Izbira ključavnice za kolo

Kolesarji se morajo za prijetno rekreacijo najprej opremiti s kakovostnim kolesom, ki odgovarja njihovim željam in potrebam. To seveda velja tudi za tiste, ki ne kolesarijo z namenom rekreacije, temveč se na ta način odpravljajo po vsakdanjih opravkih. V vsakem primeru pa moramo za kolo tudi dobro poskrbeti, kar včasih terja uporabo določene dodatne opreme. Takoj pridejo na misel ključavnice, še posebej bodo na to opremo pomislili tisti, ki živijo v mestih in morajo kolo pogosto za nekaj časa pustiti na kakšnem javnem mestu. Veliko je nepridipravov, ki bodo izkoristili priložnost, če opazijo parkirano kolo, ki ni zaklenjeno oziroma varno pripeto. Tako so ključavnice povsem nepogrešljive, ne le v takšni situaciji, temveč vedno, ko želimo svoje kolo dobro zavarovati pred morebitnimi tatovi. Tudi pri vožnji v naravi in daljših kolesarskih izletih moramo za kolo dobro poskrbeti, zato je uporaba dobre ključavnice smiselna tudi takrat. Na voljo imamo različne modele, med katerimi moramo znati izbrati pravega.

Izbira ključavnice za kolo

Različne ključavnice za kolo

Na voljo so različne ključavnice, ki lahko ponudijo različne stopnje varnosti. Nekatera kolesa je možno zakleniti kar z vgrajenim sistemom, ki preprečuje obračanje koles – to je lahko posrečena rešitev, čeprav ponuja le osnovno zaščito. Uporablja se predvsem za kratkotrajno zaščito, če recimo parkiramo kolo za nekaj minut, sploh če ga imamo stalno na očeh. Pridejo pa že v tem primeru v poštev tudi druge ključavnice, s katerimi lahko kolo varno priklenemo na stojalo, ograjo, v kolesarnico ali na drugo ustrezno mesto. Izbiramo lahko med različnimi modeli, ki se razlikujejo po debelini in vzdržljivosti, pa tudi po sistemu zaklepanja. Lahko jih zaklepamo in odklepamo s ključem, kar je dokaj varna opcija, lahko pa se odločimo za izbiro številčne ključavnice, ki jo odklepamo s kodo. Obe opciji sta lahko učinkoviti, pomembno je predvsem to, da se odločimo za kakovostno verigo, ki ne bo predstavljala šibke točke.

Masivna lesena vrata mizarstva Peternelj in Markelj

Masivna lesena vrata mizarstva Peternelj in MarkeljMizarstvo Peternelj je družinsko podjetje, ki se ukvarja z mizarsko dejavnostjo že celo več kot 100 let. Stranke poznajo podjetje po kvalitetni in strokovni izdelavi notranje opreme in notranjih vrat, kakršnih si želijo same. Gre torej za izdelavo notranjih vrat in opreme po naročilu, po vaših merah in željah. Omenjeno podjetje pohištvo izdeluje na najsodobnejših strojih in tudi po najvišjih standardih kakovosti. Pri svojem delu namreč uporablja tudi materiali, ki so kar najbolj kvalitetni in tudi vgrajuje najkvalitetnejše okovje. Poleg tega Mizarstvo Peternelj sodeluje tudi z raznimi arhitekti in projektanti, kateri sledijo modnim trendom in posvečajo veliko pozornosti estetiki ter funkcionalnosti in udobju. Seveda pa so na prvem mestu vaše želje, kakšna so vaša sanjska vrata ali druga oprema.

Iz vseh teh podatkov je razvidno, da so notranja vrata Mizarstva Peternelj ena izmed najkvalitetnejših. Masivna vrata izdelujejo izključno s skritimi nasadili in magnetnimi ključavnicami. Lahko pa si boste izbrali polnilo svojih novih masivnih lesenih vrat, torej kartonsko satje ali iverokal. Seveda je zelo pomembno, da so vrata masivna, poleg tega pa so tudi vsi podboji notranjih vrat zaščiteni proti vdoru vlage, kar je zagotovo dobra novica za vas.

Lahko bi rekli, da so lesena vrata nekaj tradicionalnega, a hkrati tudi modernega, saj so zelo popularna. Seveda se lesena masivna vrata med seboj zelo razlikujejo, saj imajo lahko zelo različne detajle in pa seveda tudi po kljuki. Mizarstvo Peternelj v notranja vrata sicer vgrajuje kljuke proizvajalca Hoppe, lahko pa tudi katere druge kljuke, ki pa jih stranke dobavijo same. Poleg tega si lahko ogledate tudi ponudbo Mizarstva Markelj, ki je pravtako odlično podjetje, ki izdeluje kvalitetna notranja vrata in ostalo opremo po meri.