Adidas, globalna blagovna znamka

Adidas je globalna blagovna znamka.

Ime Adidas pozna praktično vsaka odrasla oseba. Nemška
mednarodna korporacija snuje in izdeluje športno obutev, oblačila ter razne dodatke. V to skupino sodijo očal, ure, torbe, majice ter druge s športom povezane artikle. Adidas je največji proizvajalec športne opreme na stari celini, globalno zaostaja zgolj za blagovno znamko Nike. Blagovna znamka ima prepoznavno značilnost, tri povezane črte. Obstajajo v različnih izvedbah, pojavljajo se tudi v logotipu. Začetki blagovne znamke segajo v dvajseta leta dvajsetega stoletja na Bavarsko. V mestu Herzogenaurach je mama ustanovitelja blagovne znamke Adidas imela pralnico, v njej je Adolf Dassler izdelal prvi par športne obutve. Ko se je iz vojne vrnil tudi brat Rudolf, se je podjetje preimenovalo v Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Kar bi v slovenščino prevedli kot Tovarna čevljev bratov Dassler. Svetovno slavo blagovne znamke Adidas je Adolf Dassler dosegel z genialnim tržnim pristopom. Leta tisoč devetsto šestintrideset so se v Berlinu odvijale poletne olimpijske igre, uradno Igre XI. olimpijade. Na prizorišče olimpijskih iger se je odpravil Adolf Dassler z nekaj pari tekaških čevljev. Z njimi je uspel prepričati ameriškega sprinterja Jesseja Owensa. Ameriškega sprinter Jesse Owens pa je na berlinskih olimpijski igrah osvojil štiri zlate medalje, kar je športno obutev Adidas izstrelilo v svetovno orbito športne opreme. Naročila za športno obutev so začela deževati, pred drugo svetovno vojno sta brata Dassler prodala naklado dvesto tisoč parov letno. Med drugo svetovno vojno in kmalu po njej je prišlo do spora med bratoma. S tem pa je povezano tudi rojstvo blagovne znamke Puma. Po drugi svetovni vojni se je začel tudi nagel vzpon in razširitev blagovne znamke Adidas na vse globalne trge. Blagovna znamka pa je prisotna tudi na mnogih globalno znanih in odmevnih športnih prireditev.

Adidas je bogata ponudba športe obutve, oblek, očal, torb ter raznih drugih s športom povezanih artiklov.

https://www.hervis.si/store/Znamke/ADIDAS/1_001

Esprit, ponudba za vse letne čase

Esprit je odlična ponudba za vse letne čase.

Tradicionalno je Esprit z drugo besedo izbrana moda , prilagodljiva za vse vremenske in druge zahteve. Izbiramo jo po svojem okusu, skladno s svojimi izkušnjami ter željo po novem. Letni časi so ena od zahtev, katerim se Esprit prilagaja s tradicijo ter tudi novostmi. Tradicijo predstavljajo lastnosti, ki so uveljavljene ter na tržišču že dolgo časa. Novosti pa so značilnosti, ustvarjene z razvojem in izkoriščanja vsega razpoložljivega napredka. Danes tako Esprit ponuja mnoge značilnosti, ki jih pred časom ni bilo. To so razne napredne tehnike, materiali, izvedbe in druge lastnosti. Z njimi Esprit stopa v korak s časom ter novim zahtevam primernimi lastnostmi. Razlika med letnimi časi najbolj kaže na vse novosti ter hkrati tradicijo. Najtoplejši del leta ima čisto drugačne lastnosti, kot najhladnejši. Vendar je mogoče zaradi napredka stvari tudi združiti. V najtoplejšem delu leta je v uporabi modna ponudba, ki je najbolje prilagojena takratnim razmeram. Hladen del leta ima drugačne zahteve, Esprit ponudba z blaženjem posledic nizkih temperatur zagotavlja veliko udobje. Uporabnik ima s tem zagotavlja optimalno telesno temperaturo, hkrati pa je modno oblečen. Pozornost na različne letne čase in druge različne razmere, znamka zagotavlja s specifično ponudbo. Tako imamo nekatere izrazite razlike, ki omogočajo optimalne pogoje uporabe v zimskem ali poletnem času. Vse kar moramo storiti je, da našim zahtevam primerno izberemo. Lahko pa poleg tega izbiramo racionalno na razne načine. Izberemo jo lahko na načine, ki so stroškovno ugodnejše. S tem se nam tudi višja investicija hitro povrne. Pozimi pri oblačili potrebujemo več plasti, sestavljajo jih lahko različna Esprit oblačila . Ker je takšna modna ponudba lahko v večji ali manjši meri uporabljena čez celo leto, je Esprit toliko boljša modra odločitev ter pametna investicija.

