Pregnenolon ali kot mu pravijo »hormon spomina«!

• Predhodnik  vseh drugih hormonov
• Spodbuja spomin in pomnenje
• Spodbuja hormonsko ravnovesje
• Povečuje občutek dobrega počutja in izboljšuje razpoloženje
• Zmanjšuje depresijo in škodljive posledice stresa
• Uspešno se uporablja pri zdravljenju revmatoidnega artritisa in drugih avtoimunskih bolezni

Kaj je pregnenolon in zakaj se jemlje?

Pregnenolon služi kot predhodnik drugih hormonov, vključno z dehidroepiandrosterona (DHEA) in progesterona. Vlogo pregnenolona v telesu je, da služi kot predhodnik hormona. Proučevali so mnogo učinkov pregnenolona  na živčni system.

Spanje in spomin:  Študije na podganah kažejo na močno izboljšanje učinkov spomina , daleč pred drugimi substancami, ki vplivajo na možgane ter spomin. Pri zdravih moških, starih 20 let do 30, so uporabili pregnenolon (1 mg na dan) in je bilo ugotovljeno, da izboljša kvaliteta spanja in zmanjšanje prebujanje med spanjem. Dokazano je bilo tudi, da pregnenolon vpliva na delo, na kratko-in dolgoročnimi spomin , in za posledico povečano motivacijo za učenje novih informacij, ter izboljšanje možnosti za pridobitev novega znanja.

Stres: Dokazano je bilo,da ta hormon lahko igra vlogo pri neuroendokrinih odzivih na stres. V študiji na letalskih pilotih podvrženim stresu,v kateri so dajali pregnenolon (25 mg dvakrat na dan), izboljšano delovanje brez povzročanja škodljivih stranskih učinkov. V študiji odziv na stres  pri podganah, kaže povečanje anksioznosti, so opazili po dajanju pregnenolona. Raziskovalci so predlagali,da je to koristen odziv med stresnem obdobju ,ki je sprožen preko živčnega sistema.

Depresija: Znano je, da hormoni vplivajo na razpoloženje in vedenje preko učinka na živčni sistem. Pri ljudjeh z sedanjo depresijo ali anamnezo depresije, je bil pregnenolon v cerebrospinalni tekočini (tekočina, ki je kopel možganov) bistveno nižji od vrednosti pri zdravih ljudeh. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da imajo bolniki z aktivno depresijo imeli nižjo stopnjo pregnenolona v primerjavi s tistimi z anamnezo depresije.

Oglejte si izdelke za izboljšanje koncentracije in spomina tukaj.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.