IR paneli osvajajo naše domove

Verjetno ste že slišali za infrardečo obliko segrevanja. Sliši se nenavadno, vendar gre za izjemno kvalitetno ogrevanje naših prostorov, in sicer s pomočjo IR panelov. Zanesljivost tega ogrevanja je izjemno visoka, prav tako pa je značilna njegova majhna poraba energije. Vedno bolj strmimo k zmanjšanju porabe električne energije za ogrevanje. V zadnjem času se vse več ljudi odloča za nakup sončne elektrarne.

Nekateri na to vrsto prisegajo tudi zaradi naprav, ki ga omogočajo, saj je njihova garancija izjemno dolga. Obenem naj poudarimo še, da IR paneli ponujajo zdrav ter varčen način ogrevanja, ki je primeren prav za vsak dom.

IR ogrevanje s paneli

Prostor je segret hitro ter enakomerno

IR paneli so torej naprave, ki veljajo za izjemno kvalitetne ter tudi poceni. Poskrbijo za to, da je zrak v prostoru izjemno hitro segret ter da je toplota pravilno razporejena. Preprečujejo pa tudi nastanek plesni, ki tako rada zaide v naše prostore ter lahko naredi nepopravljivo škodo.

IR grelni paneli ali plošči

Prav tako je za prostor, ki ga ogrevajo IR paneli, značilno, da ima manj prahu  ter zrak v njem ni izsušen. Te naprave so zdravju prijazen način ogrevanja. Energija infrardeče svetlobe namreč deluje pozitivno na človeka oziroma na vsako živo bitje.

Ogrevanje stanovanjskih hiš

Tudi znanstveniki ter različni drugi strokovnjaki pogosto poročajo o tem, kako zelo pozitiven učinek na človeka imajo lahko IR paneli. In če smo se na začetku čudili, zakaj lahko taki paneli osvajajo naše domove, sedaj zagotovo vemo.

Prepričani smo, da sodijo tudi v naše prostore, zato jih bomo v kratkem kupili ter jih postavili v naš dnevni prostor, za katerega je pomembno, da je primerno ogret, saj se v njem pogosto nahajamo ter družimo.

Kaj moramo vedeti o montaži klimatske naprave?

Klimatske naprave se dandanes ne uporabljajo le kot dodatki, za že dopolnitev hlajenja ali ogrevanja, prav tako jih ne uporabljajo samo bogati ljudje. Klimatske naprave so se v današnjem času že tako razvile, da so zelo učinkovite, ne stanejo veliko denarja, in so zmožne konkretnega hlajenja ali ogrevanja. Ogrevanje s klimo pa še nikoli prej ni bilo tako poceni. Mnogi kupci, ki se odločijo za nakup klimatske naprave se zavedajo, da s klimo lahko privarčujejo veliko denarja, lahko tudi do 75%.

Klimatske naprave imajo veliko pozitivnih prednosti, saj lahko z njimi ustvarimo lastno klimatske pogoje, pod to se šteje ogrevanje ohlajanje, prečiščevanje zraka in celo vlažnost. To je še posebej dobro če se želimo zaščititi pred različnimi boleznimi in alergijami, poleg tega pa z dobro klimo povečamo produktivnost.

Ko kupimo klimatsko napravo imamo po navadi opcijo, da nam jo prodajalec tudi zmontira. Najprej je potrebno vedeti ali je klima split ali ne, če je split to pomeni da ima dva dela, notranji in zunanji, če pa ne pa je samo v enem delu. Za montiranje nekaterih klim so potrebna posebna orodja, to bi bila različne orodja za vakuumiranje sistema, pritrjevanje in tesnjenje sistema. Če nismo prepričani, da smo kos montaži je morebiti bolje, da za profesionalno montažo pokličemo monterje. Montaža klimatske naprave ni tako draga, zato jo lahko naročite brez skrbi.

Morda je bolje da že na začetku vložimo nekaj denarja v montažo in imamo tako mirno vest, da bo naprava delovala tak kot mora, poleg tega pa če napravo montiramo sami, pa se s tem izgubi garancija.

