Razvajanje v dvoje, prijeten način sproščanja

Razvajanje v dvoje je način sproščanja, ki ga sodoben človek vedno bolj potrebuje.

Za mnoge je razvajanje v dvoje že odločiti delovne obveznosti in druge zadolžitve, ter početi karkoli bolj zanimivega skupaj. Danes si takšne možnosti privošči vedno več oseb, vedno bolj pogosto pa se iščejo priložnosti za krajše oddihe v naravo oziroma na razne druge individualno izbrane destinacije. Ob takih priložnostih sodoben človek ne misli zgolj na počitek, ampak želi imeti kakovostno regeneracijo. Temu primerno naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla v ponudbo razvajanje v dvoje vključuje tudi storitve wellness centra. Samo po sebi je zdravju koristno že smo okolje, zdravilna klima je znan zdravilni faktor, ki pozitivno učinkuje na bolnike s težavami dihal in pljučnimi boleznimi. Plavanje v bazenu, kopeli, pilingi in druge možno storitve poskrbijo za intenzivno regeneracijsko aktivnost. Koristijo programi, kot so vrtinčenje zraka z aromami poprove mete in sivke ali obloga z medom in morsko soljo, razvajanje v dvoje je možno v finski, turški, infrardeči in karbonski savni, številne klasične ter specifične masaže, celotna ponudba najrazličnejših kopeli ter številne druge ponudbe wellness centra. K aktivnemu sproščanju in regeneriranju sodi tudi primerna prehrana. Naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center skrbi za prehrano športnikov, reprezentanc, obiskovalcev zdravilišča ter številne druge specifične prehranske zahteve. Zato lahko za regeneracijsko razvajanje v dvoje postreže z izbranim jedilnikom, ob katerem bodo učinki še toliko večji. Jedilnik je lahko tudi dobra popotnica za začetek bolj zdravega življenja ob povratku v svoje bivalno okolje. Zdrav zajtrk je ena od pomanjkljivost življenja sodobnega človeka, vzorec zdravega zajtrka na Rogli pa je za sodobnega človeka učna ura o tem, kako dobro začeti dan ter si zagotoviti dovolj energije. Za prijeten zaključek dneva razvajanje v dvoje potrebuje večerjo ter blagodejni počitek po pestrih doživetji dneva.

Razvajanje v dvoje nudi možnost dobre regeneracije ter zdravju koristnega sproščanja.

Več informacij na voljo tu.

Razvajanje za dva, priložnost za sprostitev

Razvajanje za dva je dobra priložnost za sprostitev, regeneracijo, oddih ter nabiranje novih življenjskih izkušenj.

Kam na razvajanje za dva je pogosto vprašanje, ki si ga zastavljajo pari različnih generacij. Rogla je znano zdraviliško rekreacijsko središče, poznamo ga iz raznih področji. Na Rogli se velikokrat pripravljajo reprezentance in ekipe, velikokrat se odvijajo tudi najzahtevnejša tekmovanja, že dve desetletji pa je tudi kraj klimatskega naravnega zdravilišča. Rogla se iz leta v leto razvija, dopolnjuje svojo turistično, zdraviliško in rekreacijsko ponudbo. Nikoli pa se ne izneveri odlično naravno okolje, ki obiskovalce vabi v vseh letnih časih. Na Rogli zato lahko razvajanje za dva računa na vedno odlično naravno okolje ter ponudbo za razvajanje. Potrebno se je zgolj odločiti, kaj želimo, s čim se želimo presenetiti, kaj novega želimo izkusiti in podobno. Eden prvih pogojev za uspešno razvajanje za dva je dostopnost, saj nihče ne želi prebiti pretirano časa na potovanju. Do vznožja Pohorja vodi sodobna avtocesta, v bližini pa je tudi železniška in letalska povezava. Razvajanje za dva lahko dodatno računa na ponudbo term Zreče, s katerimi je zdraviliško rekreacijski center Rogla povezan. Pozimi lahko obe ponudi združimo z organiziranim prevozom na Roglo, v preostalem času pa uživamo v termalni vodi ter vsej spremljajoči ponudbi. Lahko pa se razvajanje za dva osredotoči zgolj na Roglo, ter izbere v pisani ponudbi možnosti. Pozimi so to predvsem zimski športi in aktivnosti, od pomladi do jeseni pa je možno aktivno preživljati prosti čas ob številnih aktivnostih. Pod streho ima Rogla ponudbo wellness centra, z masažami, bazenom, savnami ter drugimi wellnes storitvami. Ponudba razvajanje za dva nudi dodatno razvajanje s šampanjcem, svečami in vsem kar sodi zraven.

