Vzroki in nastanek bolečin med menstruacijo

Bolečinam med menstruacijo strokovno rečemo dismenoreja. Bolečine med menstruacijo se pojavljajo v spodnjem delu trebuha, običajno pa nastanejo dan pred ali pa na dan menstruacije in praviloma ne trajajo več kot en do dva dni. O primarni dismenoreji govorimo takrat, ko za krče ni najti drugega razloga, kot običajno krčenje maternice. S tem se sooča veliko žensk, predvsem v začetku dvajsetih let.

Najpogostejši znak dismenoreje je stalna ali utripajoča bolečina v obliki krčev v spodnjem delu trebuha poleg tega pa se lahko pojavlja tudi slabost in bruhanje, driska, potenje in glavobol, pogosto uriniranje, bolečine v križu, v nekaterih primerih pa celo omotica in kolaps.

Sekundarna dismenorija pa je, ko so vzrok bolečine endometrioza, vnetje organov v mali medenici, maternični poli, uporaba materničnih vložkov, zapora ali zožitev materničnega vratu, ciste na jajčnikih ali celo tumorji. Pri tem je nujno zdravljenje osnovnega vzroka, ki povzroča bolečine.

Zdravniki predvidevano, da je za bolečine med menstruacijo kriv prostagladin f2 alfa. Njegova koncentracija se namreč močno poveča med menstruacijo. Za nastanek bolečin pa so odgovorni tudi levkotrieni, hormon vazopresin in anaerobni presnovki endometrija. Dismenoreja po večini prizadane tiste, ki so prvo menstruacijo dobile pri enajstih letih ali prej, bolečine pa so lahko tudi dedne, ali pa so vzrok premajhne telesne aktivnosti, kajenja, uživanja alkohola in debelost.

Včasih lahko vzroke za boleče menstruacije iščemo tudi v psihološkem svetu. Menstrualni cikel je eden najbolj občutljivih in senzitivnih ciklov človeškega telesa. Na ta cikel močno vpliva tudi psiha človeka. Če ženska zavrača svoje telo, spol ali čustveno doživljanje, se to lahko pokaže v bolečinah med menstruacijo.

Lisca, poletje pred vrati

Lisca v času, ko je pred vrati kopalna sezona , nudi vedno odlično izbiro za vse okuse in želje.

Z drugo besedo, Lisca ne razočara z njo praktično ne moremo zgrešiti. Blagovna znamka ima bogato tradicijo, ponudba je pestra, tako je vedno omogočena najboljša izbira . Potrebo je zgolj izbrati sebi primerno, ter se po potrebi pripraviti na čas, ko bo koža izpostavljena tako soncu, kot tudi pogledom. Osebna izbira se začne z prilagoditvijo izbire postavi. Poznamo štiri osnovne tipe postave, temu primerno lahko s pravilno izbiro Lisca poskrbi za čudovit izgled. Za lažjo izbiro je mogoče pregled najprej opraviti na sodoben način. Ponudba je na eni strani ogromna, vendar pregledno razporejena, izbrati je mogoče kolekcije, stile, modele, barve in druge lastnosti. Tisto kar nam je v Lisca ponudbi všeč izberemo, kar nam je pogojno všeč obdržimo za rezervo, kar nam ni všeč izločimo. Tako bo ogromen izbor zožili na vsega nekaj najbolj primernih modelov, izbor v trgovini bo zato enostaven. Pri njem velja upoštevati tisto, kar nam je pogojno všeč ali všeč na prvi pogled. Pogojno všečna Lisca ponudba je tista, ki nam je sicer všeč, vendar nam določena lastnosti ni najbolj všeč ali nismo prepričani o njeni primernosti. Všeč na prvi pogled pa je velikokrat dobra izbira. Podobno kot smo sami navdušeni takoj, bodo navdušeni pogledi. Zato je velikokrat Lisca dobra izbira tudi z naključnim obiskom trgovine. Veliko privlačnega je že v izložbah, vendar če v njih ni nič zanimivega ne gre spregledat ponudbe trgovine. Izložba je zgolj del bogate ponudbe, Lisca pa s tradicijo dokazuje, da se za vsak okus vedno najde kaj zanimivega in privlačnega. Priprava na poletje poleg tega vključuje nego kože, ki se iz zimsko varnega zavetja več slojev oblači, pokaže javnosti.

