Zanimiva azijska turistična destinacija

Za prvi obisk Azije običajno izbiramo večje in bolj znane države, predvsem priljubljena turistična središča, ki jih je moč najti v številnih vzhodnoazijskih državah. Posebej priljubljena destinacija je recimo Tajska, ogromno opcij nudi Japonska, tudi Kitajska, zanimiva je še Južna Koreja, ljubitelji obmorske eksotike pa bodo izbrali Indonezijo, Malezijo ali Filipine. Ni pa to vse, kar ponuja vzhodna Azija. Predvsem tisti turisti, ki so že izkusili utrip tega dela sveta, bodo z zanimanjem pobrskali po manj izrazitih destinacijah, ki vseeno predstavljajo izjemno privlačno opcijo za obisk.

Tajvan

Tajvan ni posebej oblegan s strani turistov, že s tega vidika pa predstavlja privlačno možnost za tiste, ki želijo izkusiti pristno azijsko kulturo. Vseeno gre za dobro razvito destinacijo, ki ponuja vso potrebno infrastrukturo, storitve in preostalo turistično ponudbo. Gre sicer za precej majhen, a gosto poseljen otok ob kitajski obali, na katerem deluje država Tajvan. Samostojnost te države ni univerzalno priznana, predvsem ne s strani Kitajske, ki je imela zgodovinsko ključno vlogo pri razvoju civilizacije na otoku. Vseeno pa je Tajvan urejena in varna turistična destinacija, ki ponuja nekoliko drugačno izkušnjo kot celinska Kitajska. Kar nekaj znamenitosti je moč najti na otoku, ki pokriva za skoraj dve Sloveniji površine, ima pa skoraj 30 milijonov prebivalcev. Poleg dolge zgodovine in bogate kulturne dediščine se Tajvan ponaša tudi z mnogimi modernimi čudesi, med katerimi vsekakor izstopa stolpnica Taipei 101, nekdaj najvišja stavba na svetu. Cvetoče gospodarstvo v zadnjih letih spodbuja tudi razvoj preostale infrastrukture, tako da je moč na vsakem koraku najti dovršene tehnološke rešitve in uživati v luksuzu, ki ga prinašajo. Zanimiva kombinacija tradicije in modernih izumov odpira izjemen potencial za prijetne počitnice na tem otoku, saj bodo nekaj zase našli praktično vsi turisti. Tajvan je posebej primeren za kratkotrajen obisk, čisto možno pa je na njem uživati tudi dlje časa.

Obisk Kitajske

Kitajska morda ne izstopa ravno kot turistična destinacija, saj v zadnjem času omenjamo predvsem cvetoče izvozno gospodarstvo, ki v svetovnem merilu nima primere. Kljub uspešnemu poslovanju in trgovanju pa turizem ostaja ena izmed najpomembnejših dejavnosti v tej vzhodnoazijski državi – zaslužen je namreč za več kot 10 odstotkov bruto domačega proizvoda, kar je vsekakor impresivno. Pa tudi dober pokazatelj, da gre za državo, ki se jo splača obiskati.

Turističnih zanimivosti je toliko, da jih nima smisla naštevati, veliko pa ponuja že obisk, ki ga ne načrtujemo okoli posameznih atrakcij. Kitajska je izvrstna destinacija za tiste, ki želijo izkusiti pristen utrip azijskega življenja, tako tradicionalnega kot modernega. Država je znana po dolgi zgodovini in bogati kulturni zapuščini ter mnogih običajih, ki vztrajajo v tamkajšnjem vsakdanu še danes, hkrati pa gre za izjemno razvito sodobno državo, ki je dom številnih tehnoloških in arhitekturnih čudes. Nenazadnje je Kitajska tudi zelo velika država, ki zajema izjemno raznolikost podnebja, površja in kulture. Od Himalaje, ki predstavlja prestižen cilj alpinističnih odprav, do obmorskih letovišč in otočkov, ki so se razvili v luksuzne destinacije za ljubitelje eksotike. Prav tako gre omeniti kontrast med širnimi neposeljenimi planjavami ter milijonskimi mesti, med starodavnim Kitajskim zidom in sodobnimi hitrimi vlaki ter visokimi stolpnicami. V veliki državi se skriva nekaj za vsakega turista, naj bodo okusi še tako raznoliki in petični.

En obisk Kitajske ne bo dovolj, če ne gre za daljše počitnice. Država enostavno ponuja preveč, da bi lahko to izkusili v nekaj dneh ali nekaj tednih. Za maksimalen izkoristek poskrbi dober načrt, ki ga lahko oblikujemo sami, lahko pa to nalogo zaupamo turistični agenciji. Zaradi specifik te destinacije se je pametno na obisk dobro pripraviti – pomislimo na primer na to, da Kitajska omejuje dostop do nekaterih mednarodnih spletnih strani, tako da ne bo mogoče uporabljati priljubljenih iskalnikov in družbenih omrežij. Vas mika Azija? Prverite kaj vam ponuja Agencija Oskar.

