Nasveti za uspešno hujšanje

Ste se odločili, da je čas za hujšanje? Že vrabčki na strehi čivkajo, da boste za uspešno hujšanje morali porabiti več kalorij, kot ste jih zaužili s hrano. Pri tem vam bo zagotovo pomagalo tudi miganje, tako aerobna aktivnost kot tudi vaje za moč. Da bo hujšanje še lažje steklo, smo za vas pripravili še kopico super koristnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč pri izgubljanju odvečnih kilogramčkov. Ne spreglejte!

Hujšanje je proces, pri katerem vam ni potrebno hiteti, zato začnite počasi. Za začetek si na primer zadajte nalogo, da vsaj 1 teden ne boste jedli tistih omamnih čokoladnih piškotov, ki vas vabijo z zgornje police omarice. Naslednji teden zamenjajte bel kruh s črnim, skušajte tudi zmanjšati količino, ki jo pojeste. Potem zamenjajte mastne mesne izdelke s pustimi, mastne mlečne izdelke z njihovimi manj mastnimi različicami in tako naprej. Počasi boste v svoj prehranjevalni režim vnesli same zdrave navade za uspešno hujšanje.

Nikoli ne jejte med gledanjem televizije, saj pri tem sploh ne boste pozorni na hrano in hitro boste izgubili nadzor nad tem, koliko ste dejansko pojedli.

Skrijte prigrizke, da jih ne boste opazili. Tako bo hujšanje lažje, saj ne boste imeli še dodatnih nepotrebnih skomin.

Za lažje hujšanje vam priporočamo, da si obroke postrežete na manjših krožnikih. Tako boste prelisičili svoje možgane, da je vaš krožnik poln in prej boste siti.

Uspešno hujšanje bo odvisno tudi od tega, kdaj se boste odpravili v trgovino. Izogibajte se nakupovanju takrat, ko boste lačni, saj boste zaradi lakote v nakupovalno košarico zložili prav vse, kar vidite. S tem pa tudi veliko nezdravih živil. Nakupujte vedno takrat, ko ste siti.

Zvečer se spat odpravite bolj zgodaj. Tako se boste izognili napadom večerne lakote, poleg tega pa se boste zjutraj zbudili prej in imeli dovolj časa, da si pripravite okusno in zdravo malico za hujšanje. Verjemite, rezultat ne bo izostal! Več o zdravem hujšanju si preberite tukaj.

 

Celulit, želatini podobna snov

Celulit je želatini podobna snov ujeta pod kožo.

Celulit sestavljajo maščobe, voda ter nerabne snovi. Pojavlja se na trebuhu, stegnih, zadnjici, bokih ter drugih delih telesa. Celulit pomagajo odpravljati kozmetični saloni, vedno bolj priljubljene so naravne metode na sodoben način. Najbolj naraven način je sprememba prehrane, gibanje, počitek ter na splošno zdrav način življenja. V tem primeru celulit odpravljamo tako, da se redkeje gledamo v ogledalu ter dajemo prednost dolgoročnemu procesu sprememb. Takšne osebe se odločijo za redno in dovolj intenzivno rekreacijo, spremembe v prehrani ter bolj zdravem življenju. Na tekaških stezah in drugih rekreaciji namenjenih mestih lahko opazujemo mnoge primere dobre prakse. To so osebe, ki se ne sprijaznijo z negativnimi spremembami, ampak jih želijo na vsak način odpraviti. V roku nekaj mesecev takšne osebe z redno in dovolj intenzivno vadbo izgubijo odvečne kilograme, telo postane bolj privlačno tudi splošen izgled je veliko boljši. Na pozitivne spremembe vpliva tudi zdrava hrana ter zdrav življenjski slog z izogibanjem preobremenitvam, stresu ter zagotavljanjem sprostitve ter počitka. Včasih za tako obsežen termin časa preprosto nimamo na voljo, celulit bi radi odpravili v krajšem terminu. Pred kopalno sezono ne bomo imeli dovolj časa za učinkovite spremembe z vadbo, rešitve nudijo kozmetični saloni in kozmetika. Celulit je možno odpraviti z proti celulitnimi kremami, ki vzpodbujajo nastanek kolagena in naravne beljakovinske kisline. Z njimi se koža učvrsti ter pridobi zdrav tonus. V kozmetičnih salonih je na voljo cela vrsta terapij, ki učinkujejo na pomarančno kožo. Ta se pojavlja na stegnih, zadnjici, rokah, hrbtu, bokih, mečih, trebuhu, pasu ter drugih delih telesa. Katera terapija bo najbolj učinkovita za točno določen celulit je najbolje izvedeti preko strokovnega pregleda. Veliko kozmetičnih salonov nudi brezplačen pregled, na njem se oceni stanje ter predlaga najbolj primerne metode.

