Kam po nove gume?

Ne glede na to, ali moramo pnevmatike menjati zaradi obrabe, poškodb ali pa zaradi prihajajočih spremenjenih razmer na cesti, je treba za to izbrati zanesljivega izvajalca. Še več, pogosto se pri menjavi pnevmatik odločimo tudi za nakup, kar pomeni, da moramo najti prodajalca z bogato ponudbo modelov. Hitro pa pridejo v poštev še mnogi drugi detajli, ki odločajo o tem, kako se bo obnesel prodajalec pnevmatik oziroma mehanik za menjavo.

Najboljša izbira je za mnoge voznike gotovo avtoservis Ljubljana. Prestolnica je idealna lokacija za iskanje novih pnevmatik, saj je tudi ponudba precej široka, za nameček pa imamo na voljo več prodajalcev in serviserjev, torej lahko najdemo prilagojene ponudbe in posebne ugodnosti. Še eno prednost ponuja za avtoservis Ljubljana – serviserji so blizu in vedno dostopni, tudi v času navala ni pričakovati posebnih gneč oziroma se tem lahko z dobrim načrtovanjem učinkovito izognemo.

Če moramo nove pnevmatike še izbrati, je zelo dobrodošlo tudi strokovno svetovanje serviserja oziroma prodajalca. Pametno je izbrati prodajalca, ki ima v ponudbi več modelov različnih znamk – tako bo izbira res široka, prodajalec pa bo lahko podal uporaben nasvet. To seveda še posebej velja za vozila, ki potrebujejo posebne gume. Spet pa se izkaže, da je idealna izbira avtoservis Ljubljana, saj prav pri ljubljanskih ponudnikih najdemo največ izbire in največ možnosti za nakup posebnih pnevmatik. Tudi, če željene gume niso na zalogi, so večinoma hitro dobavljive ali pa jih najdemo pri kakšnem bližnjem serviserju.

Pomembno je tudi to, da najdemo zanesljivega izvajalca, ki bo svoje delo opravil brezhibno. Ne gledamo na ceno, ki nas lahko vodi v manj kakovostne delavnice, temveč že vnaprej pripravimo dovolj denarja za investicijo v kakovostne gume. Ne samo, da v tej fazi odločamo o življenjski dobi pnevmatik in o neposrednih voznih lastnostih, z izbiro vplivamo tudi na splošno izkušnjo pri vožnji, nenazadnje pa celo na varnost in udobje na vsaki poti.

Težave na tehničnem pregledu

Kot vsako leto, me v mesecu decembru poleg prazničnih daril čaka tudi registracija avtomobila. In ker moj avto ni med najnovejšimi letniki, moram vsako leto opraviti tudi tehnični pregled. Običajno pošljem na tehnični pregled kakšnega moškega predstavnika naše družine, recimo brata, očeta ali moža. Tokrat pa pač ni šlo. Vsi so bili zasedeni, meni pa se je mudilo. Mudilo pa se mi je zato, ker sem do zadnjega oklevala. No v redu, sem si rekla in avto sama odpeljala do najbližjega ponudnika tehničnih pregledov.

Tako sem prišla na vrsto. Ko je bil avto na stezi, mi kontrolor z mrkim obrazom naznani, da zavorni sistem na avtomobilu ni v redu. Tako moj avto ni pozitivno prestal tehničnega pregleda in morala sem do najbližjega mehanika. Avto sem pustila kar pri mehaniku in poklicala moža, naj se pride sam dogovorit.

Preberi več o Težave na tehničnem pregledu