Top Android Aplikacije – Avgust 2012

Tokrat se bom spet malo razpisal na temo android aplikacije. Android aplikacije imamo skoraj da ne že za vsako stvar in tudi na Google Play jih je vsak dan več. Pred nekaj časa sem, takrat prvič, že napisal objavo, katere naslov je bil Top10 free android aplikacije, ampak sem takrat opisal zgolj tiste “must-have” aplikacije.

Preberi več o Top Android Aplikacije – Avgust 2012

TOP10 Free Android aplikacije

Android OS velja že nekaj časa za enega izmed najbolj popularnih operacijskih sistemov za pametne telefone (smart phones). O tem priča tudi android tržnica (Android Market), kjer najdemo preko 150.000 brezplačnih in plačljivih aplikacij. Ker sem pred dnevi tudi sam zamenjal telefon in tako preklopil na popularen android sem takoj začel iskati aplikacije in tako zaenkrat sprobal nekaj več kot 20 aplikacij (ja vem, le 20 aplikacij sem preizkusil od 150.000 :)) in tako sem se sedaj nekako navadil na cca. 10-15 aplikacij, ki jih redno uporabljam in zato sem se tudi odločil, da bom napisal tistih 10 mojih najbolj priljubljenih aplikacij, ki jih sedaj skorajda dnevno uporabljam.

Preberi več o TOP10 Free Android aplikacije

Android OS

Android je mobilni operacijski system, ki so ga razvili pri Andoid Inc., katerega ja leta 2005 kupilo podjetje Google. Operacijski system deluje na prirejeni Linux kernel osnovi. Glede na prodajo mobilnih telefonov, sodijo “pametni telefoni” (ang. “smartphones”) z OS Android v sam vrh, v drugem ?etrtletju v ZDA jih je bilo kar 33% izmed vseh pametnih telefonov. Android je sicer zelo znan po svoji skupnosti (“community”) razvijalcev razli?nih aplikacij (application programs – “apps”). Trenutno za Android obstaja ve? kot 70000 razli?nih aplikacij (po nekaterih podatkih celo ve? kot 100000). S tem je Android tudi druga najpopularnejša platforma za razvijalce aplikacij na mobilnih napravah. Andoid ima svojo spletno trgovino z aplikacijami, ki jo vodi Google. Od tam si uporabniki lahko naložijo razli?ne aplikacije.

Preberi več o Android OS