Adidas, globalna blagovna znamka

Adidas je globalna blagovna znamka.

Ime Adidas pozna praktično vsaka odrasla oseba. Nemška
mednarodna korporacija snuje in izdeluje športno obutev, oblačila ter razne dodatke. V to skupino sodijo očal, ure, torbe, majice ter druge s športom povezane artikle. Adidas je največji proizvajalec športne opreme na stari celini, globalno zaostaja zgolj za blagovno znamko Nike. Blagovna znamka ima prepoznavno značilnost, tri povezane črte. Obstajajo v različnih izvedbah, pojavljajo se tudi v logotipu. Začetki blagovne znamke segajo v dvajseta leta dvajsetega stoletja na Bavarsko. V mestu Herzogenaurach je mama ustanovitelja blagovne znamke Adidas imela pralnico, v njej je Adolf Dassler izdelal prvi par športne obutve. Ko se je iz vojne vrnil tudi brat Rudolf, se je podjetje preimenovalo v Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Kar bi v slovenščino prevedli kot Tovarna čevljev bratov Dassler. Svetovno slavo blagovne znamke Adidas je Adolf Dassler dosegel z genialnim tržnim pristopom. Leta tisoč devetsto šestintrideset so se v Berlinu odvijale poletne olimpijske igre, uradno Igre XI. olimpijade. Na prizorišče olimpijskih iger se je odpravil Adolf Dassler z nekaj pari tekaških čevljev. Z njimi je uspel prepričati ameriškega sprinterja Jesseja Owensa. Ameriškega sprinter Jesse Owens pa je na berlinskih olimpijski igrah osvojil štiri zlate medalje, kar je športno obutev Adidas izstrelilo v svetovno orbito športne opreme. Naročila za športno obutev so začela deževati, pred drugo svetovno vojno sta brata Dassler prodala naklado dvesto tisoč parov letno. Med drugo svetovno vojno in kmalu po njej je prišlo do spora med bratoma. S tem pa je povezano tudi rojstvo blagovne znamke Puma. Po drugi svetovni vojni se je začel tudi nagel vzpon in razširitev blagovne znamke Adidas na vse globalne trge. Blagovna znamka pa je prisotna tudi na mnogih globalno znanih in odmevnih športnih prireditev.

Adidas je bogata ponudba športe obutve, oblek, očal, torb ter raznih drugih s športom povezanih artiklov.

https://www.hervis.si/store/Znamke/ADIDAS/1_001

Adidas ultra boost, revolucionarne novosti

Adidas ultra boost omogoča občutek varnosti .

Občutek varnosti Adidas ultra boost omogoča, ker nudi dober stik s podlago ter prenašanje informacij v možgane tekača. Ta občutek je potrebno izostriti, to pa je mogoče zgolj z treningi in izkušnjami. Kako tekač stopi na podlago je odvisno od njegove telesne zasnove ter razvite tekaške prakse. Adidas ultra boost omogoča pridobitev izjemnega občutka za stik s podlago, posledično lahko tekač bistveno bolje nadzira svoje gibalne sposobnost in lastnosti. Tekači imajo zelo različne načine obremenjevanja stopala, lastnost jim zapisana v genih. Ločimo tri tipe stopala in sicer nevtralno stopalo , pronacijsko ter supinacijsko stopalo. Kateri tip stopala imamo lahko ugotovimo tako, da mokro stopalo odtisnemo na ustrezno podlago. To je podlaga, ki bo omogočila dober odtis oziroma obris stopala. Podlage so lahko zelo različne, kot so betonska podlaga, karton, les ali razne druge podlage. Pomembno je, da se na podlagi izriše celotna površina stopala. To pomeni od prstov do pete. Prekinjena površina med prsti in peto govori o visokem nožnem loku ter prisotni prekomerni pronaciji. V primeru odtisa celotne površine stopala govorimo o suprinaciji, nožni lok je nizek oziroma ga skoraj ni. Nevtralno stopalo je vmesna stopnja. Adidas ultra boost bomo sebi primerno izbrali, tudi po pregledu starih tekaških copat. Na njih bomo videli številne značilnosti, ki kažejo o naših telesnih lastnostih ter tudi kaj velja pri novih copatih izboljšat in kaj ohraniti. Adidas ultra boost je namreč tako dober, kolikor dobro se lahko prilagaja našim zahtevam in osebnostnim lastnostim. Sam copat posebej še ne more biti odličen, mora tudi v celoti izpolnjevati naše zahteve. Adidas ultra boost bomo najbolje izbrali ob pomoči strokovnjakov, ki so lahko prodajno osebje ali po naši oceni oseba vredna zaupanja.

Adidas ultra boost velja izbrati preko svojih osebnih izkušenj, dobrodošli pa so tudi nasveti strokovnjakov ozira oseb z izkušnjami.

https://www.tomassport2.si/infoportal/kategorija/tek/adidas-ultra-boosttm.html

Adidas, nemška korporacija

Adidas je nemška mednarodna korporacija športne opreme .

