Penguin update, storitev podjetja Google

Penguin update je storitev podjetja Google

Podjetje s storitvijo penguin update omogoča uporabnikom spleta ločevanje med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi. Ločevanje med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi storitev penguin update opravlja na osnovi razvrstitve. Penguin update je na svetovnem spletu poskrbel, da so na eni strani izgubili plačljivi servisi, na drugi strani so pridobile spletne strani s kvalitetno vsebino. Plačljivi servis so preko raznih blogov ponujali povezave do spletnih mest. Penguin update je na ta način namenjen dobri optimizaciji spletnih strani in njihovih vsebin. Dobra optimizacija spletnih strani preko storitve penguin update temelji na realni kakovosti spletnih strani. Penguin update kakovostne spletne strani nagradi z visoko uvrstitvijo, manj kakovostne spletne strani pa se po istem načelu uvrstijo nižje. S to storitvijo obiskovalec spleta dobi dobro informacijo o kakovosti spletne strani že z preprostim pogledom na uvrstitev spletne strani. Pri tem je potrebno seveda nekaj pozornosti. Nekatere uvrstitve je mogoče doseči z plačilom, kar zahteva s strani obiskovalca nekaj pozornosti. Oglasi lahko včasih v praksi ne ponudijo tistega kar obljubljajo. Zato je potrebno take oglase oziroma navedbe v oglasih preveriti. V pomoč so razne neodvisne spletne strani, ki nudijo informacije iz prakse, same informacije pa na razne načine veljajo kot upoštevanja vredne. Tako imamo na eni strani reklame, ki ponujajo odlične lastnosti izdelka, kar pa lahko strokovnjaki oziroma bolj razgledane osebe hitro prepoznajo kot zavajanje. Drugi, ki niso strokovnjaki oziroma niso tako razgledani, pa lahko informacije v oglasu preverijo preko spletnih strani, katere ponujajo neodvisne informacije. Mnogi agresivno oglaševanje z navajanjem neresničnih in optimistično podanih vrednosti preprosto spregledajo in raje izberejo nižje uvrščene spletne strani. Znano jim je, da so reklame velikokrat preveč optimistično naravnane z navajanjem lastnosti, katere se dobi z nakupom izdelka ali storitve iz oglasa.

Penguin update je dobrodošla novost na spletu, ki se stalno nadgrajuje in izpopolnjuje.

Penguin update, dobrodošla novost

Penguin update je storitev podjetja Google .

S storitvijo penguin update je podjetje Google omogočil ločevanje med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi, predvsem v smislu rangiranja. Z penguin update so največ izgubili plačljivi servisi, ki so prek raznih blogov ponujali povezave do spletnih mest. Penguin update je preprečil boljše uvrščanje spletnih strani in blogov, ki so ponujali proti plačilu boljše uvrstitve. V bistvu je šlo za stotine blogov, ki so bili brez vsebine. Penguin update je z vstopom na splet hitro naredil selekcijo med dobrimi in slabimi spletnimi stranmi. Tudi na področje slovenskih spletnih strani je penguin update posegel. Penguin update je namenje dobri optimizaciji spletnih strani in njihovih vsebini. Med spletnimi stranmi loči kakovostne od manj kakovostnih. Vse spletne strani, ki so imele kakovostno vsebino je uvrstil višje. Obratno je nižje uvrstil spletne strani z pomanjkljivo vsebino. Prvič je bil predstavljen pred nekaj let, do današnjega časa je dosegel že nekaj nadgradenj. Namen vsake spletne strani je njena obiskanost. Lastniki imajo na ta način možnost predstavitve svojih vsebin, katere imajo do obiskovalcev spletnih strani različne namene. Informiranje uporabnikov je zagotovo ena izmed prednosti. Da bo določene ciljne uporabnike spletna stran dosegla mora biti med vsemi stranmi na spletu dobro uvrščena. Predvsem je to pomembno za obiskovalce, ki iščejo med sorodnimi spletnimi stranmi in določeno spletno stran obiskujejo prvič. Ob naslednjem obisku se bodo v primeru dobre vsebine spletne strani že samodejno odločili za njen obisk, ter ne bodo več iskali med drugimi spletnimi stranmi. Vsaj ne tako zavzeto in preudarno, kot so to počeli ob prvem obisku spletne strani. Za boljšo dosego potencialnih obiskovalcev se ponujajo mnoge možnosti. Delijo se med plačljive in ne plačljive možnosti. Plačljive možnost so zanimive za vse, ki se jim zdi cena primerna kakovosti storitev.

