Si želite oblikovati svoje talne obloge?

Kljub temu, da ste preiskali vse salone talnih oblog, ne najdete pravih zase oz. vam prav nobene niso padle toliko v oči, da bi si jih želeli imeti? Velikokrat je tako, da je treba obiskati le pravi salon, kjer so za talne obloge specializirani in kjer imajo na voljo najrazličnejše vrste.

Če pa imate res neke posebne želje, pa obstaja tudi za vas danes rešitev, saj lahko pri podjetju Hotenjka talne obloge oblikujete čisto po vaših željah. Je to nekaj novega za vas? Po vsej verjetnosti, saj je to bolj izjema kot pa pravilo in to opcijo dobite le v navedenem podjetju, v katerem se zavedajo, kako zelo pomembno si je bivalne prostore urediti povsem po svojih željah, saj tudi to vpliva na počutje v lastnem domu.

V podjetju Hotenjka talne obloge po meri obstajajo od proizvajalca Scheucher

Talne obloge izberete enkrat za vrsto let. Zato, če in ko se boste odločili, izberite kvalitetne in takšne, ki so vam všeč, saj jih boste imeli v stanovanju lahko tako tudi po nekaj desetletij, če jih boste tudi ustrezno negovali. Če vam nobene talne obloge niso všeč, potem si naročite takšne talne obloge, ki so točno po vašem okusu.

V podjetju Hotenjka talne obloge po meri nudijo od proizvajalca Scheucher, ki velja tudi za ostale obloge za tla, ki niso narejene po meri, za enega boljših ponudnikov. V navedenem podjetju tudi vedo, kako zalo pomembno je zadovoljstvo strank, ki imajo kvalitetne talne obloge, saj nakup takšnih pomeni, da se vam z menjavo ne bo treba ukvarjati prav kmalu, zadovoljna stranka pa se bo prav gotovo obrnila na njih tudi takrat, ko bo menjala talne obloge v katerem drugem prostoru ali pa jih bo potreboval celo njen sosed in zadovoljna stranka bo prav gotovo Hotenjko priporočila, saj nudijo tudi strokovne nasvete in takšno svetovanje, kot ga potrebujete.

Parket, večslojna talna obloga

Parket je večslojna talna obloga iz furnirja naravnega lesa. Uporablja se v stanovanjskih objektih, kot tudi šolah, poslovnih prostorih ter drugih objektih. Priljubljenost je velika zaradi estetske odličnosti, občutka toplote, odličnih higienskih lastnosti, trpežnosti ter številnih drugih prednosti. Posebna lastnost je dolgotrajnost. Star parket z leti zgolj pridobiva na vrednosti. Patina, ki jo z leti pridobiva je nenadomestljiva, ter v mnogih primerih iskana lastnost nekaterih investitorje. Podobno kot staro masivno pohištvo. Patina mu daje pečat, ki ga ni mogoče z zamenjat z nobeno drugo alternativo ali nadomestkom. Starega parketa se zato ne gre preprosto znebiti, če ima znake obrabe oziroma sledi uporabe. Potrebno ga je zgolj kakovostno obnoviti, pa lahko marsikomu izgleda celo bolje kot prej. Kakovostna obnova je sicer zahtevna. Zahtevnost se kaže v izbiri materialov, postopku, izvedbi ter številnih drugih lastnostih. Predvsem je potrebno vedeti, da za kakovostno obnovo niso dovoljeni kompromisi.

V času obnove se nam velikokrat zdi smiselno znižati investicijo z kompromisi, včasih se tudi sami pustimo speljati na tanek let propagande. Kar se lahko v razmeroma kratkem času pokaže kot velika napaka. Zato velja vztrajati v preizkušenem. Edina slabost, zaradi katere je parket dobil sodobne alternative, je njegova neprimernost za vlažne prostore. Estetsko odličnost lahko nadgradimo izbiro ustreznega vzorca ter barvami. Ustrezna kombinacija z stenami, stropom, pohištvom, opremo ter drugimi elementi prostora, laku ustvari želen ambient. Izbira je zahtevna že zaradi ene od osnovnih značilnosti. Investicijo v parket izberemo dolgoročno in z namenom večje bivalne kakovosti. Kar pomeni, da bo takšna talna obloga v prostoru lahko več desetletji. Bivalno kakovost pa prinaša naravni material, obdelava in nenazadnje vzdrževanje. Vse skupaj pa uporabnikom prinaša občutek udobja, zdravega bivanja, toplino ter številne druge pozitivne bivalne občutke. Ki jih druge talne obloge ne morejo zagotoviti. Za takšno izkušnjo je potrebno najprej izbrati najbolj optimalno možnost, dobro položiti ter skrbeti za dobro vzdrževanje.