Blagovna znamka Adidas je globalno znana , verjetno bi težko našli človeka, ki ne prepozna logotip. Prepoznavnost je del naše zgodovine izpred desetletji, danes pa predvsem posledica dejstva, da gre za največjega proizvajalca športne opreme v Evropi. V globalu pa je Adidas drugi največji proizvajalec športne opreme. Kar lahko opazimo na praktično vsakem koraku. V svoji okolici imamo dnevno pred očmi celo vrsto športne opreme, priljubljenost v svetu pa opazujemo preko medijev. Posebno pozornost Adidas športna oprema doživi v času turnirjev in drugih velikih športnih tekmovanj. Takrat ugotovimo, kako pomembno je zaupati dobri blagovni znaki in kako je to cenjeno v vrhunskih tekmovanjih. Najboljši preprosto segajo po najboljši športni opremi, saj jim ta prinaša rezultate in napredek, omogoča jim dosegati zmage in rekorde. V proizvodnem programu ima blagovna znamka obutev, oblačila in dodatke. Poleg proizvodnje je del aktivnosti razvoj in oblikovanje športne opreme. Verjetno najbolj znan artikel Adidas so športni copati, katerim smo skovali priljubljen vzdevek. Drugi znan artikel so oblačila, ki jih uporabljamo v tako športnih in prostočasnih aktivnostih, kot tudi ob drugih priložnosti. Manj znano pa je, da Adidas proizvaja tudi torbe, ure, očala in druge dele športne opreme. V vseh primerih gre za zelo širok spekter ponudbe, od programa za najmanj zahtevne do programa za najbolj zahtevne. Vsak je lahko prepričan, da bo za svojo investicijo dobil najboljše možno. Vse kar potrebuje je izbrati sebi najboljše. Izbira je danes izziv predvsem za tiste, ki željo širši spekter uporabe. Športni copati tako mnogim niso namenjeni zgolj za rekreacijo, ampak so kot udobna obutev uporabljeni tudi izven športnih terenov oziroma terenov namenjenih rekreaciji. Enako velja za druge dele športne opreme.

Udobje, dober občutek in druge lastnosti mnoge prepričajo, da je dobro športno opremo Adidas nositi in uporabljati tudi zunaj športni površin.

http://www.hervis.si/store/brand/1_001

Adidas športna oprema za šport in prosti čas

Če iščete blagovno znamko, ki ji lahko zaupate, potem je to nedvomno blagovna znamka Adidas. Gre za znamko z dolgo tradicijo, ki je v svetu športa znana in uveljavljena. Vsi, ki se malce bolj redno ukvarjajo s kakšnim športom, vedo, kako pomembna je športna oprema pri zagotavljanju varnosti. To še posebej velja pri teku. Adidas superge za tek so v zadnjih letih doživele pravi tehnološki preboj. Da to res drži, je mogoče opaziti tako, da preverimo težo in stabilnost Adidas obuval. Današnji modeli so namreč precej lažji od tistih v preteklosti, vendar pa zagotavljajo še višjo stabilizacijo stopala in oporo gležnja. Prav to je najpomembnejši vidik vsakega športnega obuvala, še zlasti pa tistega, ki je namenjen teku. Stopalo mora biti maksimalno zavarovano. To lahko dosežemo s tehnologijo blaženja, ki pa je pomembna tudi za zdravje hrbtenice. Adidas je v ta namen v preteklosti uvedel Torsion tehnologijo, ki pa jo neprestano izboljšuje in obnavlja.

 

Kakovosten sistem vzmetenja in blaženja je pomemben pri tem, da se v podlago absorbira čim več energije. Zaradi tega se manj sile prenese na kolenske sklepe in na hrbtenico. Na dolgi rok bodo kakovostne Adidas superge zagotavljale varno ukvarjanje s športom, kar bi morala biti prioriteta vsakega rekreativnega športnika. Na šport je namreč potrebno gledati kot na življenjski slog. Z njim se ne ukvarjamo iz danes na jutri, ampak skušamo z njim izboljšati kakovost bivanja za celotno življenje in prav zato je potrebno s kakovostnimi športnimi rekviziti, kakršne izdeluje Adidas, poskrbeti za varno ukvarjanje z njim.

 

Poleg superg za tek izdeluje Adidas tudi vrhunska športna oblačila. Modeli so izdelani iz kakovostnih naravnih in sintetičnih materialov. Izbira je odvisna predvsem od namena uporabe. Za prosti čas so bolj primerni naravni materiali, za intenzivno ukvarjanje s športom pa sintetični, ki imajo številne pozitivne lastnosti pri uravnavanju vlage, toplote in drugih faktorjev.

 

Več na spletni strani.