Esprit je modna znamka, ki jo odlikuje preprost slog, lahkotnost ter butični izgled z ročno izdelanimi podrobnostmi.

Dodatne informacije

Obleke, klasična izbira

Obleke so v mnogih primerih klasična izbira

To so obleke, ki jih pogosto jemljemo samoumevno. Z njimi praktično ne moremo zgrešiti. Prepoznamo jih po barvah, vzorcih, krojih, materialih in številnih drugih lastnostih. So nasprotje vsemu, kar predstavljajo sodobne in aktualne obleke. Prednost klasičnih je v tem, da ostajajo veliko več časa primerna za uporabo ob izbranih priložnostih. Izbira največkrat ni zahtevna, saj je ponudb vedno dovolj od prestižni do cenovno sprejemljivejših. Takšne obleke preprosto moramo imeti v svoji garderobi, saj so romantični večeri, razne prireditve in druge posebne priložnosti vedno del našega vsakdanjika. Povabila dobimo največkrat zadnji trenutek, zato mora biti naša garderoba pripravljena na takšne izzive. Prav v takšni izziv se klasične obleke izkažejo v vsej svoji genialnosti. Posebna prednost so tudi številne možnosti pestre palete modnih dodatkov, ki lahko naredijo želji in zahtevi primeren učinek na prireditvi, dogodku, slavju. Iz zadrege nas klasične obleke rešijo tudi v primeru, ko iščemo primerno darilo . Razlogi za obdarovanje so različni, tudi osebe, ki jih nameravamo obdariti so med seboj različne. Rojstni dan je klasičen dogodek, na katerega smo velikokrat povabljeni v zadnjem trenutku, pogosto smo temu primerno v zadregi glede darila. Klasična oblačila so vedno dobrodošlo darilo. Investicija je lahko rojstno dnevnemu darilu primerna, s pogosto uporabo pa imamo vedno zagotovljen dober občutek uporabnosti naše izbire. S tem poudarimo svojo modrost in preudarnost pri izbiri. Enak cilj imamo tudi v primerih izbire zase. Sodobne kolekcije in ponudbe nas velikokrat mikajo, želimo si izkušnje. Vendar nas pri odločitvi ovirajo razne ovire. Nekatere osebe si preprosto ne upajo obleči karkoli sodobnega v barvah, krojih, materialih in drugih značilnostih. Prepričani so, da je sodobno domena mlajših generacij. Pri tem se nehote ne zavedajo možnega efekta v množici.

Obleke niso le odraz naše izbire, govorijo veliko tudi o naši skrbi za zdrav način življenja.

Oblačila za dojenčke podpirajo razvoj

Oblačila za dojenčke omogočajo telesni razvoj novorojenca.

