Z neznansko hitrostjo se približuje poletni čas in sandali pričenjajo ponovno nadomeščati tople in zaprte čevlje. Sandali so primerno obuvalo za nošnjo v toplih in suhih pomladanskih dneh ter neizogibno obuvalo za celoten poletni čas. Po obliki in namembnosti pa so sandali tako raznovrstni, da se za vsako priložnost in vsakega posameznika najdejo svoji: sandali so lahko ženski ali moški, športni ali elegantni, z visokimi v nebo letečimi petami ali pa z nizkimi podplati. Ko izbiramo, kateri sandali bi bili za nas primerni, zato razmišljamo na isti način, kot ko izbiramo ustrezen čevelj. Najprej nas zanima namen oz. priložnost, ob katerih jih bomo nosili.
Za ženske so sandali lahko ekstravaganten modni dodatek, katerega lahko nosimo tudi ob svečanih priložnostih ali pa jih kombiniramo na poslovno obleko. Za poudarjanje ženskih vrlin in tudi po splošnem bontonu se spodobi, da imajo takšni sandali vsaj nekoliko privzdignjeno peto, kot obuvalo k poslovni obleki pa se spodobi, da sandali niso pretirano odprti ter da premorejo določeno stopnjo formalne elegance. Kot obuvala za prosti čas so sandali lahko povsem raznovrstni: če na njih gledamo modno, jih običajno kombiniramo z žensko torbico, ali pa si ravno s sandali privoščimo nekaj ekstravagance, ki doda piko na i modnemu videzu.

Za tiste, ki pred eleganco cenijo udobnost, so športni sandali prava izbira za poletno obuvalo. Športni sandali zagotavljajo predvsem udobno hojo, saj so podplati ergonomsko oblikovani, zaščitni trakovi pa se prilagajajo posameznim oblikam noge tako, da ponujajo kar najboljši oprijem. Športni sandali so primerni za vse, ki ljubijo hojo, z njimi pa smo lahko pripravljeni za vse vrste terenov. Za poletna pohajkovanja ob rekah, po nižjih hribih, gozdovih ali kamorkoli nas pot zanese so tako športni sandali neizogibna oprema. Sandali se tako ponujajo v najštevilnejših različicah in vsakdo lahko glede na lastne potreb najde sebi najprimernejše.

Poiščite prave za vas!