Celulit je težava, za katero že lep čas obstajajo najrazličnejše rešitve.

lineasnella.si/svet-linea-snella/metode-linea-snella/

Kavitacija v Kranju, zmanjševanje telesne teže

Kavitacija v Kranju je priložnost za oblikovanje telesa .

Za oblikovanje telesa je kavitacija v mestu Kranj izjemna ponudba. Namenjena je predvsem prebivalcem območja gorenjska regija. Prijetno s koristnim, pa lahko učinke koristijo tudi ljudje z drugih območji. Učinki so zmanjšanje telesne teže, oblikovanje popolne postave, odpravljanje celulita in odvečnih maščobnih oblog, povečanje energije ter številne druge učinke. Zmanjševanje telesne teže je eden od učinkov, ki ga nudi ponudba kavitacije v Gorenjski prestolnici Kranj. Učinek je viden že po prvi terapiji, najbolj vsem, ki redno spremljajo svojo telesno težo. Takim osebam je izjemnost terapije tudi najbolj znana, saj se zavedajo zahtevnega procesa zmanjševanja telesne teže. Kavitacija mnogim prebivalcem mesta Kranj in okolice, pri zmanjševanju telesne teže odpre pogled v čisto nov svet. Zmanjševanje telesne teže je bilo predhodno povezano z omejevanjem hrane ter številnimi posledicami. Omejevanje hrane lahko za mnoge pomeni tudi zmanjševanje energije. Kar pomeni občutek šibkosti ter razne druge možne podobne občutke. Kavitacija ne zahteva posebnega odrekanja pri hrani, ki je mnogim v mestu Kranj in okolici užitek. Lahko pa jih motivira pri izboljšanih prehranjevalnih navadah. Hrane je danes večinoma v izobilju, bolj pomembna pa je možnost izbire. Pri prehranjevanju smo velikokrat ujetniki svoje rutine in tradicionalnega prehranjevanja. Na drugi strani kavitacija v centru Kranj daje občutek dodatne energije, ki se sprošča ob izločanju trigliceridov v krvi obtok. Podobne občutke imamo povsod tam, kjer se naša prehrana spremeni. To so lahko počitnice, letovanja ali kakšne podobne priložnosti. Priprava hrane ni več naša skrb, sami zgolj izbiramo ali imamo izbrano. Izbiramo največkrat na letovanjih, izbrano pa imamo pri raznih zdravjem povezanih storitvah. Na letovanjih je hrana lahko prilagojena tradicionalnim prehranskim tradicijam, ki globalno sodijo med najboljše. V razmeroma kratkem času s spremembo opazimo tudi boljše počutje, več energije, lažje soočanje z napori in izzivi ter podobno. Zato je mnogim kmalu jasno, da je koristno spremembe vnesti tudi v svoj vsakdanjik.

Kavitacija v mestu Kranj je lahko uvod v čisto novo življenje oziroma sprejet izziv novega življenjskega sloga.

Dodatne informacije

Kako shujšati, male velike dileme

Kako shujšati je vprašanje, ki ponuja odgovor v pojmu aktivno življenje .

