Planinski nahrbtniki priznane blagovne znamke

Pri nakupu nahrbtnikov, ki jih uporabljamo za raznovrstne namene smo v prvi vrsti pozorni na vse pomembne lastnosti in tudi na proizvajalca, od katerega je predvsem odvisno, kako nam bo nek nahrbtnik služil in tudi ustrezal. Potovalni nahrbtniki so samo ena od oblik nahrbtnikov, ki so med ljudmi izjemno priljubljeni, saj je za njih značilno, da jih ne uporabljamo samo za izlet v hribe, ampak tudi za vse druge podobne aktivnosti.

 

Na spletnih policah je veliko izbire priznane blagovne znamke

 

Blagovna znamka je pogosto sinonim za kvaliteto. Posebno v tako priljubljeni panogi, kot je pohodništvo ali plezanje. Planinski nahrbtniki, ki veljajo za produkte priznanih blagovnih znamk, so zelo dobro založeni tudi na spletnih prodajnih policah, kjer si lahko ogledamo tudi vse njihove lastnosti. Za večino od nahrbtnikov te vrste je značilno, da so narejeni z lahko konstrukcijo in izjemno uporabnimi funkcijami.

 

Nahrbtniki, ki jih uporabljamo predvsem za izlete v hribe oziroma planine, pa se med seboj v veliki meri ločijo tudi po velikosti. Večinoma so takšni planinski nahrbtniki izjemno veliki, sploh če z njimi v gore odidemo za dlje časa. Morajo biti nepremočljivi in ravno dovolj veliki, da lahko v njem shranimo vse potrebne stvari. Pri tem je pomembno, da lahko hitro in brez velikih težav dostopamo do stvari.

 

Po drugi strani pa poznamo tudi manjše planinske nahrbtnike, ki jih uporabljamo za krajše izlete ali pa za otroke, ki ne zmorejo na svojih hrbtih prenašati veliko teže. Na srečo pa so vsi planinski nahrbtniki sodobnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk oblikovani po ergonomskih načelih, ki vsakemu posamezniku omogočajo, da se z njimi počuti dovolj udobno in da tudi določen del telesa pri nošenju ne trpi.

 

Sodobni pohodniški nahrbtniki te vrste so na spletnih policah tudi vedno na razpolago za nakup po posebni akcijski ponudbi.

Planinarjenje in prava izbira alpinističnih nahrbtnikov

Planinarjenje opisuje šport, pri katerem se pleza v hribe, smuča po hribih ali pa kolesari v hribe. Z drugo besedo temu navadno pravimo alpinizem. Osebe, ki imajo zmogljivost in znanje, da lahko plezajo po takšnih predelih se jih reče alpinisti. Za alpiniste je zelo značilen alpinistični nahrbtnik, saj v njemu nosijo spalne vreče in vse zaloge hrane za preživetje v hribih. Najprej je bil cilj alpinizma ta, da se je poskušalo doseči najvišjo točko hriba oz. gore. Vendar se je s časom razdelil na tri dele, odvisno od snega, ledu ali pa kamna. Posegi na neprehodne lokacije so pogosto lahko zelo nevarni, zato se moramo ustrezno opremiti. Pri plezanju je lahko nevarnost padanja kamnov in ledu, pri sneženih gorah je lahko nevarnost plazov in ledenih površin in potem so tukaj še vremenske razmere, ki so lahko v hribih velikokrat močnejše in udarne. Poleg vsega tega, se je potreba pazljivost pri višinski razliki, saj lahko nekateri dobijo višinsko slabost, pri čemer je najboljša rešitev, da se takoj spustimo na nižjo raven. Moto plezalcev je »plezaj visoko, spi nizko«, kar pomeni, da plezajo čim višje, da se prilagodijo in grejo nato nazaj na nižjo višino spat. Pri težavah lahko še omenimo sončno sevanje, saj je v hribih učinek sonca tako močnejši in svetloba se odbija od snega, kar lahko poveča efekte sonca za 75% in je velika nevarnost opeklin. Alpinistični nahrbtnik pa nima uporabe samo v alpinizmu, ampak ga lahko uporabljamo tudi pri navadnih pohodih in različnih daljših potovanjih.  Vendar pa se ve, da so alpinistični nahrbtniki nekaj, brez česar alpinisti ne morejo v hribe.