Izdelava spletne trgovine – kakšna je cena?

Prodaja preko spletnih strani se vsako leto povečuje, zanimivo pa je, da znajo spletno prodajo veliko bolje izkoriščati manjša podjetja, pri katerih gre bolj kot ne za lokalno prodajo, torej omejeno zgolj na področje naše države, ki si fizične prodaje pogosto niti ne morejo privoščiti. Pri velikih, globalnih trgovcih, pogosto opažamo, da spletne trgovine nimajo, ali pa, da nas ob kliku nanjo preusmeri na internetno prodajo nekje v tujini, kjer se zainteresirani kupec sooči s tujim jezikom ali izjemno slabo slovenščino, slabo ponudbo, drago dostavo iz tujine in podobnimi dejstvi, zaradi katerih nazadnje raje naroči izdelke drugod. Izdelava spletne trgovine (http://www.ms3.si/izdelava-spletne-trgovine/) je za majhne trgovce torej velika prednost – če je le cena prava. Preberi več o Izdelava spletne trgovine – kakšna je cena?

Optimizacija za iskalnike, kakovosten obisk

Optimizacija za iskalnike spremeni spletne strani v obiskane.

Namen vsake spletne stran je izkoriščanje pozornosti spletnih obiskovalcev ter vseh prednosti medija samega. Optimizacija za iskalnike dodatno poskrbi, da je pozornost večja, možnih je več obiskovalcev, s tem pa je izboljšan tudi izkoristek prednosti medija. Obisk spleta in število uporabnikov spleta se iz leta v leto povečuje. Od skromnih začetkov pred več kot dvema desetletjema smo danes prišči na uporabo v vsakem trenutku in povsod. Pred dvema desetletjema je bila uporaba spleta večinoma domena redkih uporabnikov na stacionarnih napravah. Dostop je bil zaradi skromne tehnične podpore onemogočen, uporabniki se velikokrat z nasmehom spomnijo na vse razne poceni in učinkovite trike. Danes je uporaba enostavna, dostop se zgodi v trenutku, izbira in prehod iz vsebine na vsebino je hiter, optimizacija za iskalnike pa pripomore k pridobitvi ustrezne informacije, izdelka ali storitve. Zato je obisk spleta bolj kakovosten in v veliko primerih tudi spontan in nenačrtovan. Ker je splet prepreden z raznimi informacijami in ponudbami, si z njimi ob preprosti dostopnosti tudi velikokrat postrežemo oziroma jih koristno uporabljamo. Koristna uporaba spleta je mogoča tudi zaradi dejavnosti, ki jo opravlja optimizacija za iskalnike. V praksi je dostop do želenih vsebin ali ciljev iskanja neposreden ali posreden. Posreden dostop do vsebin oziroma ciljev poteka preko iskalnikov, neposreden pa mimo njih. Največkrat direktno do želene vsebine oziroma cilja iskanj. V pomoč pri direktnem dostopu koristimo tudi razne oblike pomoči. Iskalnike se uporablja preko vnosa ključnih besed, na njih pa temelji optimizacija za iskalnike. Ključne besede so načeloma individualne, vendar se v praksi pogosto uporabljajo enake ali zelo podobne pri različnih uporabnikih za isti iskalni pojem. S tem ima optimizacija za iskalnike možnost, da uporabnikom poenostavi, približa ter na splošno olajša uporabo spleta.

