Pralni stroj za sodoben življenjski slog

Pralni stroj je tisti element bele tehnike, ki je v kopalnici ali pralnici praktično nepogrešljiv. Si lahko predstavljate, da bi vsa oblačila, ki jih nosite, morali oprati na roke, kot so to počele naše babice? V današnjem hitrem tempu življenja je to seveda skoraj nemogoče. Čeprav imamo danes pralno stroj za nekaj povsem samoumevnega, bi brez njega težko preživeli dalj časa. Zato je še kako pomembno, da pri nakupu dobro razmislite o tem, kakšen vam bo najbolj ustrezal.

Koliko prostora imate na voljo?

Preden se brezglavo zapodite v trgovino po nov pralni stroj, najprej izmerite, koliko prostora imate na voljo. Klasični pralni stroj ima naslednje dimenzije: v višino do 90 cm, v globino 60 cm ter v širino od 40 do 60 cm. Če imate v pralnici ali v kopalnici le malo prostora, potem izberite pralni stroj z zgornjim polnjenjem, saj je lažji od klasičnih strojev, ki se polnijo spredaj. V primeru premajhnega prostora razmislite tudi o kombiniranem pralno – sušilnem stroju.

Kako boste pralni stroj napolnili?

Omenili smo že, da poznamo tudi pralni stroj, ki se polni od zgoraj. Predstavlja idealno rešitev takrat, ko prostora ni dovolj, saj je širok le 40 ali 45 centimetrov. Ponaša se z določenimi prednostmi, kot so na primer:

    • ima enako zmogljivost pranja tudi v manjši dimenziji,
    • odpadejo težave s tesnilno gumo na vratih, saj je ne potrebuje,
    • perilo lahko naknadno dodamo tudi med pranjem,
  • perilo lažje dodajamo in jemljemo iz stroja, saj se nam ni potrebno sklanjati.

Pralni stroj z zgornjim polnjenjem pa ima v primerjavi s klasičnim strojem tudi pomanjkljivosti. Tako ne moremo na njega ničesar postaviti, med pranjem pa sploh ne vidimo, kaj se dogaja v bobnu in podobno.

Ločeni ali kombinirani pralni stroj?

Če sušilnik uporabljate zelo pogosto, potem se raje odločite za ločen sušilni stroj. Po kombiniranem pralnem stroju pa posezite samo v primeru, da imate na voljo omejen prostor. V tem primeru bodite pozorni tudi na velikost bobna: kapaciteta stroja za pranje je vedno večja od kapacitete za sušenje.

Svoj pralni stroj lahko izberete tukaj.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.