Kam zadnjo minuto na dopust?

Vam je vaš nadrejeni pravkar sporočil, da ste naslednji teden na dopustu, vi pa ne veste kako bi prosti čas preživeli? Vaša priljubljena destinacija je že polno zasedena in rezervacije niso več možne? Nikar ne skrbite, na voljo so vam last minute počitnice.

Last minute počitnice niso samo za tiste, ki so pred kratkim izvedeli, da imajo naslednjih nekaj dni prosti, katere lahko izkoristijo za oddih, ampak so namenjene tudi tistim, ki čakajo do zadnjega dneva, da se odločijo kam bi sploh šli. Do takrat so po navadi vse priljubljene destinacije že zasede, zato se agencije potrudijo, da zakupijo nekaj mest, ki jih nato ponudijo zamudnikom.

Za vse tiste, ki imate naslednjih nekaj dni prosto in ste željni oddiha so last minute počitnice kot nalašč za vas. Odločate se lahko med top destinacijami. Tako so na primer na voljo Španija, Ciper, Turčija, Grčija, Malta, vedno priljubljena Hrvaška in še mnoge druge države, ki vas bodo z največjim veseljem gostile v svoji državi in vas razvajale, kot še nikoli.

Za tiste, ki pa ne radi odhajate v tujino in vam je ljubša domovina pa imajo agencije na voljo kar nekaj destinacij, kjer boste lahko preživeli prav tako kakovosten dopust kot bi ga v tujini. Odločite se lahko za obisk term. V Moravskih toplicah, v Laškem, v Čatežu, na Ptuju, v Radencih, v Banovcih, Lendavi in drugje vas bodo zelo gostoljubno sprejeli. Razvajali vas bodo z masažami, savnami in jacuzziji, vašim najmlajšim pa bodo pod kožo najbolj zlezli tobogani.

Zda, mlada dežela

Zda veljajo kot mlada dežela .

To posebno velja za določene dele Zda, predvsem pa v primerjavi s staro celino. Na stari celini se zgodovina šteje v tisočletjih, preko luže je primerneje zgodovino šteti v stoletjih. Od območja do območja pa je zgodovina različno dolga in bogata. Zgodovinsko dogajanje v Zda je preko sledi, ki jih je pustilo lahko zelo zanimiv razlog za obisk. Naseljevanje je potekalo iz smeri vzhod zahod, prišleki pa so prihajali iz različnih delov stare celine. Zanimivost, ki se je ohranila od časa do današnjih dni so nekatera narečja. Zaradi naselitve skupine, ki je govorila določeno narečje, se je v nekaterih predelih ohranilo do današnjih dni. Kar pomeni, da imamo v Zda narečja, ki izhajajo iz stare celine, v Evropi pa so ta narečja že izumrla oziroma so se skladno z razvojem spremenila. Naseljevanje na različnih območjih je prav tako značilnost zgodovine. Posamezni narodi so se naseljevali bodisi na specifičnih, bodisi na mešanih območjih. Specifična območja so tista, kjer so prevladovali prebivalci določene narodnosti oziroma so prvi prišleki izhajali iz določenega območja na stari celini. Mešana območja pa so naseljevali ljudje različnih narodnost. V nekaterih predelih so se pomniki izvirnih prišlekov tudi ohranili na razne načne, v drugih pa so nove razmere prinesle spremembe. Vsekakor so Zda prav zaradi naštetih in drugih zanimivosti vedno bile obiska vreden cilj. Zgodovina se je v marsičem oblikovala in dogajala drugače kot na stari celini, tudi vsakdanjik je mnogih podrobnostih drugačen. Zato ne preseneča dejstvo, da mnogi Zda obiskujejo pogosteje, kot bi si mislili. Bivanje je prijetno, mnogim celo bolj kot v domačem okolju, kar prijetno s koristnim tudi izkoristijo. Kombinacija prijetno koristno je od primera do primera različno izvedena, lahko gre za združitev prijetnega bivanjskega okolja ter podjetniškega ustvarjanja.

Zda poleg tega nudi tudi druge možne načine združevanja prijetnega s koristnim.