Linkedin, premagajmo obremenitve

Linkedin je uporabno orodje .

V Sloveniji je zaposlitev želja okrog sto tisoč iskalcev zaposlitve. Linkedin je koristna pomoč. Trend in število tistih, ki iskanje zaposlitve bolj ali manj aktivno iščejo, je v padanju. To pomeni, da je glede na pretekla obdobja stanje boljše, vsekakor pa ni tako dobro kot je bilo to v obdobjih pred krizo. Glede na število uporabnikov lahko rečemo, da je Linkedin učinkovit. Razlike so glede na statistično bolj vzpodbudna obdobja še vedno velika. Kar pomeni, da je zaposlitev , na dobri poti proti normaliziranju razmer. Za Linkedin uporabnike je to dobra novica, v kolikor se bo trend nadaljeval lahko tudi veliko bolj optimistično računajo na večje možnosti ponudbe tistega, kar željo. Ali vsaj približka tistega kar želijo. Zavedati pa se morajo, številnih negativnih posledic, ki jih povzroča zaposlitev. To niso zgolj klasične negativne posledice, katere se tičejo kadrovskega področja oziroma področja trga dela. Vpliv ima tudi na človekovo zdravje, strokovnjaki predvsem opozarjajo na težje oblike stresa. Po njihovih izsledkih predvsem prva služba povzroča teže oblike stresa, ki se v drugih primerih zgodijo zaradi izrednih dogodkov v osebnem življenju. Premagovanje stresa je skoraj stoletna praksa, ki je prinesla že mnoge dobre rešitve. Na podlagi teh praks, nam lahko prva služba ne le prinese manj obremenitev, ampak smo tudi uspešnejši na kadrovskem področju. Linkedin to omogoča preko komunikacije. Vsi dobro vemo, da je človek najbolj sposoben takrat, ko vse njegove funkcije delujejo optimalno. Pri naporih povezanih z iskanjem zaposlitve in podobnimi napori je zelo pomembno, da se zavedamo težav kot je stres. Ta pojem izhaja iz psihičnega dela človekovih sposobnosti, strokovno pa sodi na področje psihologije in biologije. V primeru, da je iskanje zaposlitve pod stresom ali podobnimi obremenitvami, kandidat ne more uspešno kandidirati, kot bi sicer v normalnem stanju. Linkedin to preprečuje preko korespondence.

Linkedin omogoča iskanje zaposlitve brez stresa in drugih podobnih obremenitev.

Orodje za vsak dan

Orodje je lahko preprosta naprava, ki zagotavlja mehansko korist pri opravljanju fizičnega dela. Veliko orodij uporablja nekatere oblike preprostih strojev ali so sestavljena iz njih. Večina orodij se lahko uporabi kot orožje, npr. kladivo ali nož. Podobno se lahko orožja, kot so eksplozivi, uporabijo kot orodja. Uporaba orodja sega že v pamtivek, uporabljali so ga že neandertalci, ki so si s pomočjo kamna, ki so ga privezali na palico naredili kladivo. Najdbe prvih orodij segajo vsaj 2,6 miljona let nazaj v Etiopiji. Eden izmed prvih orodij menijo, da je bila sekira. Izum orodja je bil pomemben korak v razvoju človeštva.

 

Mehanke naprave pa so doživele velik vzpon v antični Grčiji ko so iznajdli mlin, njihova uporaba pa se je razširila skozi srednji vek z dodatkom mlina na veter.

Klešče so ročno orodje, sestavljene iz dveh ogledalnih polovic, ki sta nekako na sredini pritrjeni druga na drugo z vijakom – da je omogočena gibljivost. Ustje klešč ima takšno ali drugačno obliko oziroma profil, ki je odvisen od funkcije tega orodja. Nasprotna stran klešč sta dva ročaja, ki jih stiskamo skupaj z objemom dlani. Poznamo in ločimo klešče glede na uporabnost, jih pa lažje razvrščamo po osnovni obliki čeljusti. Klešče vseh vrst danes najdemo v vseh tehničnih trgovinah, tudi v različnih supermarketih in spletnih trgovinah.

 

Izbijači se uporabljajo za odstranjevanje kovinskih zatičev iz lukenj, ne zamenjajte jih z izvijači. Izbijač je po navadi težka kovinska palica z oblikovano konico na enem koncu in topim kocem na drugi strani, na katerega udarimo s kladivom.