Šola teka omogoča hitrejši napredek .

Mnogo ljudem je šola teka prinesla napredek. Tej je izbralo za svojo aktivnost veliko ljudi, vendar jih je veliko tudi obupalo. Obupanje in opustitev aktivnosti ima različne vzroke in razloge. Če pustimo ob strani lenobo in druge podobne ovire, za katere ima zgolj lastnik sam pravo zdravilo, so pogoste ovire za nadaljevanje v poškodbah, bolečinah in podobnih težavah povezanih z zdravjem. Odpravljanje teh težav ima praktično zgolj dve možnosti : samostojno ali strokovno kot je šola teka. Samostojno odpravljanje težav je možno tako, da poizkušamo ugotoviti kaj je narobe, ter težave poizkušamo sami rešiti, alternativa je šola teka. Bolečine ali poškodbe so lahko posledica neogretosti, posledica pretirane obremenitve, napačne opreme, posledica slabega prehranjevanja in podobno. Ogrevanje je priporočljivo za praktično vse gibalne aktivnosti, ki trajajo dlje časa. Pravilno ogrevanje nas uči šola teka .Telo oziroma organizem ne obremenimo takoj na polno, ampak polno obremenitev dosegamo postopoma. Pretirana obremenitev za tek je pogosta težava. V želji po čimprejšnjem napredovanju želimo doseči več prej kot je tega sposoben naš organizem. Posledico bomo čutili naslednji dan, ko ne bomo več sposobni ponoviti tempa, v skrajnih primerih pa niti teči ne boo mogli. Prehrana športnika je osnova za dobre rezultate, obsega pa hrano in tekočino pred med in po aktivnosti, tek ni izjema. Strokovna pomoč prehranjevanja je šola teka .Pomanjkanje ter pripadajoče bolečine, kot opozorilo organizma mnogi poznajo, nekateri pa žal še niso prišli do tega spoznanja. Občutek žeje poznamo vsi, manj ljudi pa ve, da pri večjem pomanjkanju tekočine organizem pošilja sporočilo o pomanjkanju preko glavobola. Kot vse druge aktivnosti tudi tek zahteva ustrezno prehranjevanje in pitje tekočine. Prehranjevanje pred aktivnostjo mora biti ustrezno tako v kakovosti kot tudi času.

Šola teka pomaga pridobiti občutek polnega oziroma obremenjenega želodca, ki se kaže kot obremenitev in ovira za tek.

http://www.superge.si/

Join the Conversation

3 Comments

  1. Thanks a lot for giving everyone remarkably superb chance to read critical reviews from this web site. It is often so nice plus jam-packed with a great time for me personally and my office friends to search the blog nearly three times every week to read through the latest items you will have. And definitely, I’m so actually motivated with your astounding things served by you. Selected 2 areas in this post are in truth the most suitable I have had.

  2. Ainh!!! axo lindaaa meias assim… so q nao tenho coragem d usar :’(Quem tem quadril mto largo axo q nao combina xamar mta atençao pra parte de baixo hihihi []

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.