Vse ponudbe si je mogoče ogledati na spletu, zanimiva je tudi rubrika z novicami, spletne kamere pa so ko nalašč za vse, ki si razvajanje za dvaomislijo v zadnjem hipu.

Wellness, odlična zimska sprostitev

Wellness je odlična zimska sprostitev .

Posebej to velja za wellness , kjer je na voljo termalna voda v kombinaciji s klasično wellness ponudbo . V Termah Zreče so to kopeli kalcijeve-magnezijeve-hidrogenkarbonatne vode z nadzorovano temperaturo. V wellness centrih se združujejo učinki vode z gibanjem, ki je bolj ali manj nadzorovano. Bazeni omogočajo plavanje po mili volji, v terapevtske namene pa je gibanje v vodi nadzorovano s strani strokovnjakov. Termalne vode v wellness centrih omogočajo z ustreznim gibanjem pridobivanje učinkov, ki koristijo raznim funkcijam človeškega telesa. Poznamo učinke na lokomotorični sistem, učinke za bolezni srca in ožilja, nevrološke bolezni, revmatična obolenja, učinke za sečila ter razne druge učinke. Že pogled na spisek najpogostejših zdravstvenih težav, bi marsikoga napotil v wellness centre. Med najpogostejše sodijo srčno žilne bolezni, zanje pa k srčeči poznamo tudi učinkovita naravna zdravila ter naravne učinke brez stranskih učinkov. Znano je, da je srce povprečnega zdravega človeka tako sposobno, koliko sposobnosti mu lastnik daje ter zanje skrbi. Krepko srce je značilnost oseb, ki skrbijo za redno vadbo. Holesterol v optimalnih vrednostih je znak skrbi človeka za zdravo prehrano. Veliko oseb pa investira tudi v redne obiske wellness centrov časovno krajših ali daljših obdobji. Pogosti so vikend obiski, niso pa redkost tudi časovno daljši obiski. Izbrane terapije so različne, koristi že plavalna aktivnost v zdravilni vodi. Poleg zdravilne vode koristi gibanje v plavanju značilnem položaju. Pri njem se kri razporedi tako, da koristi delovanju srca. S tem se srce okrepi, človek pa hkrati pridno kuri maščobe in druge odvečne snovi v telesu. Po tednu dni wellness center mnogi zapustijo kot prerojeni. Izgubijo odvečne kilograme, izboljša se njihova postava, počutijo se boljše, imajo več energije za premagovanje dnevnih naporov.

Wellness ponudbe in storitve velja s pridom izkoristiti, saj učinkujejo že v osnovi, učinke pa lahko povečamo z večjim strokovnim nadzorom.

Več informacij

Kam zadnjo minuto na dopust?

Vam je vaš nadrejeni pravkar sporočil, da ste naslednji teden na dopustu, vi pa ne veste kako bi prosti čas preživeli? Vaša priljubljena destinacija je že polno zasedena in rezervacije niso več možne? Nikar ne skrbite, na voljo so vam last minute počitnice.

Last minute počitnice niso samo za tiste, ki so pred kratkim izvedeli, da imajo naslednjih nekaj dni prosti, katere lahko izkoristijo za oddih, ampak so namenjene tudi tistim, ki čakajo do zadnjega dneva, da se odločijo kam bi sploh šli. Do takrat so po navadi vse priljubljene destinacije že zasede, zato se agencije potrudijo, da zakupijo nekaj mest, ki jih nato ponudijo zamudnikom.

Za vse tiste, ki imate naslednjih nekaj dni prosto in ste željni oddiha so last minute počitnice kot nalašč za vas. Odločate se lahko med top destinacijami. Tako so na primer na voljo Španija, Ciper, Turčija, Grčija, Malta, vedno priljubljena Hrvaška in še mnoge druge države, ki vas bodo z največjim veseljem gostile v svoji državi in vas razvajale, kot še nikoli.

Za tiste, ki pa ne radi odhajate v tujino in vam je ljubša domovina pa imajo agencije na voljo kar nekaj destinacij, kjer boste lahko preživeli prav tako kakovosten dopust kot bi ga v tujini. Odločite se lahko za obisk term. V Moravskih toplicah, v Laškem, v Čatežu, na Ptuju, v Radencih, v Banovcih, Lendavi in drugje vas bodo zelo gostoljubno sprejeli. Razvajali vas bodo z masažami, savnami in jacuzziji, vašim najmlajšim pa bodo pod kožo najbolj zlezli tobogani.