 

Filipini, vikend na tujem

Filipini so lahko vikend paket doživetji .

Vikend na tujem že dolgo časa ni nikakršna posebna novost. Hitrosti potovanja so vedno večje, dostopnost hitrega prevoza je večja, ljudje potujejo na daljše razdalje bolj enostavno kot kdaj koli prej. Filipini so tako na dosegu roke Zato se veliko ljudi tudi odloča za preživetje kratkega oddiha na tujem. Pri tem so Filipini zanimiva izbira. Izbira destinacij kot so Filipini je velika, poleg tega je veliko možnosti za osebne prilagoditve . To pomeni, da je sam naročnik kreator potovanja s ciljem Filipini. Dostopnost takšnih destinacij je od primera do primera različna. V veliki meri je odvisna od časovnega termina tako samega potovanja kot tudi odločitve. Časovni termin potovanja je lahko v določenih delih leta bolj priljubljen, v drugih delih leta pa manj priljubljen. Posledično je pri večjem povpraševanju po potovanju največkrat tudi zahtevana večja investicija v potovanje. Ter manjša ob manjšem zanimanju za takšna potovanja. V sodobnem času pa že veliko časa obstajajo alternative, ki nudijo boljše ponudbe. Investicije so manjše, če se ob tem odpovemo nekaterim drugim ugodnostim. Načeloma bi vsi radi čim manj čakali, vendar je v primeru teh alternativ čakanje dobra investicija. Ker se za potovanje odločimo prej, zagotovimo prevozniku prejšnjo zapolnitev kapacitet. S tem dobim dober popust, slednji pa nam višjo investicijo spremeni v bolj dostopno. Ponujene možnosti mnogi s pridom izkoristijo, nekateri imajo z njimi že dobre izkušnje v daljšem časovnem obdobju. Alternativ, ki prinašajo bolj ugodne investicije je še veliko. Ponudniki se zavedajo, da lahko več ponudb združenih v eno večjo prinaša prednosti. Kar seveda ponudijo tudi potnikom. Slednji imajo z več ugodnostmi za manjšo investicijo čudovito možnost doživeti in izkusiti več. Ponudbe imajo različna imena, vsa pa jasno sporočajo, da gre za več storitev za manjšo investicijo. Filipini so dobra izbira.

Filipini so danes mnogim priljubljena destinacija tradicionalno.

Izrael, država na jugozahodu Azije

Izrael je država na jugozahodu Azije .

Država Izrael hkrati predstavlja vzhodno obalo Sredozemlja. Za evropske popotnike je v starejših obdobjih Sredozemlje predstavljalo cel svet. Ko so prispeli na najoddaljenejše obale Sredozemlja so mnogi to razumeli kot skrajni del sveta. S časom se je razmišljanje spreminjalo, velik preboj je prineslo razmišljanje o odkrivanju vsega neznanega, kar se je skrivalo stran od takrat uveljavljenih poti Sredozemlja. Izrael na obali Sredozemlja je bil že v davnini priča mnogim zgodovinskim dogodkom. Ti dogodki so na območje današnje države Izrael vabile mnoge pustolovce, vojske in radovedneže. Mnoge vere, kulture imajo na ozemlju današnje države Izrael svoje začetke. V zgodovini se je na današnjem ozemlju države Izrael zgodilo tudi veliko prelomnim dogodkom, ki zaznamujejo vsakdanjik mnogih prebivalcev, tudi v oddaljenejših krajih.
Izrael velja za eno najbolj razvitih držav Azije. Predvsem je med azijskimi državami Izrael razvit v industrijskem in ekonomskem smislu. Po višini BDP na prebivalca je Izrael na območju jugozahodne Azije med najbolje razvitimi. Razvitost se kaže tudi v številu mladih inovativnih podjetji. Po številu mladih inovativnih podjetji Izrael zaostaja le za ZDA. Poleg števila mladih inovativnih podjetji je razvitost vidna tudi v razvoju tehnologije, ki ni energijsko potratna. Tudi razvoj komunikacijskih sredstev, software opreme in znanosti je primerljiv z najboljšimi. Mnoga znana podjetja so svoje proizvodne in razvojne obrate zgradila na območju države Izrael. Znano je tudi, da ima Izrael največje število podjetji izven območja Severne Amerike, ki kotirajo na ameriški borzi. Izrael je znan tudi kot država, ki zelo skrbi za ohranjanje voda. Tudi geotermalna energija je dobro izkoriščena. Kljub skromnim naravnim virom ima Izrael razvit industrijski in agrikulturni sektor. Med glavnimi izvoznimi artikli so farmacevtski izdelki, kemikalije, računalniška oprema, vojaška tehnika in diamanti. Pomembno število prihodkov ustvari tudi turizem, možnosti za večji izkoristek so v prihodnosti dosegljivi cilji.