Ogrevanje na toplotne črpalke

Ogrevanje na toplotne črpalke je eno izmed bolj cenovno ugodnih in ekonomičnih načinov ogrevanja naših bivalnih prostorov. To, da te črpalke nudijo najbolj energetsko učinkovit način ogrevanja in ohlajanja z uporabo obnovljivih virov toplote v našem okolju ni nobena skrivnost. Nič čudnega, da ti sistemi iz dneva v dan pridobivajo na popularnosti. Začetni vložek je seveda visok, vendar se vam stroški povrnejo že v nekaj letih, če pa se boste odločili za nakup pa vas čaka tudi eko sklad toplotne črpalke, zato se pred nakupom pozanimajte o subvencijah. Prihranki s toplotno črpalko so zelo visoki, v primerjavi z uporabo ogrevanja na fosilna goriva ali pa elektriko pa te naprave veliko manj onesnažujejo okolje. Najbolj popularne in razširjene so toplotne črpalke za sanitarno vodo. Toplotna črpalka za sanitarno vodo vam, kot vam že ime pove, ogreva sanitarno vodo. Prihranki na ta način so lahko ogromni.

Je pa potrebno za normalno delovanje toplotnih črpalk zadostiti nekaj pogojem, najvažnejša je temperatura prostora v katerem se toplotna črpalka nahaja. Slaba lastnost toplotnih črpalk pa je tudi ta, da so ob delovanju precej glasne, zato poskrbite, da se v neposredni bližini toplotne črpalke ne nahaja kateri izmed vaših sosedov, saj bi drugače lahko imeli težave. Nakup ogrevalni sistemov s toplotnimi črpalkami ponuja veliko slovenskih podjetij, nudijo vam tudi subvencije Eko sklada. Eno izmed večjih podjetij pri nas, ki se ukvarja s prodajo takih sistemov je podjetje Tersus, preverite njihovo ponudbo, saj vas čakajo ugodne ponudbe.

Električni radiatorji za kopalnico in talno gretje

V tem članku bom govoril o različnih tehnikah ogrevanja prostorov in sicer o električnih radiatorjih in talnem gretju. Na misel mi pridejo predvsem električni radiatorji za kopalnico, električni radiatorji se uporabljajo za dogrevanje različnih prostorov. Nekateri take radiatorje zagovarjajo, spet drugi so strašno proti. Prednost električnih radiatorjev je hitro ogrevanje prostora, slabost pa malo večja poraba.

V poštev pridejo predvsem v prostorih kot je kopalnica ali pa kak manjši prostor. Priročni so predvsem v dnevih, kjer je temperatura taka, da zaganjanje celotnega sistema ne pride v poštev, še vedno pa bi radi imeli prostore kot sta WC in kopalnica malo toplejše. Takrat lahko prižgemo radiator za pol ure ali uro in uživamo v prijetni temperaturi prostora brez velikih dodatnih stroškov.

Talno gretje pa je drug način ogrevanja prostorov, pri tem načinu se toplota po prostoru razporedi veliko bolj enakomerno in blago. Temperatura tal je tam od 26 pa do 30 stopinj Celzija. Talno ogrevanje je do človeškega telesa veliko bolj blago, ne učinkuje slabo tudi na astmatike. Talno gretje je najbolje imeti v kombinaciji s toplotno črpalko ali zalogovnikom, edina slabost talnega gretja je posledično suh zrak, temu pa se lahko izognemo z namestitvijo vlažilca zraka.

Seveda obstaja še mnogo drugih tehnik za ogrevanje ali ohlajanje prostorov, v tem članku sem naštel le dve. Če vas zanima veliko uporabnih člankov na temo ogrevanja ali ohlajanja vam svetujem ogled spletne strani podjetja Tersus. Na spletni strani najdete veliko uporabnih zapisov, v svoji ponudbi pa imajo tudi veliko različnih izdelkov, kot so rane klimatske naprave, radiatorji, toplotne črpalke in še marsikaj drugega.