Samsung kartuša in modeli tiskalnikov

KARTUSA-SAMSUNG-M40-crna-original_4fe9e3dc525fbSamsung kartuša je del Samsung tiskalnika, s katerim se digitalna vsebina, ki se nahaja v računalniku, prenaša na list papirja ali pa kateri drugi medij. Od vsakega tiskalnika posebej je odvisno, na katere površine lahko tiska. To je odvisno tudi od tega, kakšno vrsto barve vsebuje Samsung kartuša. Nekatere podpirajo tisk le na papir, druge pa podpirajo tisk na CDje, karton, plastiko in celo fotografski papir.

Samsung kartuša je lahko črno bela ali pa barvna, vendar se barvna lahko uporablja le v barvnih tiskalnikih. Morebiti se zdi to samoumevno, vendar vseeno je dobro izpostaviti dejstvo, da je Samsung kartuša primerna le za Samsung tiskalnike, pa še to ne za vse modele. Praktično vsak model tiskalnika ima drugačno obliko notranjosti, zaradi dizajna in zaradi tehnologije, ki je bila uporabljena pri izdelavi. Zaradi tega ima tudi Samsung kartuša svojo specifično obliko, ki je primerna za uporabo le v določenih modelih. Sicer si nekatere skupine modelov lahko izmenjujejo Samsung kartuše, vendar ta izbor je precej ozek v primerjavi z vsemi na trgu dostopnimi modeli.

Barvna Samsung kartuša  je lahko samostojna, kar pomeni, da vsebuje le eno izmed treh osnovnih barv, ali pa je razširjena, kar pomeni, da so v njej shranjene vse tri osnovne barve. Te tri osnovne barve so modra, rumena in rdeča, ki z mešanjem med seboj ustvarijo popolno barvno lestvico. Črna Samsung kartuša je vedno ločena in samostojna. Življenjska doba, ki jo Samsung kartuša, je primerljiva z ostalimi in je najbolj odvisna od primerne uporabe in načina shranjevanja v času pred uporabo.

http://www.printink.si/