokratičnim parlamentom na svetu, tako imenovanim Tynwaldom. To je leta devetsto devetinsedemdeset ustanovljeno zakonodajno telo. Geslo otoka je Quocunque Jeceris Stabit, kar v prevodu pomeni Kakorkoli ga vržeš, bo stal.

Velika Britanija je največji evropski otok

Big Ben, telefonska govorilnica in ostale znamenitosti

Big Ben je ena izmed najpogosteje slikanih znamenitosti otoka. Poleg Big Bena so pogost motiv tipične rdeče telefonske govorilnice, stari dvonadstropni avtobusi, zastava Union Jack ter številne druge podobe. Velika Britanija je še veliko več, kot kažejo klasični motivi. Prestolnica London velja za eno izmed svetovnih središč izobraževanja, gospodarstva, transporta, zabave, izobraževanja. Zato je Velika Britanija temu primerno obiskana oziroma obstaja temu primerno število povezav. Kar mnogi izkoristijo za različne individualno oblikovane obiske prestolnice ter dežele na sploh. Velika Britanija je tako lahko obiskana preko vikenda ali v drugem krajšem terminu na dostopen način. To ne pomeni zgolj ugodne cene prevoza, ampak tudi možnost prilagoditve odhoda in prihoda ter vseh ostalih sestavin potovanja. Kaj obiskati je dobro vprašanje, saj je ponudbe že v Londonu več kot dovolj za pester vikend dopust. Velika Britanija pa na drugi strani velika, če želimo obiskati zgolj največje in najpomembnejše znamenitosti otoka. Če se odpravlljate na potovanje v Veliko Britanijo, si vsekakor oglejte ponudbo turistične Agencije Oskar.

Anglija, središče dogajanja

Anglija predstavlja mnogim oditi v središče dogajanja .

Razlogov, zaradi katerih Anglija velja kot center dogajanja je nešteto. Predvsem prestolnica velja za globalno središče na mnogih področjih. Poleg prestolnice in večjih mest pa je zanimivo tudi podeželje. Zaznamujejo ga naravne znamenitosti, slikovito podeželje, ostanki bogate zgodovine ter raznolikosti med posameznimi deli dežele. Na prvi pogled se nam zdi izbor enostaven. Vendar zgolj z vidika ožjega stališča, ki ga zanimajo zgolj določene znamenitosti S tega zornega kota Anglija ponuja manjši, specifičen izbor možnih odličnih destinacij. Vendar, ko ta zorni kot razširimo na področja, ki so nam bolj ali manj neznanka, postane Anglija odlična destinacija . Tako lahko zanimanje za naravne znamenitosti in željo prepotovati čim več dežele, nadgradimo z ogledom kulturnih znamenitosti. Popotovanja, pa so hočeš nočeš tudi srečanja z ljudmi. Ki znajo biti po izkušnjah mnogih, zelo pristna in znamenita. Kar je dobrodošla novica za vse, ki jih Anglija zanima kot ogled nekaj novega ali pa prijetno s koristnim, če potujemo v družbi osebe ali oseb, katere imajo drugače zanimanja in jih posledično zanimajo čisto drugačne stvari, kot nas samih. Tako postane lahko Anglija odlična izbira za vse, ki se v profesionalnih ali prostočasnih aktivnostih razhajajo. Vsakega tudi v prostem času vsaj malo zanima profesionalno področje. Ker je to področje v mnogih pogledih kot rutina, vsakega privlači zgolj misel, ki se porodi ob predmetu ali storitvi, ki je povezana s profesionalnim področjem. Potovanja pa od nekdaj ponujajo številne možnosti soočenja s stvarmi, vezanim na profesionalna ali prostočasna področja. S tega vidika so odlične destinacije predvsem tiste, katere lahko zadovoljijo in motivirajo večje ali manjše skupine potnikov z bolj ali manj različnimi interesi potovanja v tujo deželo. Otok ima celo vrsto takih možnosti, kako veliko jih je spoznajo popotniki, ki se med vsemi ponujenimi možnostmi težko odločijo.

Anglija je vredna obiska.

Anglija, vedno odlična

Anglija je vedno odlična odločitev .

Vedno odlična odločitev je Anglija, ker na njenem ozemlju odkrivamo svet v malem. Tako velja Anglija za prijetno učno uro o krajih, ljudeh, kulturi, naravnih znamenitostih, v marsičem pa je njena prestolnica tudi središče sveta. Anglija nas na ta način sooča tako s tradicijo, kot globalnim utripom. S tem Anglija destinacije nudijo pomemben prispevek k večanju človekove razgledanosti in splošne osveščenosti. Kar pomeni, da je in bo Anglija vedno imela mnoge motivacije za obisk. Sodobna odkrivanja sveta okrog sebe so v marsičem različna od odkrivanj sveta pred časom, toliko bolj pa v od tistih v bolj oddaljenih časih zgodovine. Anglija je vzorčen primer. Turizem sodobnega časa se je razvil na njenih tleh. V tem času pa se je spremenilo veliko. Danes je moč odločitev sprejeti veliko hitreje in veliko bolj kakovostno. Od odločitve do začetka poti je tudi veliko manj časa potrebnega, da se uredi vse potrebno. Ker je sodobna tehnika dostopna praktično vsakomur težav z izbiro najbolj primerne odločitve ni težava. Poleg osnovnih značilnosti, kot so cilj potovanja, način potovanja, čas potovanja, investicija, je moč danes preko sodobne tehnike, dobiti še kakovostne informacije o tem, kaj lahko pričakujemo. Izkušnje, ki jih osebe, katere so enako ali podobno potovanje že opravile v preteklosti, podajajo so njihova izkušnja. S tem se lahko oskrbimo z informacijami, ki nam realno prikazujejo, kaj se nam obeta. Predvsem je pri teh informacijah pomembno, da se morebitnim negativnim lastnostim izognemo oziroma pripravimo. Zato je vedno dobrodošlo imeti kar se da sveže informacije. S tem se oskrbimo z aktualnim stanjem. Aktualne zanimivosti so mnoge, v tem času leta so še posebej zgoščena in pestra dogajanja. Ker gre za globalno prestolnico v mnogih pogledih, to pomeni, da smo z obiskom v središču dogajanja.

Anglija je od nekdaj ljudi vabila z namenom ogleda sveta zunaj njihovega domačega praga.