Aktivno življenje je v mnogih primerih najboljši odgovor na vprašanje kako shujšati. Za aktivno življenje velikokrat ni potrebno veliko sprememb na začetku, potrebno je zgolj storiti prvi korak. Intenziven odgovor na vprašanje kako shujšati je predvsem v aktivnostih, ki so gibalno zahtevne in potrebujejo večje količine energije. Ob potrebah po energiji telo lahko samodejno začne kuriti tudi maščobe in druge odvečne snovi. Takšne aktivnosti so plavanje, ples, hoja, kolesarjenje ter druge podobne aktivnosti. Pozimi vprašanje kako shujšati ne smemo potisniti v kot, bolje se je z njim resno spoprijeti. Zima je čas, ko se mnogo ljudi poleni ter prispeva k dodatnim odvečnim kilogramov. Namesto tega lahko izberemo plesni tečaj, plavanje ali kakšno drugo podobno aktivnost. Tudi pretiranega razmišljanja in odlašanja si ne gre privoščiti, saj čas beži zelo hitro. Tako se mnogim zgodi, da vprašanje kako shujšati prenesejo na pomladanski čas. S tem pa si zmanjšajo možnosti za učinkovito hujšanje na daljši časovni rok. Prednost takega pristopa je v tem, da se telo bolj kakovostno privadi na novo nastale razmere. Zimski čas traja dovolj časa, da lahko postopoma pridobimo nove gibalne sposobnosti, uvedemo spremembe v prehrano ter na splošno iščemo kakovostne odgovore na vprašanje kako shujšati. Slabša odločitev je agresivno hujšanje, ki nima tako kakovostnih učinkov. Mnogim sicer uspe shujšati in zmanjšati telesno težo, vendar za kratek čas. Ker se telo ni moglo privaditi novim hitrim spremembam, lahko začne prihajati do negativnih učinkov. Večino težav pa povzroči človek, ki se z navadami vrne v stare tire. Zato je veliko bolje izbrati daljši čas ter se odločiti za majhne, vendar bolj učinkovite korake. To pomeni manjša znižanja telesne teže, ki pa so zaradi daljšega časovnega obdobja enako učinkovita.

Skupaj s prisotnimi manjšimi negativnimi učinki, bo dobilo vprašanje kako shujšati boljši odgovor.

Kako shujšati, vzpostaviti novo ravnovesje

Kako shujšati je vprašanje, ki ima cilj vzpostaviti ravnovesje drugačno predhodnemu.

Ob vprašanju kako shujšati se je potrebno zavedati kompleksnosti in izjemnih sposobnosti človeškega organizma in človeškega telesa. Človeški organizem ima na številne sposobnosti, veliko jih je neodkritih in neizkoriščenih. Pri tem ne gre za ne odkritje z vidika stroke, ampak posameznika. Ljudje se ubadajo z iskanjem odgovora na vprašanje kako shujšati, imajo pa ga pred očmi. Odgovor se skriva v njihovem organizmu, načinu življenja ter drugih na prvi pogled nepomembnih stvareh. V prvi vrsti se odgovor kako shujšati skriva v prehrani in sposobnosti njenega izkoriščanja. Prehrana je od primera do primera različna, prav tako pa ni vsak organizem sposoben enako izkoristiti zaužito hrano. Zato je potrebno to upoštevati predvsem pa dobro spoznati svoje prehranske navade in organizem. Prehranske navade lahko preprosto razumemo kot kako in kaj jemo. Kako jemo pomeni kdaj imamo prvi in vse naslednje obroke ter številne druge značilnosti. Dober odgovor na kako shujšati se lahko skriva prav v časovni razporeditvi obrokov. Zavedati se je potrebno preprosto razumljive logike prehranjevanja in izkoriščanja hrane. Zajtrk je najbolj pomemben obrok dneva, pri njem pa se lahko najbolj pregrešimo. S tem si zagotovimo energijo, odvečne količine hrane pa se bodo lahko preko dneva izkoristile in pretvorile v koristne učinkovine. Ravno obratno moramo ravnati pri večerji. Upoštevati je potrebno, da po njej sledi počitek in proces regeneracije. Odgovor na kako shujšati v primeru večerje je upoštevati predviden začetek spanja ter skladno z njimi zaužiti hrano. Razliko med zaužitjem in začetkom počitka nam predstavlja čas potreben za prebavo oziroma izkoristek hrane. Proces prebave v celotnem času počitka miruje, zato ne jemlje energije in omogoča učinkovitejši proces regeneracije.

Odgovor na vprašanje kako shujšati idealen čas za kosilo določi z enakomerno časovno oddaljenostjo od tako zajtrka kot večerje, vmes je priporočljivo imeti skromno malico.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/presnova/22/debelost_in_hujsanje/