Zaželeno v najboljši možni podobi, s primerno nego in popravki, ki omogočajo, da Lisca

Lisca, sproščeno gibanje

Lisca zagotavlja sproščeno gibanje .

Sproščeno gibanje, katerega Lisca lahko zagotavlja, je danes sodobnemu človeku zelo pomembno. Sodobno oblačenje , katerega pomemben del je Lisca zagovarja načelo svobode izbire. Slednje Lisca zagotavlja že z pestro ponudbo. Z ponudbo Lisca ni mogoče zgrešiti. Počutje je odlično, v istem hipu pa Lisca pomeni tudi možnost uskladitve z tako modnimi načeli, kot tudi zagotavljanje možnosti izražanja osebnega okusa in mode. Oblačila so danes bolj raznovrstna kot nekoč. Če pogledamo starejša oblačila, bomo videli, da so bile obleke bolj monotone. To pomeni, da je bilo v garderobnih omarah bistveno manj oblačil, kot jih je danes. Tako ima danes povprečna oseba v garderobni omari več oblačil za točno določen namen, kot so jih imeli v preteklosti osebe skupaj. Torej vseh oblek v garderobni omari. Danes imamo posebna oblačila za profesionalno rabo, za prosti čas, ter za razne druge posebne namene in priložnosti. Ker je oblačilo dostopno, se v takem primeru ne obremenjujemo z raznim mislimi na trajnost in podobno. Obstajajo pa oblačila, ki jih radi hranimo dalj časa. Gre za oblačila, ki jih oblečemo ob posebnih priložnostih. To pomeni, da je njihova hramba in ohranitev pomembna. Ne rabimo jih pogosto, vendar morajo v času uporabe ustrezati visokim standardom. Biti morajo barvno in drugače usklajena z dogodkom, katerega se bomo udeležili. Poleg seveda osnovnih zahtev, kot so čistoča, obleka ne sme biti zgubana, ali Bog ne daj na kakšnem mestu na takšen ali drugačen način poškodovana. S takšno obleko izražamo več, kot z obleko za prosti čas. Obleka je v tem primeru poklon točno določenemu namenu, saj se temu namenu izrecno oblečemo skladno z zahtevami in pravili. Nasprotje so osebe za prosti čas. Tu je pomembno predvsem udobje. Kar pomeni, da se moramo ne glede na različne zunanje pogoje in vplive, počutimo dobro in odlično.

Lisca je dobra izbira.

http://www.nama.si/lisca

Pralni stroj, samoumevna čistoča

Pralni stroj omogočajo, da je samoumevna čistoča zagotovljena uporabnikom. Samoumevna čistoča je danes prisotna tudi na številnih drugih področjih. V veliko delih naše dežele lahko opazimo posebno skrb za čistočo. V veliki meri predstavlja skrb za čistočo pralni stroj. Sodi v skupino gospodinjskih aparatov, ki zagotavljajo čiščenje različnih predmetov čiščenja. Gospodinjski aparati , ki zagotavljajo čiščenje, imajo med vsemi ostalimi sorodnimi aparati nekaj posebnosti.

