Smučanje v Avstriji je pomembna panoga. Državi prinaša mnoge koristi. Za državo je smučanje v Avstriji pomembno predvsem kot turistična in športna dejavnost.

Tradicija, ki jo smučanje v Avstriji ima je dolga in bogata. V bistvu sovpada z drugimi alpskimi državami. Naravne danosti so ljudem na tem območju poleg lepot, prinesle tudi težave v vsakdanjiku. Premagovanje višinskih razlik zagotovo sodi med poglavitne ovire. Posebno v zimskih razmerah se smučanje v Avstriji prijetno s koristnim združi z človekovo željo po gibanju. Od nekdaj je človek želel razdalje premagovati na način, ki je zahteval najmanj naporov. Smučanje v Avstriji je tako izražena želja po gibanju v snežnih razmerah od najstarejših časov do danes. Nič drugače kot v Sloveniji in drugih alpskih deželah, si je lokalni prebivalec smučanje v Avstriji omislil zato, da bo zasneženo pokrajino lažje obvladoval v smislu gibanja. Do današnji dni s je ta veščina spremenila in nadgradila v vrhunske dosežke na najrazličnejših področjih v svetovnem merilu.

Smučanje v Avstriji danes ni zgolj premagovanje razdalj in zasnežene dežele, ampak je pomembna turistična in športna dejavnost. Turistične zmogljivosti, ki so v ponudbi, so del zgodovinskega premagovanja in obvladovanja krajine. Lepoto krajev so turisti od blizu in daleč vzljubili, tako se je pojavila potreba po večjih kapacitetah tako na smučišču, kot pri vseh aktivnostih, ki sodijo zraven. Iz skromnih bivalnih objektov so postopoma nastali večji ali manjši hoteli, moteli in drugi podobni objekti, iz skromnih smučarskih stez pa prostrana smučišča. Prijetno s koristnim je tako hotelske kot smučarske kapacitete moč izkoriščati v poletni sezoni. Polet so smučarske površine koristno uporabljene v mnoge druge namene, hoteli pa gostijo tudi obiskovalce, ki si želijo v bližnje gore ali pa zgolj bivanja na svežem zraku z blagodejnimi učinki.

Smučanje v Avstriji je pomembno za samo lokalno prebivalstvo, pozitivni učinki pa se prenašajo tudi na ostale državljane.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.