Klubske mizice in pisalne mize

Klubske mizice tako kot vsi ostali kosi pohištva zrcalijo okus določenega obdobja ter težnje po udobju, funkcionalnosti in estetskem videzu. V dnevni sobi zavzemajo osrednje mesto prav klubske mizice, ob kateri se večinam zbira družina sama ali pa kar s prijatelji. Namreč miza naj bi bila s pohištvom dnevne sobe barvno in stilno usklajena, saj tako pripomore k celotni enovitosti dnevnega prostora. Kadar smo slišali besedo miza, smo sem povezovali ime poklica za izdelovanje pohištva. Miza sama je bila znana že v zgodnjih civilizacijah, vendar so egipčanski pisarji raje sedeli na podvitih nogah in imeli delovno površino na kolenih, Rimljani so v uživanju hrane bili večinoma sproščeno zleknjeni na ležiščih. Do renesanse je bila miza poznana le kot pomožno pohištvo, sestavljeno iz dveh kot in plošče. V renesansi pa je miza prostor poudarila, in ljudje so se k njej začeli zbirati k pogovoru ali pa družina k jedi. Klubske mize pa tudi mize na splošno so med najpomembnejšimi kosi pohištva v vsakdanjem življenju, saj ima vsaka hiša vsaj eno mizo za katero se zbirajo njeni člani ali pa prijatelji ob obedu in pogovoru. Klubske mizice so v današnjem času izdelane iz masivnega lesa, plošč predelanega lesa, pa tudi kovine in umetnih materialov, stekla, keramike in kompozitov.

Pisalne mize

Pisalne mize so nepogrešljiv kos pohištva skoraj vsakega najstnika ali šolarja, pa tudi večina podjetij ima svoje pisalne mize. Dobite jih lahko v najbližjem pohištvenem centru, kjer vam tudi pravilno svetujejo pri odločitvi za nakup. Pri nakupu pisalne mize za poslovne prostore se večinoma bolj gleda na dimenzije in materiale kot na samo “lepoto”. Sicer pa lahko vsako pisalno mizo uredimo tako, da nam bo všeč in ne bo pusta. Pisalne mize imajo danes pomembno funkcijo, saj so eden izmed glavnih pripomočkov vsakega posameznika tako v službi kot tudi doma.

Vrtne mize, klasičen element

Vrtne mize so klasičen element okolice vsakega doma.

Poleg tega, da so vrtne mize klasičen element, nudijo tudi praktične in uporabne lastnosti. V okolici doma lahko poteka vrsta aktivnosti, ki jih boje in učinkoviteje počnemo kot v notranjih prostorih. Pomislimo na toplejša obdobja leta, ko je možno prijetno bivanje za krajši ali daljši čas zunaj. Vrtne mize tako lahko postanejo priročne pisalne mize za vse, ki opravljajo razne poklicne aktivnosti doma, kot so recimo prevajalstvo, pisanje člankov, oblikovanje in vse podobne aktivnosti. V prijetnem ambientu okolice doma se lahko poveča storilnost, dobro okolje nam nudi dodatne vire energije in navdiha, ter mnogo drugih bolj ali manj prepoznavnih lastnosti, katere je za štirimi stenami nemogoče iskati. Vrtne mize seveda niso nujno namenjene zgolj pisarniškim opravilom, lahko so kraj kjer se obeduje, čisti zelenjavo z vrta, ter opravlja številne druge aktivnosti. Podobno ko pri pisarniških opravilih je dobra energija, prijetno počutje in povečana storilnost ter vrsta drugih prijetnih lastnosti, dobrodošla. Vrtne mize morajo za vrsto dobrih lastnosti seveda biti dobro zasnovane, izdelane iz izbrane. Pri tem gre za celo vrsto možnosti, katere se ponudijo. Dobra izbira bo vrtne mize naredila uporabne in praktične, koristile nam bodo skozi daljše časovno obdobje. Za takšne dolgotrajne lastnosti pa je potrebno nekaj razmisleka tudi glede drugih lastnostih. Dobre lastnosti vrtne mize nudijo z nekaj pazljivosti in vzdrževanja, pri drugih so takšnih zahtev praktično ni oziroma so v bistveno manjšem obsegu. Vrtne mize so glede materialov različne tudi po praktičnosti in raznoliki uporabi. Materiali, ki so lažji za prenašanje ali omogočajo razstavljanje na manjše dele, omogočajo, da se vrtne mize lahko uporabi v najrazličnejših prostorih našega doma.

Tak nam vrtne mize iz plastičnih mas lahko v zimskem času služijo kot dodatne mize pri rojstno dnevnih zabavah ali kakšni podobnih priložnostih, ko se pokaže potreba po dodatni mizi.