Ker gre za aparate, ki se uporabljajo v gospodinjstvu, morajo imeti temu primerne točno določene lastnost. S temi lastnostmi se ločijo od drugih sorodnih izdelkov, ki niso namenjeni uporabi v gospodinjstvu, ampak izven njega. Pri tem pralni stroj ni nobena izjema. Izven gospodinjstva je lahko pralni stroj namenjen čiščenju drugačnih predmetov, predvsem pa so drugačne zahteve glede čiščenja teh predmetov. Sodoben pralni stroj se poleg tega razlikuje od svojih predhodnikov. Podobno kot vsi drugi izdelki pralni stroj skozi čas doživlja spremembe. Tako imamo danes mnoge pralne stroje z naborom številnih funkcij, ki v preteklosti niso bile lastne pralnim strojem. Takšna izbira je dobra za vse, ki imajo radi napredne gospodinjske aparate. Zavedajo se, da so lastnosti, katere ima napreden pralni stroj boljše od predhodne generacije. V razvoj je proizvajalec oziroma njegov razvojni oddelek vložil velik, energije in truda z namenom izboljšanja vseh lastnosti, katre v preteklosti niso bile najboljše. Seveda pa imamo tudi kupce, ki razmišljajo ravno nasprotno.

Njim boj ustreza klasična ponudba. Zavedajo se, da sodobni izdelki še niso tako preizkušeni v uporabi, kot njihovi predhodniki. Napake so včasih majhne, vendar uporabniku prinesejo negativno izkušnjo, saj so za sodobno napravo izvedli višjo investicijo, kot bi jo sicer v primeru, da kupujejo starejše in cenovno bolj ugodne modele. Razočaranje je toliko večje, kot je velika razlika v investiciji ter kolikor večja je čas odprave vseh nastalih težav. Pralni stroj lahko izbiramo v ponudbi klasičnih in sodobnih modelov.

Pralno sušilni stroj, praktična rešitev

Pralno sušilni stroj je praktična rešitev .Praktična rešitev je pralno sušilni stroj, ker ponuja izvajanje funkcij dveh gospodinjskih aparatov v enem samem aparatu. Pralno sušilni stroj združuje v enem samem gospodinjskem aparatu pralni stroj ter stroj za sušenje perila. Rešitev, ki jo pralno sušilni stroj ponuja z združenjem dveh gospodinjskih aparatov v enem samem, je dobrodošla predvsem za vse, ki ali nimajo prostora za dva gospodinjska aparata, ali imajo radi aparate, kateri imajo več zmogljivosti.

Pralno sušilni stroj je lahko tudi klasična rešitev za vse, ki so se z njim v preteklosti že praktično seznanili. Ob nakupu novega, se izbere zgolj pralno sušilni stroj, ki ima vse dobre lastnosti starega, manj dobre pa zamenjuje z boljšimi. Največkrat se pralno sušilni stroj izbere po načelu energijske in praktične učinkovitosti.
Energijsko učinkovitost predstavlja sama poraba električne energije iz omrežja za delovanje. Za lažjo predstavo in izbiro nam danes ni potrebno prebirati tehnično zahtevne in širšemu krogu manj razumljive podatke. Energijska učinkovitost je označena na enostaven in vsem razumljiv način. Tako imamo aparate razvrščene v razrede. Razredi se delijo po aparatih, ki so energijsko najbolj učinkoviti od tistih, kateri so njihovo nasprotje. To so aparati, ki porabijo največ energije iz omrežja za svoje delovanje. Med njimi je pa nekaj razredov, ki veljajo za zlato sredino.

Največkrat predstavljajo dober kompromis med investicijo ter energijsko učinkovitostjo. Izbira je zelo odvisna od kupca. Kupec, ki pri nakupu veliko da na energijsko učinkovitost, bo izbral energijsko najbolj učinkovite aparate. To so aparati, ki za svoje delovanje porabijo najmanj električne energije iz omrežja. Poleg nižjega računa za porabljeno električno energijo imajo takšni kupci tudi veliko zavest do ohranjanja okolja. Pralno sušilni stroj je v veliki meri to tudi sam po sebi. Pralno sušilni stroj je dobrodošla ideja za vse, ki želijo v enem aparatu imeti zagotovljeno več funkcij.

http://www.beko-si.com/Pralni-in-susilni-stroji/Pralno-susilni