Penguin update je uporabna pridobitev za obiskovalce spletnih strani.

Google Analytics koristna statistika

Google Analytics je storitev podjetja Google, ki omogoča uporabo statistike obiska spletne strani.

Statistika obiska spletnih preko storitve Google Analytics je pomembna za vse, ki jih obiskanost spletne strani zanima. Razlogi za statistiko obiskanosti spletne strani so raznovrstni, razlikuje se tudi po uporabnikih in celi vrsti drugih lastnostih.

V prvi vrsti so za storitev Google Analytics oziroma statistiko obiska spletnih strani zainteresirani ustvarjalci in razvijalci spletnih stani, lastniki spletnih strani ter vsi, ki preko spletnih strani tržijo izdelke ali storitve. Ustvarjalci spletnih strani na Google Analytics statistiki dobijo sliko o pomembnih parametrih, ki jih ima določena spletna stran. Pri tem gre lahko za spletno stran, ki so jo razvili sami, spletno stran konkurenčnega podjetja ali spletno stran, ki nima direktne povezave z želeno spletno stranjo, je pa zanimiva zaradi določenih karakteristik, katere Google Analytics prikazuje. Za vse, ki tržijo izdelke ali storitve je Google Analytics koristen vir informacij pri trženju. Pomeni bogato zbirko podatkov o potencialnih kupcih v širokem spektru odnosov do izdelka. Tako jih zanima kakšen krog kupcev zanima spletna stran,kako učinkovita je oglasno sporočilo ki so ga pred kratkim objavili na spletni strani. Preko podatkov, katere dobijo iz lastnih tržnih analiz lahko z navezavo na Google Analytics dobijo informacijo kakšen delež obiskovalcev spletne strani je dejansko postal kupec izdelka ali storitev ter katere lastnosti oglasa so imele vpliv na kupce, katere je generiral oglas. Lastniki spletnih strani oziroma predstavniki lastnikov, ki so spletno stran postavili s točno določenim namenom preko storitve Google Analytics ugotavljajo uspešnost tako ustvarjalcev spletnih strani kot tržnikov, poleg tega pa iz rezultata njihove aktivnosti dobijo sliko kateri tržni prijemi so najboljši za njihove izdelke ali storitve, katere izboljšave in spremembe na izdelku ali storitvi narekuje trg. Dobijo pa tudi dobro informacijo za tržno zanimiv izdelek ali storitev za prihodnost, predvsem glede lastnosti, katere Google Analytics prepozna kot zanimive.

http://www.red-orbit.si/

Google oglaševanje ali optimizacija strani za spletne iskalnike – Kaj je bolje?

Če imate spletno stran, ki bi jo radi tržili s pomočjo spleta, se zagotovo sprašujete ali je boljše Google oglaševanje ali optimizacija strani za spletne iskalnike. V tem članku si lahko preberete kakšne so prednosti in slabosti posameznega načina trženja in kateri način vam priporočamo.

Preberi več o Google oglaševanje ali optimizacija strani za spletne iskalnike – Kaj je bolje?

Nov dizajn na Youtube imenovan Cosmic Panda

Google se je lotil prenove grafičnega vmesnika zelo priljubljenega portala YouTube. Nova podoba največjega ponudnika spletne storitve, kjer lahko uporabniki nalagajo svoje video posnetke je nastala pod projektom imenovanim YouTube Cosmic Panda. Googlovi programerji poskušajo pripraviti vmesnik, ki bo enostaven za uporabo in bo v osnovi zelo podoben vmesniku  Google+. Kako zgleda nova podoba YouTube-a pa si lahko ogledate v nadaljevanju novice.

Preberi več o Nov dizajn na Youtube imenovan Cosmic Panda