Razvoj od prvega meseca do prvega leta starosti je zelo intenziven, zato so kakovostna oblačila za dojenčke dobrodošla in pomembna. Izraz dojenček izvira iz izraza dojenje, kar pomeni, da se hrani z mlekom mame. Dojenček je tudi razvojna stopnja med novorojenčkom in otrokom. Novorojenček je v obdobju do enega meseca starosti, po enem letu pa postne otrok. Ena prvih značilnosti, katero morajo upoštevati oblačila za dojenčke je spreminjajoča se telesna višina in telesna težav. Statistika govori, da se v treh do petih tednih telesna teža dojenčka podvoji. V istemu obdobju se telesna višina poveča za povprečnih petnajst centimetrov. Kdor izbira oblačila za dojenčke mora poleg tega upoštevati, da se telesna teža v prvem letu starosti poveča na povprečnih deset kilogramov. V istem času se telesna višina poveča na povprečnih petinsedemdeset centimetrov. Statistika pomeni okvirne vrednosti, kar pomeni, da lahko oblačila za dojenčke bolj ali manj ustrezajo točno določenemu dojenčku. Razponi so različni zaradi različnih genetskih in drugih z rojstvom pridobljenih značilnosti, poleg tega pa je različen tudi razvoj na katerega imajo največ vpliva starši in varuške. Za to obdobje je značilen tudi razvoj govora, ki so v večini primerov odraz občutkov oziroma želje po njihovem izražanju. V prvih nekaj mesecih se pojavijo prvi zlogi, ki se v prihodnosti vedno bolj ciljno uporabljajo. Na to vpliva predvsem izboljšanje motorike govornega aparata. Ob dopolnjenem prvem letu starosti veliko otrok zna izgovarjati enostavne dvozložne besede. Razvoj je odvisen od genov in prirojenih sposobnosti, kot tudi od aktivnosti staršev in varušk. Ves intenziven razvoj morajo podpirati oblačila za dojenčke, predvsem z zagotavljanjem ustreznih pogojev. Telesna temperatura, vlaga in druge lastnosti so pomembne za počutje otroka.

Posledično imajo oblačila za dojenčke vpliv na razvoj vseh spreminjajočih se lastnosti in razvijajočih se sposobnosti, ki jih bo koristil vse svoje dni.

Desigual Slovenija, moda na kvadrat

Desigual Slovenija je modna uspešnica .

Uspešnica je Desigual Slovenija že vrsto let. Vsem, ki prisegajo na to izbiro, so všeč njene lastnosti, ki hitro padejo v oči. Praktično samoumevno vedo, kaj bodo izmed ponujene ponudbe izbrali. Praktično samoumevno je to Desigual Slovenija. Lastnosti so pričakovane, z njimi ni moč zgrešiti. V okolici se na izbiro odzovejo oči, pogledi pa so jasno različni. Imamo odobravanja, ter tudi ščepec zavisti. Kar ni nič narobe, saj ščepec zavisti pomeni zdravo tekmovalnosti. Verjetno ne gre dvomit, da gre za zavedanje Desigual Slovenija prisotnosti, kar ima pozitiven učinek. V dobro izkušnjo se spremeni, ko zavit motivira izbiro. Tako se ob prvi priložnosti znajde pred izložbo, sledi hiter ogled, velikokrat tudi pomerjanje vsega ponujenega in razstavljenega. Dobre lastnosti prepoznamo takoj, podobno kot na ulici, v družbi na dogodku ali ob kakšni drugi priložnosti. S tem smo lahko prepričani, da bo naša Desigual Slovenija temu primerno podobna ali celo enaka. Ker je taka izbira v marsičem nasprotje ali drugačnost klasičnemu, se velja zavedati vsega potenciala takega učinka. Osebna garderoba je lahko povečini klasična, oklica se je nanjo navadila, že pregovorno velja izbira take osebe poenostavljeno povedano klasično. Ko taka oseba izbere Desigual Slovenija, se začnejo dogajati učinki, katere si pred tem ne more predstavljati. S tem se izboljša samopodoba, pa tudi sicer klasična izbira dobi poseben učinek. Še vedno jo lahko uporabljamo pogosto, ker pa se okolica zaveda tudi možnosti nasprotne izbire, ne bo nikoli povsem prepričana v primernost svoje lastne izbire. Takega učinka se velja zavedati in ga oblikovati po svojih klasičnih, lahko pa tudi povsem novih in drugačnih načelih. Ker želimo presenečenje in podobne učinke, moramo v prvi vrsti misliti na drugačnost v vseh pripadajočih lastnostih.

Desigual Slovenija je že tako poosebljena drugačnost, z osebno izbiro pa lahko dobi ta drugačnost čisto nove dimenzije, učinki pa posebno dodano vrednost.

http://www.nama.si/desigual