Skladi, razčistimo dileme

Skladi so dobre investicije

Investicije postajajo vse bolj pomembne, skladi predstavljajo možnost dobre naložbe. Pomen investicij narašča zaradi sprememb v deležu prispevka posameznika za razne dobrine oziroma pridobivanje dodane vrednosti. Znanje, sposobnosti in podobno se vedno bolj ceni, zanje je potrebno odšteti ustrezno več. Zato moramo bodisi več zaslužiti, več prihraniti ali bolje investirati. Več zaslužiti pomeni povečanje količine ali kakovosti opravljenega. Količine so največkrat omejene, saj obstajajo razne omejitve, tako zakonske kot tudi človeške. Veliko bolje je povečati kakovost. To dosežemo z dodatnim izobraževanjem, usposabljanjem ali raznimi drugimi načini, ki prispevajo k osebno večjemu prispevku k dodani vrednosti opravljenega. Prihraniti je velikokrat težje, ni pa nemogoče. V osnovi lahko več prihranimo pri večjem proračunu, vendar praksa kaže na šibkost človeškega karakterja. To pomeni, da z večjim proračunom največkrat rastejo tudi želje človeka, ki je ustvaril proračun ali je upravičen do njega. Imeti več zato velikokrat pomeni modrost upravljanja sredstev, vse pa se začne že v otroštvu s prvimi darovi staršev oziroma odraslih oseb. Na trgu skladi veljajo kot dober kompromis med tveganjem in varnostjo. Izberejo jih naložbeniki, ki se zavedajo, da nekatere priljubljene in varne oblike naložb ne prinašajo času primerne donose. Na drugi strani pa jim skladi prinašajo varnost, ki pri višjih donosih alternativnih naložb ni tako samoumevna, saj je povezana s tveganjem. V javnosti je velikokrat prisotna predstava, da premožni imajo več, manj ljudi pa se ob tem zavedajo njihove sposobnosti privarčevati več. To mnogim omogočajo skladi. Investicije omogočajo povečanje sredstev z izkoriščanjem raznih možnosti na finančnih trgih. Možnosti na finančnih trgih so vedno pestre in bogate. Bolj kot gledamo širše in se oziramo po trgih regije ali globala, bolj velike možnosti nam nudijo skladi te druge naložbe. Prednost družb za upravljanje je v zmanjševanju možnosti slabih odločitev preko strokovnega znanja in bogatih izkušenj.

Skladi omogočajo imeti več.

http://varcevalnica.alta.si/

Podjetje Edisongold in naložbeno zlato

V zadnjem desetletju je naložbeno zlato postalo kar velika priložnost. Namreč zlato se je pri vseh krizah do sedaj izkazalo kot pozitivna naložba, ki ohranja vrednost kljub inflaciji in mnogi ekonomisti so mnenja, da se bo investirati v zlato splačalo tudi v prihodnje. Verjetnost zvišanje inflacije je v prihodnosti izredno velika in naložbeno zlato, s katerim lahko trgujete tu, je primerna zaščita. Naj vam naštejem kar nekaj razlogov, zakaj investirati v zlato vsaj del svojega premoženja:

  1. naložbeno zlato ščiti premoženje pred inflacijo
  2. naložbeno zlato je dober diverzifikator – zmanjšuje tveganje naložn
  3. gre za zlato rezervo v hudih, kriznih ali pa celo vojnih časih
  4. ščiti pred depreciacijo valute (npr. dolar pada, cena zlata raste)
  5. obenem pa ni tako volatilno kot običajne investicije

Vedeti je tudi treba da so tako fizične kot tudi pravne osebe ob nakupu in prodaji naložbenega zlata v Sloveniji oproščene plačila davka na dodano vrednost, fizične osebe pa so oproščene tudi davka na kapitalski dobiček.

Podjetje Edisongold

Podjetje Edisongold se z zlatarstvom ukvarja že od leta 1990, sama družinska tradicija v zlatarstvu pa sega že v leto 1850. Podjetje Edisongold je eno redkih, ki vam lahko strokovno oceni vaše staro zlato, nudijo pa tudi odkup zlata. V podjetju se trudijo, da bi bili njihove cene odkupa čim višje, saj s tem dokazujejo spoštovanje do svojih strank in do zlata samega. Podjetje Edisongold se nahaja v Kopru, stranke pa lahko svoje naložbeno zlato prevzamejo takoj. V podjetju odkupujejo tudi rabljeno zlato, ter zagotavljajo, da so cene, ki so na spletu, veljavne ne glede na artikel in barvo zlata.