Izrael je razvita država.

Uzbekistan – biser centralne Azije

Uzbekistan je starodavna dežela, ki ima bogato zgodovino in živo tradicijo. Nahaja se v centralni Aziji, obdajajo pa jo druge tradicionalne islamske države. V tem članku bomo predstavili nekatere najbolj znamenite točke, ki se jih splača ogledati, če obiščete Uzbekistan.

O tem, koliko pomembnih kulturnih spomenikov ima Uzbekistan, priča dejstvo, da so številni pod zaščito Unesca. Takšno je denimo zgodovinsko središče Šahrisabz. V času kana Timurja je to središče doživelo največji razcvet. Danes lahko v njem občudujemo mavzolej, mošejo in kopališče, ki jih je dal kan zgraditi na podlagi načrtov najboljših arhitektov, ki so takrat živeli. Naslednje takšno veliko stičišče kulture, ki je pravi simbol, pod katerim je znan Uzbekistan, je Samarkand. To je zgodovinsko mesto, na katerem so se srečevale številne kulture, ki so pustile na mestu svoj znameniti pečat. Tam si boste lahko ogledali starodavni observatorij in eno izmed najbolj nenavadnih pokopališč na svetu. Med najbolj priljubljene kulturne in zgodovinske znamenitosti pa gre uvrstiti Ičan Kala, ki je prav tako pod Unescovo zaščito. To je utrdba z opečnim zidom, ki je dolg kar dva kilometra. V preteklosti je bil Ičan Kala zatočišče za številne karavane. Tisti, ki je želel prek tega območja v Perzijo, je tukaj našel zadnje zatočišče pred mogočno puščavo, skozi katero se je moral prebiti.

Uzbekistan je v primerjavi z zahodom precej revna država, katere gospodarstvo temelji predvsem na kmetijstvu in na pridobivanju naravnih virov. Glavni izvozni izdelek je bombaž, poleg tega pa v tujino izvaža tudi plin. Večina bogastva je v rokah elite, običajno prebivalstvo pa živi skromno življenje.

Vsekakor je Uzbekistan država, ki jo je vredno obiskati, če želite počitnice preživeti na aktiven in razburljiv način. Ljudje so prijazni in gostoljubni, vendar pa je potrebno upoštevati lokalne običaje, ki jih nismo vajeni na zahodu. Zato se pred odhodom dobro informirajte, kaj je v državi dovoljeno in kaj ni.

http://www.agencija-oskar.si/

Kaj obiskati, če se odpravljate na potovanje v Tibet?

Tibet je danes del Ljudske republike Kitajske, v preteklosti pa je bil neodvisno kraljestvo. Na jugu je obdan z mogočno Himalajo, ki ima kar štiri izmed desetih najvišjih vrhov sveta. Glavno mesto Tibeta je Lhasa, ki leži na višini 3.685 metrov in predstavlja kulturno in versko središče Tibetancev. V Lhasi nikakor ne smete izpustiti obiska Potale, utrjene palače Dalaj Lam, verskih voditeljev Tibeta, ki daje en poseben vtis, kot, da bi rastla naravnost iz hriba nad mestom. Zaradi svoje odmaknjene lege, izjemne velikosti in razkošja v obliki zlatih streh je dobila sloves skrivnostnosti in mističnosti. V centru mesta lahko stopite v lamaistično svetišče Joknhag iz 17. stoletja in spoznate čare živahne tržnice s svetim vzdušjem. V centru Lhase se lahko sprehodite po najstarejši ulici v Tibetu, ulici Barkhor, v kateri se združuje tibetanska kultura, ekonomija, religija in umetnost. Tam je pravo mesto, ki ga pokrajina Tibet nudi za nakup katerega izmed tipičnih tibetanskih spominkov, kjer je na prvem mestu molilni mlinček.

TibetV Tibetu si lahko ogledate tudi samostan Tashilhunpo, dom Panchen Lame, ki je bil zgrajen leta 1447. Nekoč je v njem prebivalo kar 4000 menihov, danes jih je v njem ostalo le še 600. Samostan je priljubljena točka za oglede, saj v njem hranijo velikanski kip Bude, ki meri v višino skoraj 27 metrov. Tibet je visoka in suha planota, ki leži na nadmorski višini med 3000 pa tja do 5000 metri, tam je podnebje ostro in suho, kar se kaže tudi na ljudeh, ki tam prebivajo. Tibet je zadnja nomadska oaza na svetu, njegovi prebivalci pa se s svojimi jaki selijo po okoliškem hribovju. Tibet je bil dolgo časa za obiskovalce zaprto območje, prvi Evropejci, ki so prišli v Tibet, so bili jezuitski misijonarji, ki so leta 1705 v Lhasi osnovali misijon.