Nekaj časa nazaj so lesene gradnje in brunarice veljale predvsem za objekte, v katerih ne živim stalno ampak bolj kot kakšni vikend objekti. Sedaj pa se ljudje že kar veliko let obračajo na les in lesene hiše kot vrsto stalnega prebivališča. Les je edinstven gradbeni material, najdemo ga v naravi, navdaja pa nas z toplino. Bivanje v lesenih hišah je veliko bolj prijetno kot bivanje v betonskih hišah.

Postavitev lesene hiše poteka dokaj gladko, hiša pa je z predhodno obdelanimi materiali postavljena zelo hitro. Les je znan kot dober izolator, zaradi tega pa učinkovito uravnava tudi vlago v prostoru. Lesene hiše in lesene brunarice so potresno in požarno varni objekti , zato vam ni treba skrbeti, če imate pomisleke.

Leseno gradnjo ter pripravo materiala morajo opravljati pravi mojstri, saj je les še kar nekaj časa »živ« material. Spreminja se njegova vlažnost ter volumen, sicer za malenkost, a še vedno dovolj, da pride do posedanja hiše. V podjetju Talg so pravi specialisti za gradnjo brunaric. V delavnico dobijo suh les kjer ga nato izrežejo na primerno velikost, v domačih sušilnicah pa ga termično obdelajo, da je primeren za gradnjo. Že dolgo let se ukvarjajo z izdelavo lesenih hiš, o njihovi kvaliteti pa pričajo zadovoljne stranke. Nekaj njihovih del si lahko ogledate v galeriji na njihovi spletni strani. Poleg lesene gradnje pa nudijo tudi druge storitve, a tem se bomo posvetili v kakšnem drugem članku, saj je ta namenjen gradnji objektov iz lesa.

Bivanje v lesenih objektih vas bo navdajalo s toplino in veseljem še dolgo let, v takih hišah smo tudi bližje naravi. Ker je ohranjanje narave zelo pomembno pa lahko po končani gradnji tudi sami zasadimo par dreves in se s tem naravi odkupimo za podarjen material za gradnjo.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.