Pri izbiri se velja opreti na tako lastne izkušnje kot tudi novost. Naše izkušnje so zelo različne. Zagotovo smo vsi parket že izkusili. Najverjetneje so to bili vrtec, šola, mogoče domače okolje. Preko tega poznamo občutek, ki ga nudi. Z vidika lastništva so izkušnje bistveno manjše. Pogosto se pridobijo izkušnje z obnovo obstoječega ali vgradnjo novega parketa. Novosti na področju parketov se kažejo predvsem v spremenjenem trendu tako ponudbe kot povpraševanja, novi so načini obdelave parketov, danes je tudi ponudba polna številnih novih lastnosti. Za parket se lahko zlahka trdi, da bo ostal še dolgo časa večno mlad. To mu omogočata tako tradicija, kot novosti. Ter oprema prostora, kjer je zahtevana večja kakovost izvedbe. Ta je toliko bolj zahtevna, kolikor višja je investicija ter kolikor bolj dolgoročna je izvedba. Višja investicija in dolga obstojnost gresta skupaj. In sta protiutež sodobnemu, ki velikokrat teži k nasprotju. To je manjši investiciji ter kratkoročni izvedbi. Dolgoročna odločitev velikokrat išče pomoč pri izbiri v tradiciji. Tradicionalnost z drugo besedo pomeni obstojnost skozi čas. Prav to pa si želimo tudi pri vsaki dolgoročni investiciji. Odločitev pa kaže tudi na osebnost investitorja. Oseba, ki se oklepa tradicije prisega na čisto druge vrednote, kot tisti, ki ima raje spremembe na krajši rok. Tradicija je tudi garancija za določene lastnosti. ker lahko iz izkušenj potrdimo, da bo določena lastnost ali zahteva obstojna.

Ter na ta način upravičila svojo investicijo. Zelo primeren za takšne odločitve je parket. Pozna ga praktično vsak. V preteklosti je bila to pogosta talna obloga, nasledila pa je v starejših obdobjih prisotne lesene talne obloge. prednosti, ki jih na račun tradicionalnosti prinaša parket je precej. Kot pogosta talna obloga je prinesla številne dobre izkušnje, kot tudi izkušnje, ki se jih je skozi čas izboljševalo. Zato smo pri taki odločitvi prepričani v točno določene lastnost. Zagotavlja nam jih tradicija. Dobra lastnost, ki jo ima parket je tudi konstanta sprememb. Les, kot osnova, ostaja enak. Nudi pa tudi zelo različne možnosti obdelave do končnega izdelka. Tako lahko z drobnimi spremembami postane parket odmik od tradicije. Kljub temu pa ohrani svoje klasično dobre lastnosti. Take spremembe je parket vedno doživljal. V nekaterih primerih preprosto zato, ker so se starih, pogosto vizualnih lastnosti uporabniki naveličali. Les, kot naravni material vedo ohranja svoje odlične lastnosti. S tem pa ohranja svojo odličnost tudi takrat, ko naveličanim uporabnikom, z drugačnimi prijemi star videz spremenimo v sodoben. Parket zaradi ponudbe, ki se pogosto spreminja, pred nas postavlja vprašanje kako izbrati. V prvi vrsti odločitev temeljimo na pričakovanjih in zmožnostih. Pričakovanja so od primera do primera različna. Različne so kakovostne, uporabnostne, trajnostne in številne druge zahteve. Kakovost načeloma zahteva večjo investicijo. Prinaša pa tudi odgovorno izbiro, saj zaradi višje investicije ni smiselno na krajši rok karkoli spreminjati. Mnogi želijo pri teh dejstvih več svobode. Na eni strani so omejeni s proračunom, na drugi pa želijo kratkotrajno rešitev. V ponudbi imamo veliko tako enih kot drugih možnosti. kdor želi izbrati dolgoročno, bo poiskal parket, kratkoročna alternativa pa je lahko laminat. Uporabnostne zahteve eno ali drugo opcijo zgolj potrdijo. Tako bo parket izbral investitor, ki opremlja prostor za dolgotrajno uporabo brez posebnih osnovnih sprememb. Prostor bo enako opremljen skozi desetletja, v njem bo lahko bivalo več generacij.

