Bolj prijetno bivanje z novo fasado

Najbrž se pozimi radi ovijete v topel pulover, poleti pa v poletno oblekico. Tako kot vaša osebna preobleka, je pomembna tudi preobleka vaše hiše. Tako videz, kot tudi funkcionalnosti, ki jih nudi kakovostna fasada so zelo pomembne, da bo vaš dom prijeten za bivanje in vam bo v ponos, ko boste pripeljali goste na obisk.

Prenovljena fasada nam prihrani kar nekaj denarja pri ogrevanju in hlajenju našega doma. Energetska učinkovitost se zadnjih nekaj let zelo opeva in je cilj vsakega gospodinjstva. K temu naproša tudi država, ki iz evropskih skladov subvencionira zelo veliko projektov. Če povprašate za mnenje tiste, ki so pred kratkim zamenjali fasado, vam lahko povedo, da lahko kar veliko prihranite. Tako pri zimskem ogrevanju, kot tudi pri poletnih klimah. Kvalitetno izolirani objekti namreč poleti zadržijo klimatiziran hladen zrak, poleti pa topel zrak. Če je ta že dotrajana ali pa ni narejena kvalitetno lahko potencialno izgubite tudi več kot polovico proizvedene energije. Prav zato je treba vgraditi zadostno debelino izolacijskega materiala.

Torej, zelo pomembno je zavedanje, da je poleg izgleda pomembna tudi funkcionalnost. Če se torej odločate za prenovo, vam svetujemo, da se posvetujete s strokovnjaki, kateri vam bodo pomagali pri odločitvi kakšne izolacijske materiale izbrati za vaš tip gradnje.

Nova fasada je kar velik korak za lastnike objektov, ampak prej kot se boste zanj odločili, prej boste spoznali vse njene kakovosti in prednosti. Z izbiro pravih materialov in s pravilno izvedeno izgradnjo bo vaš dom postal veliko bolj prijeten za bivanje, tako da se boste vsak dan še z večjim veseljem vračali domov.

http://www.fasade-fasaderstvo.si/fasaderstvo/

Električni radiatorji za kopalnico in talno gretje

V tem članku bom govoril o različnih tehnikah ogrevanja prostorov in sicer o električnih radiatorjih in talnem gretju. Na misel mi pridejo predvsem električni radiatorji za kopalnico, električni radiatorji se uporabljajo za dogrevanje različnih prostorov. Nekateri take radiatorje zagovarjajo, spet drugi so strašno proti. Prednost električnih radiatorjev je hitro ogrevanje prostora, slabost pa malo večja poraba.

V poštev pridejo predvsem v prostorih kot je kopalnica ali pa kak manjši prostor. Priročni so predvsem v dnevih, kjer je temperatura taka, da zaganjanje celotnega sistema ne pride v poštev, še vedno pa bi radi imeli prostore kot sta WC in kopalnica malo toplejše. Takrat lahko prižgemo radiator za pol ure ali uro in uživamo v prijetni temperaturi prostora brez velikih dodatnih stroškov.

Talno gretje pa je drug način ogrevanja prostorov, pri tem načinu se toplota po prostoru razporedi veliko bolj enakomerno in blago. Temperatura tal je tam od 26 pa do 30 stopinj Celzija. Talno ogrevanje je do človeškega telesa veliko bolj blago, ne učinkuje slabo tudi na astmatike. Talno gretje je najbolje imeti v kombinaciji s toplotno črpalko ali zalogovnikom, edina slabost talnega gretja je posledično suh zrak, temu pa se lahko izognemo z namestitvijo vlažilca zraka.

Seveda obstaja še mnogo drugih tehnik za ogrevanje ali ohlajanje prostorov, v tem članku sem naštel le dve. Če vas zanima veliko uporabnih člankov na temo ogrevanja ali ohlajanja vam svetujem ogled spletne strani podjetja Tersus. Na spletni strani najdete veliko uporabnih zapisov, v svoji ponudbi pa imajo tudi veliko različnih izdelkov, kot so rane klimatske naprave, radiatorji, toplotne črpalke in še marsikaj drugega.