Ločitev in psihoterapija

Ločitev je stvar, ki ni prijetna prav za nikogar. Sto let ali več nazaj, ni nobeden sploh pomislil na ločitev, ko se je par poročil, je tako ostalo za vedno, danes pa so stvari malce drugačne, saj nam je na voljo ogromno različnih možnosti, ki jih včasih enostavno niso imeli. Čeprav je lahko ljubezen sprva res močna in izjemna, pa se včasih lahko zgodi, da se poti razidejo, ne glede na to, ali si to želimo ali ne. Proces prebolevanja je pri večini ljudi, ki se spopadejo z ločitvijo dolg in naporen, dejstvo pa je, da vsak posameznik ta proces doživlja po svoje.

Velikokrat posameznik ločitve sprva sploh ne dojame, nekaterim v zakonu škriplje že dolgo časa in je ločitev neizogibna, takim ljudem je vedno lažje, saj potihoma že vedo za ločitev, slednja veliko bolj prizadene tiste, ki ločitve ne slutijo. O svojih čustvih je težko govoriti, a dejstvo je, da vam bo najbolj pomagal pogovor z nekom, ki vam veliko pomeni pa naj bo to vaš brat ali sestra, prijatelj, sodelavec ali pa kdo drug. Pogovorite se s tistim, ki ga bodo vaši problemi in težave zanimale, saj boste le tako lahko dobili odgovore, ki vam bodo v pomoč. Psihoterapija je ena izmed možnosti, ki vam lahko zelo koristi, mnogi ljudje imajo pred psihoterapijo strahove, a dejstvo je, da so psihoterapevti dobri ljudje, ki si želijo pomagati pomoči potrebnim. Če se s partnerjem ne ujamete ali nikakor ne najdete skupnih poti, vam bo mogoče ločitev tudi koristila, mnogo ljudi se boji, da bodo po ločitvi ostali osamljeni, a vedno lahko navežemo nove stike, in spoznamo koga, ki nam je usojen.

Angleščina, svetovni jezik

Angleščina je svetovni jezik .

Sodobna angleščina ima svoje izvore v stari angleščini. Stara angleščina se je uporabljala v današnjih deli Anglije in južne Škotske. V uporabi je bila stara angleščina med petim in dvanajstim stoletjem. Sodobna angleščina je najbolj razširjena govorica. Kot materin jezik je v svetovnem merilu tretja največja jezikovna skupina, govori ga več kot štiristo milijonov ljudi. Veliko večja skupina pa angleščino uporablja dnevno v komunikaciji na ekonomskem, političnem, kulturnem in drugih področjih vsakdanjika. Vpliv angleščine se je začel v času kolonialnih osvajanj pomorskih velesi. Poleg angleščine se je na tuja področja razširila tudi španščina, francoščina, nemščina in drugi jeziki. Med vsemi naštetimi jeziki je do današnjih dni prav angleščina prevzela vodilno vlogo. Splošno razširjen jezik v svetovnem merilu je bila pred tem francoščina, starejših obdobjih pa so to vlogo igrali grščina, latinščina in benečansko narečje. Angleščina je danes pogoj za dobro komunikacijo. Mnogim je angleščina v veliko pomoč pri komunikaciji s tujci na domačih tleh, ali pa ko se odpravijo po širnem svetu. Uporabnost angleščine je velika že z nekaj osnovnimi besedami. Z njimi se lahko reši veliko nesporazumov, tudi v komunikaciji drugih jezikovnih skupin. Nekateri angleški izrazi so postali samoumevni v dnevni komunikaciji po praktično celem svetu, posebno jih v vsakdanji komunikaciji uporablja mlajši rod. Angleščina je sestavljena iz šestindvajset črk latinice. Osnove sodobne angleščine so bile prvič zapisane v tridesetih letih prejšnjega stoletja. V knjigi z naslovom Osnovna angleščina : Splošni uvod s pravili in slovnico je temelje sodobne angleščine postavil Charles Kay Ogden. V sodobnem času se v dnevni komunikaciji na razne načine uporabljajo mnoge angleške besede, ki jih poslovenimo ali pa uporabimo v izvorni obliki. Originalna oblika se največkrat uporablja v vsakdanji govorni komunikaciji, predvsem za opis izdelkov, pojmov in drugih vsakdanjih stvari.

Angleščina globalno razširjen jezik, ki ga lahko uporabljamo praktično povsod.