Turistična agencija posreduje in ustvarja turistične produkte

Turistična agencija predvsem posreduje turistične produkte, lahko pa so turistični produkti njen izdelek oziroma ponudba. Potovanja so človekova vsakdanja aktivnost, saj se neprestano premikamo na različnih relacijah z različnimi razlogi. Turistična potovanja so pri tem posebnost, saj gre za potovanja brez ekonomskih interesov. Beseda turizem izvira iz besede turist, v uporabi pa je že vsaj stoletje in pol. Besedo turist prvič zasledimo v začetku devetnajstega stoletja, desetletje kasneje besedo turizem, kmalu zatem nastane prva sodobna turistična agencija. Na razvoj sodobnega turizma je v veliki meri vplivala industrijska revolucija. S svojimi tako slabostmi, kot prednosti. Med prednosti lahko štejemo razvoj mobilnosti, najprej predvsem železnice. Slabosti so bile razne zdravju škodljive posledice povečanega obsega industrijske proizvodnje, kar je imel za posledico razvoj zdraviliškega turizma. Slovenija je imela na tem področju veliko ponudbe že pred industrijsko revolucijo, po njej pa toliko večjo. Naravne znamenitosti Slovenije so privabljale turiste z vsega sveta, interes zanje je izkazala tudi prva sodobna turistična agencija sredi devetnajstega stoletja.

potovanje s turistično agencijo

Slovenske popotnike srečamo na vseh koncih sveta

Slovenski popotnik ni nobeno naključje na oddaljenih destinacijah, ker je popotniška žilica del značaja. Potovanja so tudi zelo dolga tradicija, ki sega v zelo oddaljena obdobja človeške zgodovine. Najprej so bila potovanja del načina življenja, postopoma pa so postala tudi način preživljanja prostega časa. Bolj množična so postala po drugi svetovni vojni, poseben razcvet pa so potovanja doživela v novem tisočletju. K temu so v veliki meri pripomogli turistična agencija novega tisočletja, novi trendi, nove tehnične in poslovne realnosti. Splet je omogočil, da so popotniki spoznali tuje kraje, na dosegu roke jim je bila turistična agencija ter vse drugo v zvezi z potovanji. Na poslovnem področju je nova spletna realnost motivirala številne ponudnike storitev povezanih s turizmom in potovanji. Turistična agencija novega tisočletja omogoča potovati na daljše relacije dostopnejše. Včasih so bila potovanja z letalom življenjski dogodek, turistična agencija ga je spremenila v bistveno bolj pogostega. Turistična Agencija Oskar ima pestro ponudbo potovanj, med njimi je tudi Šrilanka. Preberite si njihov blog in predloge ua turistična potovanja.

Turistična agencija – plačljiva oblika pomoči turistu

Turistična agencija je plačljiva pomoč turistu. Turizem je hkrati nova in stara dejavnost, odvisno kako ga opazujemo, ocenjujemo, kakšne kriterije uporabljamo za ocenjevanje. Najbolj enostavno turizem opišemo, kot bivanje osebe v tujem kraju brez namenov stalne naselitve ali opravljanja poklicne dejavnosti.

Tujec v tujemu kraju

Ker pa je turist na cilju potovanja ali na poti do cilja neznanec oziroma mu je vse ali večina stvari na poti do cilja potovanja neznanka potrebuje pomoč. Pomoč je lahko plačljiva ali ne plačljiva, meja je pogosto zelo tanka ali težko določljiva. Klasična oblika plačljive pomoči je turistična agencija, v sodobni obliki jo poznamo že skoraj dve stoletji. Za ne plačljivo pomoč bi lahko smatrali obliko, ki od turista ne zahteva nobenega plačila. Vendar je to bolj ali manj pobožna želja ali so posredi drugi interesi. Danes bi si težko predstavljali popolnoma brezplačen izlet od odhoda od doma do prihoda domov. Z posredno drugimi interesi je to mogoče v raznih oblikah sponzorstva, vendar je v ozadju ekonomski interes. Torej govorimo o pridobitni dejavnosti, ki pa nima nobene zveze s klasičnim turistom. Plačljiva oblika pomoči turistu ali turistična agencija je posrednik, ki omogoča turistu pridobitve vseh potrebnih storitev za bivanje in potovanje izven domačega kraja. Ker je turistična agencija specializirana za tovrstne storitve, lahko vse potrebno skladno z željami turista pridobi hitreje ter ne redko tudi ceneje. Turistične storitve prav tako nastopajo na trgu oziroma zanje obstaja trg. Ker je turistična agencija zainteresirana za nakup več storitev ima prednost pred manjšimi kupci. Vsak ponudnik bo bolj zainteresiran za prodajo več storitev hkrati, kot vsako storitev posamezno večjemu številu kupcev. Temu primerno lahko turistična agencija ponudi posamezno ali združenih več storitev v eno ponudbo po konkurenčni ceni. Sodoben človek se tudi zaveda, da ga turistična agencija odreši samoorganizacije, s katero pa se ne želi ukvarjati, nima časa, ni dovolj sposoben in podobno.