Edine spremembe bodo obsegale vzdrževanje, menjala se bo lahko oprema ter druge lastnosti ambienta. Parket pa bo v osnovi ostal isti, kot stalnica. Laminat ponuja boljšo rešitev vsem, ki računajo s spremembam. Tako bodo z njim opremili določen prostor, ki bo namenu služil nekaj let. Po preteku tega obdobja pa bo laminat po potrebi tudi zamenjan. Nižja začetna investicija omogoča, da so sredstva lahko uporabljena kasneje, pri morebitni zamenjavi. Ker je laminat za postavitev bistveno bolj enostaven, lahko to lastnost združimo z nižjo začetno investicijo. Ter ga preprosto zamenjamo. Za menjavo lahko služi tudi parket. Lahko pa poljubna talna obloga. Načeloma sta prav laminat in parket dve odlični nasprotni si izbiri. Prvega izberemo takrat, ko opremljamo prostor na kratek rok ter gre za prostor, ki ne bo veliko obremenjen. Naložba je nižja, dodatno jo lahko znižamo s samostojnim polaganjem. Postopek je enostaven, lahko ga opravi vsak z nekaj ročnimi spretnostmi. Druga opcija je Dolgoročna investicija , ker je dražja jo upraviči večja obremenitev in dolgotrajna uporaba. Parket je nasprotje laminatu.

Laminat, bogata izbira

Laminat je bogata izbira izvedbenih možnosti.

Izvedbene možnost laminat ponujajo v raznih poudarjenih lastnostih. Tako je na trgu laminat, ki dovoljuje različne obremenitve. Poleg tega omogočaj laminat tudi različne oblikovne in estetske možnosti izvedbe in prilagoditve prostorom ter opremi. Najboljša lastnost pa laminat ponuja s tem, da je moč ugoditi številnim naprednim zahtevam projektantov in investitorjev. Slednji imajo danes številne napredne zahteve podane v osnovah. Kar pomeni, da laminat mora imeti primerno ustreznost, sicer ne bodo izbran. V ponudbi imajo lastnosti, katere izstopajo, pomenijo pa v mnogih primerih pravi magnet za povpraševanje. Ker so najbolj priljubljene lastnosti že dolgo časa lahko govorimo o klasičnih lastnostih. Te imajo na trgu največ povpraševanja. Zaradi možnosti zelo pestrih načinov izvedbe, pa ponujajo tudi veliko mero individualnosti. Investitor se tako lahko odloči, da bo sledil trendu, zamisli si lahko novosti, možno pa je ustvariti neko čisto svojo odločitev. Pri slednji gre velikokrat za unikat, ki je na eni strani v celoti ustvarjen po želji investitorja, na drugi pa takšno izvedbo ni moč srečati nikjer drugje. Prednost takšne odločitve je v tem, da zato ni potrebna nobena dodatna investicija. Ampak je ravno obratno. Takšna izvedba tudi z vidika investicije več kot ugodna. Ponudba seveda v mnogih primerih ni tako pestra, kot pri najbolj priljubljeni ponudbi. V mnogih primerih gre za ponudbo, ki iz različnih razlogov ni uvrščena v priljubljeno ponudbo ali pa grez za manjši delež priljubljene ponudbe. Ugodnosti prinaša količinska neustreznost najbolj priljubljeni ponudbi. Vendar lahko najbolj zaželena ponudba tudi v takem primeru ponuja odličnost, kljub količinski neustreznosti. Potrebno je zgolj več količinskih neustreznosti najbolj priljubljenih ponudb združiti v individualno celoto. Ter s tem pridobiti odličnost in individualnost z cenovno dostopno investicijo.

Laminat je izbira za vse, ki želijo bodisi odličen seštevek dobrih lastnosti ali pa želijo iz ponudbe ustvariti individualno izvedbo in odločitev.