Optimizacija spletne trgovine ima cilj porast prodaje

Optimizacija spletne trgovine ima pogosto cilj porast prodaje. Spletna trgovina je hkrati nov in star pojem, prav tako optimizacija spletne trgovine. V praksi obstaja spletna trgovina že veliko časa, vendar se je do današnjih dni tudi spremenila v mnogih pogledih. Novosti so v mnogih primerih v takšnem obsegu, da lahko govorimo o novi ali novejši spletni trgovini. Dovolj je pogledati možnosti kupca na spletni trgovini v preteklosti ter jih primerjati z današnjimi. Podobno kot internet trgovina se spreminja tudi optimizacija spletne trgovine.

Splet se neprestano spreminja in razvija

Najhitreje spreminjanje in razvoj opazimo z primerjavo spletnih strani izpred desetletja ali dveh desetletji z današnjimi. Danes se nam spletni nakupi ponujajo na praktično vsakem koraku oziroma ob obisku praktično vsake spletne strani, pred dvema desetletjema ta možnost večinoma ni obstajala. Podobno se je spreminjala optimizacija spletne trgovine. Splet je postopoma postal vedno bolj zanimivo tržišče oziroma mesto, kjer se srečujeta ponudba in povpraševanje. Zato se je na tržišču pojavilo vedno več udeležencev, kar pa med drugim pomeni tudi gnečo. Boljšo izkušnjo uporabnikom omogočajo pravila in nadzor, ki se skladno z novo nastalo situacijo tudi spreminjajo. Temu primerno se spreminja tudi optimizacija spletne trgovine. Čisto vsakemu spletnemu trgovcu je jasno, da je najbolj ugodna najvišja ali čim višja uvrstitev na seznamu zadetkov iskanja, lahko bi rekli povpraševanja. Nadalje ima optimizacija spletne trgovine cilj čim več obiskov pretvoriti v prodajo.

Izdelava spletne trgovine
Izdelava spletne trgovine naj bo prilagojena uporabniku

Pri tem ima pomembno vlogo tudi cela vrsta dejavnikov, na katere optimizacija spletne trgovine nima vpliva. Spletni trg je konec koncev trg, za katerega veljajo podobne zakonitosti, pravila in drug značilnosti klasičnega trga. Kupcem pomeni veliko blagovna znamka pri obeh načinih trgovanja, soočanje ponudbe in povpraševanja v obeh primerih oblikuje točno določen trend in podobno. Blagovna znamka, trendi in druge značilnost so na drugi strani prednosti, ki jih uspešna optimizacija spletne trgovine s pridom izkorišča.

 

Prodam spletno trgovino

Ste že kdaj na spletu zasledili oglas, v katerem je pisalo: Prodam spletno trgovino! Takšni oglasi pri nas, v Sloveniji, sicer niso tako zelo pogosti kot v tujini, a se včasih tudi pojavijo. Ko človek prebere tak oglas, ga včasih kar zamika, da bi se lotil spletnega posla, a se mu ob tem porajajo tudi različna vprašanja, predvsem pa to, ali se pri začetku takšnega posla bolj splača postaviti spletno trgovino popolnoma na novo ali pa kupiti že postavljeno ali celo že delujočo trgovino.

Nakup že obstoječe spletne trgovine

Prednosti nakupa takšne trgovine so lahko:

– da se vam ni treba ukvarjati z izdelavo spletne strani in njenim načrtovanjem

– da je spletna trgovina že znana strankam

– da poleg pogosto dobite tudi kontakt dobaviteljev

– da lahko odkupite spletno trgovino z obstoječo zalogo, zato imate vse pripravljeno za gumb štart

– da lahko takoj začnete s poslovanjem

Po drugi strani pa takšen nakup skriva tudi nekatere pasti, na katere je vredno biti pozoren:

spletne trgovine se velikokrat prodajajo, ker niso bile uspešne

– zaloga, ki jo dobite pri nakupu, v naravi predstavlja tiste izdelke, ki niso šli v prodajo,

– spletna trgovina je bila izdelana le z namenom prodaje, zato v resnici še ni zares zaživela na trgu,

– podatki o poslovanju so lahko prirejeni

– osebni podatki strank, ki vam jih obljubljajo ob nakupu, se po zakonu ne smejo prodajati skupaj s spletno trgovino

– stranke imajo lahko s to trgovino tudi slabe izkušnje

– trgovina je svoje poslovanje osnovala na agresivnem marketingu in si tako naredila precej slabe reklame

– že izdelano spletno stran je težje spreminjati in dopolnjevati po svoje kot, če se njene izdelave lotite popolnoma na novo

Izdelava nove spletne trgovine

Pri novi spletni trgovini pa velja ravno obratno: vsem slabostim, ki smo jih našteli pri nakupu že obstoječih trgovin, se z izdelavo nove trgovine preprosto izognete, seveda pa boste morali svoj posel začeti popolnoma na novo – postaviti spletno stran, poskrbeti za dobavitelje, reklamiranje in vse ostalo.

Katera možnost je boljša?

Odločitev o tem, ali se raje odločiti za nakup že obstoječe internetne trgovine ali pa poskrbeti za izdelavo nove spletne trgovine, ni lahka, sploh če najdete mamljivo ponudbo, v kateri piše: Prodam spletno trgovino, ki prinaša veliko dobička in s katero ni veliko dela. A prav takšne ponudbe so lahko nateg oziroma prirejajo resnične podatke o poslovanju in jih prikazujejo v lepši luči.

Zato se je včasih bolje odločiti za to, da postavite čisto svojo internetno trgovino, ki jo pred vami še ni uporabljal nihče drug, v primeru, da najdete dobro priložnost za nakup takšne trgovine, pa jo seveda zgrabite z odprtimi rokami!

Ponudba ženskih in moških oblačil

V današnjih časih lahko srečamo vedno več trgovin, tako fizično, kot tudi v spletnem prostoru. Še posebej se pozna rast spletnih trgovin, ki ponujajo artikle iz vseh področij, saj je spletno nakupovanje v veliki meri postalo bolj ugodno in tudi bolj udobno. Svoj nakup namreč lahko opravimo kadarkoli in kjerkoli, tudi iz domačega naslonjala, poleg tega pa dobimo artikel po nižji ceni. Seveda nekateri še vedno uživajo v nakupovanju v nakupovalnih centrih, drugi pa kombinirajo oboje. Skratka, med vso poplavo spletnih trgovin, pa je prostor modnih oblačil za ženske in moške zasedla tudi spletna trgovina Lola.

Lola namreč nudi modna ženska oblačila, otroška in tudi moška oblačila. Med ponudbo oblačil za ženske in moške boste našli artikle priznanih blagovnih znamk, kot so na primer Diesel, Gas, Calvin Klein, Armani, Miu Miu, Paul Frank, Prada in tako dalje. V spletni trgovini Lola pa lahko kupite tudi še bolj ugodna in prav tako kvalitetna oblačila za ženske in moške. Poleg oblačil, boste lahko tako ženske kot moški preverili še ugodno in pestro ponudbo raznih modnih dodatkov ter celo čevljev.

Če torej uživate v nakupovanje oblačil ali pa potrebujete novo žensko ali moško oblačilo, si vzemite nekaj časa in prebrskajte ponudbo v spletni trgovini Lola. Potreben je le obisk trgovine in nekaj časa, da preverite ponudbo. Razmislite, katera oblačila bi se vam dobro podala in kako jih boste kombinirali ter si privoščite tisto oblačilo, v katerem se boste počutili udobno in samozavestno. Obiščite trgovino Lola tudi vi!