Prednosti in slabosti poklica detektiva

Detektiv je ugleden poklic, katerega ne pozna veliko ljudi. V današnjem članku si bomo ogledali nekaj prednost in slabosti tega poklica, saj je mnogim ljudem neznan. Detektivske storitve obsegajo veliko stvari. Lahko jih detektivi opravljajo za podjetja ali pa posameznike. Njihovo delo lahko tako vključuje preverjanje alkoholiziranosti na delovnem mestu, vročanje pošiljk, preverjanje spoštovanja konkurenčne klavzule in tako dalje. Seveda tudi zasledujejo ljudi, jih fotografirajo in ugotavljajo njihovo lokacijo. V primeru, da sumite, da vas partner vara, lahko najamete detektiva in le-ta se bo prepričal, če to res drži, ob zaključku primera pa vam bo postregel tudi z dokazi.

Na dnevni ravni zbirajo dokaze in dejstva o raznoraznih kriminalnih zadevah. Prednost je definitivno ta, da niti eno delo ne bo enako prejšnjemu in da je delo kar precej adrenalinsko. Če boste, kot detektiv pooblaščeni, boste pri svojem delu lahko nosili tudi orožje.

Seveda pa je tako, kot pri vsakem delu, tudi pri poklicu detektiva nekaj slabosti. V primeru zasledovanja stranke, boste morali veliko časa preživeti skriti, se prehranjevati s slabo hrano, saj ne bo časa za zdrave in hranljive obroke, kar nekaj dni boste morali preživeti na terenu, spati v hotelih, avtu ali pa tako naprej. Vse je odvisno od postopka, v katerem ste vpleteni.

V primeru, da potrebujete katero izmed detektivskih storitev, se lahko obrnete na katero izmed detektivskih agencij, ki jih je v Sloveniji kar nekaj. Poiščete jih lahko s pomočjo katerega izmed spletnih iskalnikov in sicer tako, da v njih vtipkate pojme kot so detektivska agencija, detektivi ali pa kaj podobnega.

Detektivi in detektivske agencije

Detektivska agencija je agencija, v kateri deluje več zasebnih detektivov. Zasebni detektivi opravljajo različna dela, največkrat pa je to zbiranje informacij o zasebnikih ali družbah na različne načine.

Delo detektiva vsekakor zahteva različna znanja in izkušnje. V filmih je ta poklic velikokrat povsem napačno predstavljen. Na filmskih platnih je detektivsko delo polno akcije, streljanja, privlačnih deklet in denarja. A v resnici vsekakor ni tako, detektivsko delo je lahko precej bolj dolgočasno in monotono, kot nam to predstavljajo mediji.

Cilj detektivskega dela ali detektivske agencije je ta, da posamezniku zagotovimo informacije, ki jih želi, ob tem pa seveda vse to pridobiti na legalne načine. Privat detektiv zbira informacije o osebah, ki so pogrešane in skrite, o anonimnih pisateljih, ki so koga užalili, o predmetih, ki so pogrešani ali izgubljeni in še kaj. Poleg tega pa zasebni detektivi vročajo še pisemske pošiljke, svetujejo pravnim ali fizičnim osebam na področju preprečevanja kaznivih dejanj. Načrtujejo in izvajajo zaščito poslovnih skrivnosti ter ekonomskih podatkov in informacijskih sistemov ter drugo.

Kakšna pa je cena detektivskih storitev. No ja detektivska zbornica je nastavila priporočeno ceno, ki naj bi bila 70€ na uro detektivskega dela, to pa seveda ni nujno, saj si vsak detektiv ceno postavlja sam. Nič se ne ustrašite tega zneska, saj lahko precej variira, marsikje pa boste detektivske storitve lahko dobili po veliko bolj ugodnih cenah. Detektive ali detektivske agencije lahko poiščete prek spleta in se tam pozanimate o delu detektivov malce bolj podrobno, v primeru, da rabite katero izmed njihovih storitev pa jih kontaktirajte.