Optimizacija za iskalnike je v veliko pomoč tako spletnim uporabnikom, kot vsem spletnim podjetnikom.

https://www.red-orbit.si/storitve/optimizacija-spletnih-strani

Penguin update, storitev podjetja Google

Penguin update je storitev podjetja Google

Podjetje s storitvijo penguin update omogoča uporabnikom spleta ločevanje med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi. Ločevanje med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi storitev penguin update opravlja na osnovi razvrstitve. Penguin update je na svetovnem spletu poskrbel, da so na eni strani izgubili plačljivi servisi, na drugi strani so pridobile spletne strani s kvalitetno vsebino. Plačljivi servis so preko raznih blogov ponujali povezave do spletnih mest. Penguin update je na ta način namenjen dobri optimizaciji spletnih strani in njihovih vsebin. Dobra optimizacija spletnih strani preko storitve penguin update temelji na realni kakovosti spletnih strani. Penguin update kakovostne spletne strani nagradi z visoko uvrstitvijo, manj kakovostne spletne strani pa se po istem načelu uvrstijo nižje. S to storitvijo obiskovalec spleta dobi dobro informacijo o kakovosti spletne strani že z preprostim pogledom na uvrstitev spletne strani. Pri tem je potrebno seveda nekaj pozornosti. Nekatere uvrstitve je mogoče doseči z plačilom, kar zahteva s strani obiskovalca nekaj pozornosti. Oglasi lahko včasih v praksi ne ponudijo tistega kar obljubljajo. Zato je potrebno take oglase oziroma navedbe v oglasih preveriti. V pomoč so razne neodvisne spletne strani, ki nudijo informacije iz prakse, same informacije pa na razne načine veljajo kot upoštevanja vredne. Tako imamo na eni strani reklame, ki ponujajo odlične lastnosti izdelka, kar pa lahko strokovnjaki oziroma bolj razgledane osebe hitro prepoznajo kot zavajanje. Drugi, ki niso strokovnjaki oziroma niso tako razgledani, pa lahko informacije v oglasu preverijo preko spletnih strani, katere ponujajo neodvisne informacije. Mnogi agresivno oglaševanje z navajanjem neresničnih in optimistično podanih vrednosti preprosto spregledajo in raje izberejo nižje uvrščene spletne strani. Znano jim je, da so reklame velikokrat preveč optimistično naravnane z navajanjem lastnosti, katere se dobi z nakupom izdelka ali storitve iz oglasa.

Penguin update je dobrodošla novost na spletu, ki se stalno nadgrajuje in izpopolnjuje.

Prevajanje besedil na spletnih straneh, zagotovilo za uspešen prodor na tuji trg

Prevajanje besedil na spletnih straneh je vedno bolj iskana storitev, saj živimo v času, ko je splet pomemben, velikokrat pa kar ključen dejavnik za popoln uspeh nekega podjetja ali organizacije. V kolikor ste že ustvarili spletno stvar, jo skrbno uredili, napisali dobro besedilo na sami strani, opravili optimizacijo, za njo vložili vsako minuto prostega časa, pa še vedno niste zadovoljni s svojo prodajo se lahko odločite in razširite svojo ponudbo tudi izven meje naše domovine. Z učinkovito spletno stranjo, ki je prevedena v jezike vseh držav, v katerih že kar vidite svoje potencialne kupce lahko naredite resnično največ.

Umestitev v določeno kulturno okolje  in seveda kakovostno opravljen prevod besedil na spletni strani mora dajati vtis, da je njena vsebina resnično napisana v jeziku dežele, katerih prebivalce nagovarjamo. Številne statistike pričajo o tem, da se spletni uporabniki kar štirikrat bolj pogosto odločijo za nakup določenega izdelka na določeni spletni strani, če je njegov opis podan tudi v njihovem materinem jeziku. V spletnem poslovanju se je kar nekako udomačilo dejstvo, da je angleščina tisti osnovni jezik in velikokrat tudi prvi pomemben korak do prvega poskusa prodora na svetovni trg. Pa vendar je tako, da pri konkretnem poslovanju s točno določenimi trgi angleščina ni vedno ta pravi jezik.

Prevajanje besedil na spletnih straneh mora biti v skladu s kulturo jezika in s kulturo naroda, ki mu je spletna ponudba namenjena. Prevajanje besedil na spletni strani mora dajati vtis izvorno pisanega besedila.