agencija-oskar.si

Turistične agencije izlet po lastnem okusu

Turistične agencije nudijo dobra potovanja .
Dobra potovanja, ki jih turistične agencije nudijo, so odvisna od tega, kakšne so zahteve turistov . zahteve turistov so največkrat povezana s potovanji, dogodki, doživetji ter številnimi drugimi motivacijami. Motivacije potnikov so v veliko primerih posledica pridobljenih informacij. Turistom informacije nudijo številni viri informacij. Informacije so dobrodošle, če se ujemajo z realnostjo, ter lahko turistu nudijo tisto, kar si je želel in predstavlja. Turistične agencije so že veliko let dober sopotnik na potovanjih. Ljudje od doma odhajajo z različnimi motivi. Nekateri imajo željo spoznati kulturne in naravne znamenitost tuje dežele, drugi imajo v tujini razne poslovne namene, tretji imajo neke čisto svoje vzroke potovanja. Od najstarejših časov do danes so potovanja zahtevala poznavanje poti ter tujih dežel. V sodobnem času vlogo poznavalca tujih dežel in poti igrajo turistične agencije. V primerjavi z turistom se na pot in v tuje dežele turistične agencije odpravljajo bistveno več krat. Hkrati pa tudi sledijo spremembam, ki se v času dogajajo. Te so lahko intenzivne in aktivne, zato zahtevajo stalno prisotnost. Turisti, ki potujejo le občasno, vseh teh sprememb ne morejo zaznati. Zato za pomoč poiščejo turistične agencije. Danes potovanje ni zahtevno, če poznamo vse, kar k potovanju sodi. V deželah, kjer je potovanje prosto, težav največkrat ni. Potniki lahko potujejo po vsem ozemlju brez posebnih ovir. Izjeme so posebni dogodki ali kakšni drugi razlogi. Takrat so potovanja na razne načine omejena, ter niso več tako prosta, kot so bila pred tem. Zato je dobrodošlo, da te informacije v vsakem primeru imamo. Omogočajo nam potovanja brez težav in nepotrebnih ter neželenih postankov na poti. Sodobna tehnologija tudi omogoča, da se informacije pridobivajo hitro in brez posebnih težav, katre bi bile povezane s pridobitvijo.

Napredek je omogočal tudi razvijanje raznih sodobnih načinov gostovanja, bivanja ter vsega, kar sicer nudijo turistične agencije .

http://www.agencija-oskar.si/

Kakšne lastnosti naj bi imela dobra turistična agencija?

Turistična agencija naj bi imela kar nekaj pozitivnih lastnosti, da lahko z gotovostjo zatrdimo, da je dobra in kakovostna. Zanesljivost in prepoznavnost sta v prvi vrsti dve lastnosti, ki ji jo krasita. Kakovostno turistično agencijo navadno iščemo takrat, ko se odpravljamo na počitnice, kar se navadno najpogosteje dogaja v poletnih in zimskih mesecih, čeprav niso izključena potovanja kadarkoli čez leto. Ljudje pač radi potujemo, še bolj pa radi raziskujemo nove kraje, predvsem pa kulturo in običaje določenih dežel. Radi vidimo tisto, o čemer so nam pripovedovali drugi, pa naj bodo to sosedje, sorodniki, prijatelji ali pa naključni znanci. Da bi si olajšali spoznavanje nam velikokrat popolnoma neznanih dežel in kultur, se še kako pomembno, da se odločimo in za pomoč poiščemo turistično agencijo. Tudi pri nas imamo na izbiro kar nekaj različnih turističnih agencij, ki so se med seboj podobne, a se vseeno med seboj razlikujejo.

Turistična agencija, ki je dobra in kakovostna še kako olajša potovanje vsem, ki nimamo časa načrtovanja vsakega malenkosti, ki je pred samim potovanjem velikokrat kar nujno potrebna. V teh časih si skoraj ne znamo predstavljati, da bi se na potovanje odpravili brez pomoči turistične agencije, saj je nekakšen vezni člen med nami-turisti in med želeno destinacijo. Turistična agencija, ki je dobra in kakovostna se bo v vsakem primeru potrudila za nas, ki smo turisti, saj je za njih največja nagrada zadovoljstvo turistov, ki morajo v vsakem primeru, če se le da dobiti tisto, kar so pričakovali in seveda plačali. Mi, tisti, ki smo izbrali neko turistično agencijo, pričakujemo, da za ceno, ki smo jo plačali, dobimo kar največ. Turistična agencija je vezni člen in nekakšen posrednik med nami, našimi željami, med hotelirji in ostalimi ponudniki uslug in storitev, ki jih želimo in pričakujemo na svojih počitnicah.